Άρχισε προπονήσεις ο Βουγιούκας

Στην πιάτσα των ατζέντηδων θεωρούσαν εξαιρετικά δύσκολη την ένταξη στην «Ένωση» και των δύο παικτών. Επειδή τα κασέ τους μοιάζουν δυσβάσταχτα για μία ομάδα που διαθέτει ήδη ονόματα όπως ο Μενσά – Μπονσού, ο Χέρστον και ο Ίνγκλις. Ο Σάκοτα, όμως, έχει την έγκριση του Μάκη Αγγελόπουλου για την απόκτηση τουλάχιστον ενός παίκτη. Με στόχο να διεκδικήσει η ΑΕΚ τον τίτλο ή έστω τη δεύτερη θέση στην Α1. Ξέρουν, βέβαια, οι «κιτρινόμαυροι» ότι τα συμβόλαια στην Ευρωλίγκα είναι κλεισμένα, αλλά θεωρούν ότι αν μπουν στη δυάδα θα μπορέσουν να απαιτήσουν με περισσότερα όπλα την 3η ελληνική θέση στους ομίλους.

Έτσι, σχεδιάζουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια και τις πιθανότητες που τους αναλογούν.

***

Ο Λαβάλ δείχνει τα κενά του ΠΑΟ!

Με την απόκτηση του Γκανί Λαβάλ ο Παναθηναϊκός καλύπτει το κενό μέσα στη ρακέτα που έγινε ιδιαίτερα αισθητό απέναντι σε ομάδες με δύναμη πυρός από τους ψηλούς. Είχαν ανάγκη οι «πράσινοι» από έναν παίκτη με έφεση στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Τόσο για να δίνει ανάσες στον Εστέμπαν Μπατίστα όσο και για να προστατεύουν τον ουρουγουανό σέντερ, τον οποίο επιχειρούν να φθείρουν όλοι οι αντίπαλοι, κυρίως στην Ευρωλίγκα. Υπάρχουν, βέβαια, οι πιτσιρικάδες, ο Παπαγιάννης και ο Διαμαντάκος, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν πείσει πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις του Τοπ 16. Ήθελε, λοιπόν, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έναν ψηλό με τα στοιχεία του Στεφάν Λάσμε, παρά το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι έκοψε τον αφρικανό σέντερ. Μόνο που ο μαυροβούνιος τεχνικός είχε εξήγηση για την απόφασή του. Ήθελε στο ρόστερ τον Μπατίστα για βασικό και ο Λάσμε αποκλείεται να δεχόταν τη μετατροπή του σε δεύτερο βιολί. Αντίθετα, ούτε ο Ράιτ στην αρχή της σεζόν ούτε ο Λαβάλ τώρα έχουν απαιτήσεις για τον χρόνο συμμετοχής τους στο παρκέ.

***

Απαντάει ο ΠΑΟΚ με δύο μεταγραφές!

Ο σοβαρός τραυματισμός του Κώστα Κακαρούδη που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν και η αποχώρηση του Τζέι Αρ Μπρέμερ με προορισμό την Τουρκία και την Κόνιασπορ αφήνουν δύο σημαντικά κενά στο ρόστερ του ΠΑΟΚ σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για τις εγχώριες υποχρεώσεις του. Ο «δικέφαλος» έχει μπροστά του το ντέρμπι με τον Άρη, κόντρα στον οποίο καλείται να αγωνιστεί χωρίς δύο παίκτες που λογίζονται βασικοί από τον Σούλη Μαρκόπουλο. Εξέλιξη που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο επιτελείο της ομάδας, διότι από την αρχή της σεζόν, ο ΠΑΟΚ έχει πληρώσει ακριβά τα τερτίπια της αθλητικής δικαιοσύνης. Ανεξάρτητα, πάντως, από το αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Άρη, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Τέλης Ζουρνατζίδης και ο Σούλης Μαρκόπουλος αποφάσισαν να ενισχύσουν το ρόστερ με δύο παίκτες. Έναν περιφερειακό, πιθανότατα από την κοινοτική αγορά και ένα τεσσαροπεντάρι, το οποίο μπορεί να ‘ναι και Αμερικανός.


Σχολιάστε εδώ