400.000 ευρώ για ιατρικό συνέδριο!

Από μια πρώτη έρευνα που κάναμε, αυτό που προκύπτει είναι ότι πολλά είναι τα λεφτά που διακινούνται με τη μορφή χορηγιών από φαρμακευτικές εταιρείες και είναι άγνωστο που καταλήγουν…

Τα ιατρικά συνέδρια οργανώνουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τεράστιο χώρο της Υγείας και μια από αυτές είναι η Mindwork Business Solutions που έχει έδρα στην Κηφισιά και ανήκει στη σύζυγο του πρώην υπουργού Οικονομικών και σήμερα διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Η εταιρεία αυτή οργάνωσε το συνέδριο που έγινε στις 18 και 19 Δεκεμβρίου στο «Χίλτον» με θέμα συζήτησης γιατί απέτυχε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και, όπως λέγεται, οι χορηγίες φαρμακευτικών εταιρειών έφθασαν στις 400.000 ευρώ!

Μεταξύ των ομιλητών -και της οργάνωσης του συνεδρίου- ήταν και ο Γιάννης Κυριόπουλος, ομότιμος καθηγητής, τομέας οικονομικών Υγείας, ενώ μεταξύ των καλεσμένων ήταν και ο ιδρυτής του κόμματος Ποτάμι Σταύρος Θεοδωράκης.

Πριν από την κυρία Στουρνάρα, τα ιατρικά συνέδρια έκανε η εταιρεία C&C International του ζεύγους Γριβέα – Βάτσικα, που κατηγορείται για παράνομες δανειοδοτήσεις από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Αυτά για σήμερα και το ρεπορτάζ συνεχίζεται γύρω από το μεγάλο πάρτι που γίνεται.


Σχολιάστε εδώ