ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

Δεδομένου ότι η Β’ Αθηνών είναι από τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά περιφέρειες, τα αποτελέσματά της θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα στην επικράτεια. Σε μια ύστατη προσπάθεια να βελτιωθεί το κλίμα στη Β’ Αθηνών, τις προηγούμενες ημέρες ο Αντ. Σαμαράς έκανε επισκέψεις – αστραπή σε περιοχές όπως η Γλυφάδα, το Περιστέρι κ.ά. Κινήσεις βιαστικές, χωρίς σοβαρό προγραμματισμό, και δη παραμονές εκλογών, σπανίως φέρνουν αποτελέσματα.

***

«Θεούς και δαίμονες»… έχει κινητοποιήσει σ’ αυτές τις εκλογές η Ντ. Μπακογιάννη. Όλες οι… γενιές των Μητσοτακικών έχουν κληθεί να βοηθήσουν στην προσπάθειά της, όχι απλώς να εκλεγεί στην Α’ Αθηνών, αλλά να είναι πρώτη και με διαφορά σε αριθμό ψήφων. Κι αυτό δεν είναι μόνο για λόγους πρεστίζ, αλλά σχετίζεται με τις κινήσεις που σχεδιάζει να κάνει μετά τις εκλογές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν το αποτέλεσμα είναι πολύ κακό για τη Νέα Δημοκρατία πολύ σύντομα θα αρχίσει να πριονίζει την καρέκλα του Σαμαρά. Προηγουμένως ωστόσο πρέπει να καταφέρει να βγει πρώτη στην Α’ Αθηνών, κάτι που δεν θα είναι και τόσο εύκολο, αφού από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι ο Β. Κικίλιας και η Όλγα Κεφαλογιάννη έχουν το προβάδισμα.

***

Για τον σταυρό…

Υποτίθεται ότι τόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης όσο και ο Κωστής Χατζηδάκης είχαν σοβαρές επιφυλάξεις με τα «δεξιά ανοίγματα» του Αντ. Σαμαρά και όλο το προηγούμενο διάστημα ζητούσαν να κινηθεί προς τον κεντρώο χώρο. Αυτό, όμως, δεν τους εμπόδισε να κάνουν «μέτωπο» με τον Άδ. Γεωργιάδη στη Β’ Αθηνών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις τους, μαζί και ο Μ. Βαρβιτσιώτης, έχουν κάνει συμμαχία προκειμένου να διασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Οι ιδεολογικές (και αισθητικές) διαφορές μπαίνουν αναγκαστικά στην άκρη. Μετά τις εκλογές μπορούν άνετα να… ξαναδιαφωνήσουν!

***

Υπάρχουν και… αισιόδοξοι άνθρωποι στη Λ. Συγγρού! Κρίνοντας από τα επιμέρους ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, υπολογίζουν ότι στην Α’ Αθηνών θα εκλεγούν τέσσερις βουλευτές (από οκτώ που είχαν στις προηγούμενες εκλογές). Σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνουν Ντόρα, Κικίλια, Όλγα Κεφαλογιάννη και Κακλαμάνη. Στη Β’ Αθηνών είναι ζήτημα αν θα εκλέξουν επτά.

***

ΩΣ… απέλπιδα προσπάθεια να αποτρέψει ενδεχόμενες επώδυνες εξελίξεις αντιμετωπίζεται το σενάριο που συζητείται τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και θέλει τον Αντ. Σαμαρά να ανακοινώνει -ενδεχομένως και το βράδυ των εκλογών- τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου. Πρόθεσή του, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν είναι να θέσει τον εαυτό του υπό την κρίση των στελεχών της παράταξης, αλλά να… ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους για να παραμείνει στην ηγεσία. Θα προτείνει μάλιστα αυτό να γίνει, όπως προβλέπει το καταστατικό, από τη βάση και με ανοιχτή ψηφοφορία. Στο επιτελείο του θεωρούν ότι στην περίπτωση αυτή κανένα από τα προβεβλημένα στελέχη δεν θα θελήσει να αντιπαρατεθεί μαζί του.


Σχολιάστε εδώ