Ανοιχτή η Προεδρία για τον Αβραμόπουλο

Λίγες δε ημέρες πριν εγκαταλείψει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να αναλάβει Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μια απόρρητη ενημέρωση από όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την άμυνα της χώρας και τη διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Τέτοιες ενημερώσεις του Αλέξη Τσίπρα δεν είχαν γίνει από τους άλλους υπουργούς.

Ο πρωθυπουργός, έχοντας γνώση των επαφών αυτών, κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τον Αβραμόπουλο να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τους λαθρομετανάστες, που προσπαθούν να περάσουν στη χώρα μας από όλες τις πλευρές των συνόρων μας, και για τα μέτρα που θα πάρει η ΕΕ προκειμένου να σταματήσει αυτή η ροή. Ουσιαστικά, όμως, ο Σαμαράς ήθελε να μάθει αν αληθεύουν οι… φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αν θα αποδεχθεί την πρόταση.

Με τις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου κάθε άλλο παρά έβαλε τέλος στα σχετικά σενάρια. Περιορίστηκε να πει ότι «δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα», αποφεύγοντας να δηλώσει ότι, αν του γίνει πρόταση από τον Τσίπρα, θα την απορρίψει. Και, ως γνωστόν, ο Αβραμόπουλος γνωρίζει καλά ελληνικά. Ανοιχτό, ουσία και τύποις, άφησε τον δρόμο προς την Προεδρία.

Ο σχετικός διάλογος με τους δημοσιογράφους έξω από το Μαξίμου είχε ως εξής:

Δημοσιογράφος: Πώς σχολιάζετε τις πληροφορίες των τελευταίων εικοσιτετραώρων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει εσάς για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Αβραμόπουλος: Κατ’ αρχάς, σε όλες αυτές τις φήμες δεν χρειάζεται να κάνω κανένα σχόλιο. Είμαι Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία, ανταποκρινόμενος στην αποστολή που μου έχει αναθέσει η Ευρώπη στο όνομα των ευρωπαίων αλλά και βεβαίως των ελλήνων πολιτών.

Δημ.: Έχει υπάρξει τέτοια προσέγγιση; Έχουν υπάρξει επαφές;

Αβραμ.: Δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα.


Σχολιάστε εδώ