Άρχισαν τα νταούλια στη ΝΔ

* Να πάω όμως στην οργή των περισσότερων υποψηφίων στη Β’ Αθήνας για τη γραμμή που είχε δοθεί από το κόμμα για σταυροδότηση του τρίο Δένδια, Κουμουτσάκου και Μισέλ Ασημακοπούλου. Η τελευταία μάλιστα έφυγε από τα Γιάννενα και από το πουθενά εξασφάλισε την επανεκλογή της. Κανένας δεν έβλεπε ότι η… μετοίκιση του Δένδια από την Κέρκυρα στην αχανή Β’ Αθήνας θα του εξασφάλιζε και την πρωτιά, που έχασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όλοι ψάχνουν να βρουν τι κρύβεται πίσω από αυτή τη στήριξη από την ηγεσία του κόμματος. Τα κατάφερε ο Σαμαράς να προσθέσει αντιπάλους, για να μην πω εχθρούς.

* Την έξοδο από τη ΝΔ υποδεικνύει στον Σαμαρά η «Εστία» με το πρωτοσέλιδό της την Παρασκευή. Τον καλεί να προαναγγείλει την αποχώρησή του και να προετοιμάσει την αλλαγή φρουράς. Θα πρέπει να βρει η ΝΔ έναν «αντι-Τσίπρα», γράφει χαρακτηριστικά.

* Διαβάζω και ακούω ότι η Ντόρα είχε κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και πιο πριν, ανοικτή γραμμή με τον Σαμαρά και ότι τα λένε τακτικά. Μόνο που η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Για πολλούς μήνες δεν υπάρχει ίχνος επαφής. Κόπηκαν τα σούρτα-φέρτα…

* Μπορεί να μη μίλησε συγκεκριμένα, δεν είπε ονόματα δηλαδή, αλλά όλοι κατάλαβαν ποιον εννοούσε… Μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας ο Αντ. Σαμαράς, υπεραμυνόμενος της εκλογικής επίδοσης της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ποσοστό το οποίο έχασε ήταν το μικρότερο που έχει χάσει ποτέ κόμμα μετά από περίοδο διακυβέρνησης, ακόμη κι όταν είχε να μοιράσει χρήματα. Ο τέως πρωθυπουργός μιλούσε γενικά, αλλά τα στελέχη κατάλαβαν ότι αναφερόταν στον Κ. Καραμανλή. Άλλωστε, την επομένη των εκλογών συνεργάτες του κ. Σαμαρά έλεγαν ότι η ΝΔ έχασε με μικρότερη διαφορά απ’ ό,τι το 2009, ότι τότε ήταν πιο ευνοϊκές οι συνθήκες και τους μήνες πριν από τις εκλογές η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε μοιράσει λεφτά.


Σχολιάστε εδώ