Παίρνει τη σκυτάλη ο Μεϊμαράκης
Οι πρωτοβουλίες τους θα έχουν ως βασικό στόχο οι όποιες αποφάσεις ληφθούν να μη θέσουν σε κίνδυνο την ενότητα της παράταξης. Ο κ. Μεϊμαράκης, όπως έγραψε την περασμένη Κυριακή στο «ΠΑΡΟΝ», φιλοδοξεί να αναλάβει χρέη μεταβατικού προέδρου προκειμένου να οδηγήσει την παράταξη σε έκτακτο συνέδριο όπου θα επιλεγεί ο νέος αρχηγός.
Αυτό, βέβαια, αν κι εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τη Νέα Δημοκρατία, οπότε λογικά μεγάλη μερίδα στελεχών θα αμφισβητήσει ευθέως τον Αντ. Σαμαρά και θα θέσει θέμα ηγεσίας. Λόγω του θεσμικού του ρόλου (πρόεδρος της Βουλής) απέφυγε επιμελώς στο διάστημα μετά τις εκλογές του 2012 να εκφράσει δημόσια τις διαφωνίες του για διάφορες πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του, ωστόσο, υπογράμμιζε τους κατά καιρούς λανθασμένους χειρισμούς από υπουργούς ή ακόμη και από το Μέγαρο Μαξίμου. Διατύπωνε σοβαρές ενστάσεις ως προς την ανοχή που επιδείκνυε η κυβέρνηση, αλλά κι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, σε υποτιμητικές, προσβλητικές συμπεριφορές των μελών της «τρόικας». Ο κ. Μεϊμαράκης, δημόσια πια, αφού η Βουλή είχε πλέον διαλυθεί εν όψει εκλογών, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για την προεκλογική και την επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος. «Κακώς, όπως φάνηκε, επενδύουμε στον φόβο», τόνισε, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη επιλογή αντί να ωφελήσει, ζημίωσε πολιτικά τη Νέα Δημοκρατία.
Εξίσου αυστηρός ήταν και στην κριτική του για τα στελέχη που χάραξαν και υλοποίησαν την επικοινωνιακή στρατηγική. Αναφερόμενος στο μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις σημείωσε ότι: «…πληρώνουμε και το τίμημα μιας κακής επικοινωνιακής στρατηγικής.
Υπήρξε μια καλή επικοινωνιακή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ που μας έκανε να φαινόμαστε ότι μιλάμε σαν δανειστές».