Ψάχνονται για την ΑΕΚ και τη σχέση της με την Επιτροπή Διαιτησίας!

«Κόντρα στον ΚΑΟΔ πήρε κάποια σφυρίγματα που αποκλείεται να τα έβλεπαν οι οπαδοί της άλλες εποχές», σχολίασε γνώστης των ισορροπιών στο ελληνικό μπάσκετ.

Η δυναμική που αναπτύσσει η ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα αύξησε τον προβληματισμό σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Οι παράγοντες των δύο «αιωνίων» έχουν μάθει να παίζουν μόνοι τους και η επανεμφάνιση ενός τρίτου πόλου ασφαλώς και τους ανατρέπει τις ισορροπίες. Κάτι που δεν θέλουν να σκέφτονται. Φυσικά ο ανταγωνισμός μπορεί να βοηθήσει το άθλημα, αλλά «πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται μόνο για την 1η θέση και δεν μπορούν να διανοηθούν ότι μια άλλη ομάδα επιχειρεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.

Το εναλλακτικό πλάνο στον ΠΑΟ για τις θλάσεις

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τέσσερις απουσίες είχε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τη Ρεάλ για την Ευρωλίγκα! Έχουν, βέβαια, μάθει οι «πράσινοι» να ζουν με τα προβλήματα τραυματισμών, αλλά κάποια στιγμή επηρεάζεται σημαντικά η απόδοσή τους. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, βέβαια, προέβλεψε εξαρχής τη δυσκολία των περισσοτέρων παικτών να προσαρμοστούν στα δεδομένα της σκληρής δουλειάς, της οποίας είναι θιασώτης. Σε όλες τις ομάδες που δούλεψε, άλλωστε, ο Μαυροβούνιος αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα. Μόνο που στο «τριφύλλι» οι μυϊκοί τραυματισμοί ξεπερνούν κάθε όριο. Ούτε ο Ιβάνοβιτς δεν μπορεί να εξηγήσει την ευπάθεια των αθλητών που λογικά θα έπρεπε να είναι μαθημένοι σε αυξημένη ένταση προπονήσεων. Για να αποφύγει τη διόγκωση του προβλήματος την ώρα που η φάση των «16» για την Ευρωλίγκα μπαίνει στην τελική ευθεία, ο προπονητής του Παναθηναϊκού σκέφτεται να κατεβάσει τον ρυθμό και την ένταση του προγράμματός του.

Η ψήφος εμπιστοσύνης ΑΕΝΚ σε Παπαθεοδώρου

Μέσα σε μια εβδομάδα τάραξε τα νερά η διοίκηση της ΑΕΝΚ και έδειξε ότι όχι απλά μπήκε στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ για να μείνει, αλλά θέλει να πρωταγωνιστήσει παρά το γεγονός ότι η εφετινή χρονιά εξελίχθηκε κάπως στραβά σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες. Ο Γιώργος Βαγενάς και οι συνεργάτες του, πάντως, έδειξαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι στηρίζουν τις αποφάσεις και το πλάνο του Ηλία Παπαθεοδώρου. Όχι μόνο μέσα από την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών
έως το 2017, αλλά και με την υλοποίηση κάθε εισήγησής του. Ο προπονητής της ΑΕΝΚ άναψε πράσινο φως για τη λύση της συνεργασίας με τον Μιχάλη Κακιούζη, ο οποίος κατηφόρισε στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ. Παράλληλα, ο Παπαθεοδώρου εισηγήθηκε την υπογραφή συμβολαίου στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο και οι διοικούντες την ΚΑΕ προχώρησαν σε άμεση ικανοποίηση της επιθυμίας του παρά το ρίσκο από την πολύχρονη απουσία του λόγω σοβαρών τραυματισμών.


Σχολιάστε εδώ