Τι εννοεί ο πρώην Α/ΓΕΣ;

* Ο Φ.Φ. ξέρει πολλά (αρκετά εκ των οποίων αναφέραμε στο προηγούμενο φύλλο μας) και δικαίως ανησυχεί. Κοντολογίς, επαναλαμβάνει το αισώπειο: «Των οικίων υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε». Και το «Π» και ο Φ.Φ. απευθύνονται σε ώτα μη ακουόντων!

* Μας δίνεται, όμως, η ευκαιρία να ρωτήσουμε τον φίλο στρατηγό:

– Ζητήσατε να δείτε πρωθυπουργό, ΥΕΘΑ, ΥΠΕΞ κ.ά., για να τους «ξυπνήσετε»; Μην περιμένετε να διαβάσουν τα κείμενά σας. Έχουν άλλα, ενδιαφέροντα.

– Γιατί δεν διατυπώνετε τους φόβους σας σαφέστερα και συγκεκριμένα;

– Διαθέτετε όλα τα προσόντα και τις «χάρες», μερικά σε υπερθετικό βαθμό, ώστε να παύσετε να είσθε παρατηρητής και να παίξετε ενεργό ρόλο. Γιατί δεν τολμάτε; Επιλέγετε τον εύκολο δρόμο της κριτικής; Έχουν αντιληφθεί ότι είμαστε, ήδη, στον πάτο;

*Τα λοιπά παραμένουν «έπεα πτερόεντα» κατά τον Όμηρο ή verba volant κατά τους Ρωμαίους. Να μην καταλήξω στο «αυτά που λες εγώ τ’ ακούω βερεσέ» του αξέχαστου Μητσάκη.

Εκλογικά και συναφή

*Έγραψα στο προηγούμενο φύλλο τα περί πιέσεων στον επίτιμο Α/ΓΕΣ στρατηγό Φρ. Φράγκο για συμμετοχή στο Επικρατείας της ΝΔ.

*Δεν είναι μόνος, όμως, ο Φ.Φ. που του προσφέρθηκε εξουσία και την αποποιήθηκε. Πληροφορούμαι ότι και έτερος πρώην Αρχηγός, ο άξιος στρατηγός Ζιαζιάς (αυτός που «εκτοξεύτηκε» από Καραμπελο-Μπαλτάκους διότι «δεν συμμορφώθηκε προς τις υποδείξεις» να παραβεί τον όρκο του) έλαβε ευγενική προσφορά (άνευ πίεσης) του ΣΥΡΙΖΑ για εκλόγιμη θέση στην Ευρωβουλή και ευχαρίστησε ευγενικά, μη αποδεχθείς.

Σημειώνω ότι στον Αρχηγό Ζιαζιά δεν απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου, εκδικητικά, γιατί παραιτήθηκε!

*Εντούτοις θαυμάζω και την ευγένεια του περί ου ο λόγος – δέχθηκε πρόσκληση «καφέ» από τον κ. Μπαλτάκο, ο οποίος έδινε, από το παρασκήνιο, τις εντολές στον Αρχηγό να παρανομήσει. Ήταν τότε που ο Ζιαζιάς χαρακτήρισε, ανενδοίαστα, την κλίκα ως «παράγκα». Πολύ χιούμορ διαθέτει ο κ. Ζιαζιάς.

*Δύο πολύ καλοί στρατηγοί (Σκοπελίτης – Παπαδόπουλος) είναι υποψήφιοι με τη Χρυσή Αυγή.

*Τελικά, η πραγματικότητα μας πείθει ότι και οι μετά Φράγκο Αρχηγοί (Ζιαζιάς, Γκίνης, Τσέλιος, Μανωλάς) υπήρξαν και είναι εξέχοντες αξιωματικοί.

* Ένας στρατηγός στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τον υποστράτηγο ε.α. Νίκο Τόσκα. Πρόκειται για ικανό ανώτατο αξιωματικό, γνωστό για τις δημοκρατικές και πατριωτικές πεποιθήσεις του, και ήδη συζητείται ότι από τη στιγμή που οι κάλπες βγάλουν νικητή τον Αλέξη Τσίπρα ο στρατηγός Ν. Τόσκας θα έχει θέση υφυπουργού στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

***

Άτοπο, κύριε υπουργέ

* Το να προβάλλονται από τον ιστότοπο του υπουργείου Άμυνας οι προεκλογικές δραστηριότητες (ομιλίες, δημοσιεύσεις συνεντεύξεων ή άρθρων) του κυρίου υπουργού δεν φαίνεται τόσο κομψό. Μάλλον δεν το γνωρίζει ο κόσμιος Ν. Δένδιας.

* Το ίδιο και χειρότερο, αν προωθούνται στη Β’ περιφέρεια Αθήνας, ένθα υποβάλλει υποψηφιότητα ο κύριος υπουργός, «παραφουσκωμένες καταστάσεις» στρατεύσιμων ή μόνιμων.

* Αν αληθεύει, δε, ότι στις Μονάδες των Πρόσω Αττικής υπηρετούν άνω των 3.000 «ρουσφετολόγων» κληρωτών, τότε το πράγμα χοντραίνει…

Οι περισσότεροι, βέβαια, έλαβαν το βάπτισμα επί… Αβρά.

* Μάλλον περί κακοήθων φημών θα πρόκειται…

***

Αφιερωμένο, εξαιρετικά

*Όχι μόνο σε φίλους στρατιωτικούς – πολιτευτές – γυρολόγους, αλλά και σε κάθε πολιτικό με πλάνητα βίο.
Είναι απόσπασμα του καβαφικού αριστουργήματος «ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ».
—————–
Κατάντησα σχεδόν ανέστιος και πένης.
Αυτή η μοιραία πόλις, η Αντιόχεια
Όλα τα χρήματα μου τα ʼφαγε:
Αυτή η μοιραία με το δαπανηρό της βίο.
—————–
Οθεν φρονώ πως είμαι στα γεμάτα
ενδεδειγμένος για να υπηρετήσω
αυτήν την Χώρα,
την προσφιλή πατρίδα μου Συρία
Σ’ ότι δουλειά με βάλουν θα πασχίσω
να είμαι στην χώρα ωφέλιμος.
Αυτή είνʼ η πρόθεσίς μου.
Θα απευθυνθώ προς το Ζαβίνα πρώτα,
κι αν ο μωρός αυτός δεν μ’ εκτιμήσει ,
θα πάγω στον αντίπαλό του, τον Γρυπό
κι αν ο ηλίθιος κι αυτός δεν με προσλάβει,
πηγαίνω παρευθύς στον Υρκανό
Θα με θελήσει, πάντως, ένας απ’ τους τρεις
Κι είνʼ η συνείδησής μου ήσυχη
για το αψήφιστο της εκλογής.
Βλάπτουν κι οι τρείς την Συρία το ίδιο
Αλλά, κατεστραμμένος άνθρωπος
τι φταίω εγώ.
Ζητώ ο ταλαίπωρος να μπαλωθώ.
Ας φρόντιζαν οι κραταιοί θεοί
να δημιουργήσουν έναν τέταρτο καλό
Μετά χαράς θα πήγαινα μ’ αυτόν.

***

Η Γαλλία επιστρέφει στην Τουρκία

* Περί το 2000 οι γάλλοι κατασκευαστές πολεμικών υλικών μπήκαν στη μαύρη λίστα των Τούρκων γιατί το Γαλλικό Κοινοβούλιο ψήφισε τη γνωστή απόφαση περί γενοκτονίας των Αρμενίων.

* Οι Τούρκοι εξαφανίστηκαν επί μια δεκαετία από τις γαλλικές αγορές, μα σήμερα έκαναν θριαμβευτική επιστροφή στην Άγκυρα λόγω της κοινής αντιμετώπισης της συριακής κρίσης. Οι Πρόεδροι κ. Ερντογάν και Ολάντ έχουν ανοίξει κανάλι απευθείας επικοινωνίας.

* Κοντολογίς, Τούρκοι – Γάλλοι συμφώνησαν να συνεργαστούν σε εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας και ιδιαίτερα σ’ αυτό που αναφέρεται στην αντιπυραυλική προστασία της χώρας. Έχουν αρχίσει ήδη οι συζητήσεις γι’ αυτό. Παράλληλα, όμως, οι Τούρκοι συζητούν για το θέμα αυτό με Κινέζους (Epmiec).

* Για να δώσουμε μια εικόνα των γαλλοτουρκικών δραστηριοτήτων αναφέρουμε ότι στην προ μηνών γαλλική αντιπροσωπεία που επισκέφτηκε την Άγκυρα συμμετείχαν 90 ειδικοί αντιπροσωπεύοντας 60 γαλλικές εταιρείες πολεμικών υλικών και ακόμη πέντε κοινοπραξίας ειδικές στο διάστημα και την άμυνα (Gifan, Gican, Onera, Aerospace, Valley Cluster).

* Ακολούθησε η ημέρα τουρκογαλλικής αμυντικής βιομηχανίας οργανωμένη στην Άγκυρα από την Τουρκική Γενική Διεύθυνση εξοπλισμών (SSM) και την ομόλογο της Γαλλικής DGA με πανηγυρικές τελετές υπογραφών συμφωνιών συνεργασίας (Memo radjm of understanding κ.λπ.) (πηγή defencenet.gr, Νοέμβριος 14.)

* Αυτά τα ολίγα από τα πολλά που γίνονται δίπλα μας και τα οποία ουδόλως απασχολούν τον πολιτικό μας κόσμο που περί άλλων τυρβάζει.

***

Εκλογές και ΓΔΑΕΕ

*Εκεί ψηλά στον Υμηττό, στο στρατόπεδο Φακίνου, έχει πέσει μαύρη θλίψη. Μερικοί φοβούνται ότι αν η τεράστια προστατευτική σκιά Βενιζέλου απομακρυνθεί θα φανούν πολλά.

*Ήδη ακούγεται κάτι σαν βοή των επερχόμενων γεγονότων από το μεγαλοπρεπές κτίριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

*«Όμως η πτώση μας είναι βεβαία. Επάνω στα τείχη άρχισε ήδη ο θρήνος», λέει ο Καβάφης, κάπου στους Τρώες.

Άλλο και τούτο…

*Ενώ η προεκλογική διαμάχη εξελισσόταν χωρίς κανένα από τα κόμματα να εμπλέκει τις ΕΔ, εμφανίστηκε αιφνίδια ο κ. Θόδωρος Δρίτσας, μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, πριν γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, να δηλώνει ότι αμφισβητεί τις προς υπογραφή συμβάσεις που αφορούν τη συντήρηση και αναβάθμιση οπλικών συστημάτων (αποφασίστηκαν το καλοκαίρι).

*Αν είχε αντιρρήσεις στη συντήρηση κ.λπ. ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τις έθετε στην Επιτροπή της Βουλής όπου συμμετείχε ή δεν το έπραττε, τότε, δημοσίως.

Η Πρώτη

*Μετά τους Ακοσμπώκους, ομάδα ατόμων που δικάζονται για τις μίζες των TOR-M1 , αποτελείται από τον κύπριο πρώην ΥΠΕΣ Ντίνο Μιχαηλίδη, τον γιο του Μιχάλη, τον πρώην νομικό σύμβουλο του κράτους Αναστάσιο Σοφό (το μάτι της δικαιοσύνης στη ΓΔΑΕΕ που έλεγχε και ενέκρινε ΟΛΕΣ τις συμβάσεις επί Ακοσμπώκων), τη δραστήρια σύζυγό του Μαρία και τον περιβόητο «χοντρό» της μιζοπιάτσας Φουάντ Αλ Ζαγιάτ (απόντα, αλλά εκπροσωπούμενο).

*Την καταδίκη όλων ζήτησε η Εισαγγελέας η οποία ήταν καυστική ιδιαίτερα με τον νομικό σύμβουλο Αν. Σοφό.

*Εδώ όμως παρατηρούμε ότι ο Σοφός, που -όπως λεγόταν- έκανε την ίδια δουλειά με αυτή των ΤOR-M1, σε όλες τις συμβάσεις που περνούσαν από τα χέρια του διώκεται μόνο για τους ρωσικούς πυραύλους. Οι ανακριτές έψαξαν για τον βίο και την πολιτεία του για σωρεία άλλων;

*Φαντασθείτε που είχε φτάσει η λέπρα επί Σημιτο-Ακοσμπώκων που πρωταγωνιστής της αρπαχτής στη ΓΔΑΕΕ ήταν ένας λειτουργός της Δικαιοσύνης. Ο Σημιτάκος αγρόν ηγόραζε καίτοι, κάθε τόσο, του προσκομιζόταν κραυγαλέες αποδείξεις του φαγοποτιού.

*Τα «γλέντια» όμως με τον Φουάντ Αλ Ζαγιάτ θα αρχίσουν όταν γίνει, οσονούπω, η παραπομπή του, με την ομάδα Κάντα, για τα ΑΩ των TOR-M1.

Υποψηφιότητες στρατιωτικών

*Συνολικά 83 αξιωματικοί (ΕΔ και ΣΑ) σε δέκα κόμματα.

*Έξι σε λίστες Επικρατείας

*Καλό… βόλι.

Πού το θυμήθηκα;

*Όταν είδα τον τίτλο του νέου… γεωργαγικού κόμματος Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

*Το αμίμητο που άφησε να δραπετεύσει από το έρκος των οδόντων του ένας μέγας σοσιαλιστής, ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου, σε μια σύναξη του ΠΑΣΟΚ: «συντρόφισσες και σύντροφοι, όλοι για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε».

*Έρμε σοσιαλισμέ, τι τραβάς…

Θα πετάξει το πουλί;

*Οι πιστώσεις που έχουν εγκριθεί από το ΕΣΠΑ για την αγορά των 186 οχημάτων του ΕΚΑΒ.

*Μετά τον τορπιλισμό, στο παρά πέντε, της κύρωσης της αξιολόγησης των προσφορών από τον εκλεκτό του αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο, στο ΔΣ του ΕΚΑΒ, φαίνεται ότι η αγορά οδηγείται σε ναυάγιο.

*Πληροφορίες φέρουν ότι το πρόγραμμα βαίνει προς απένταξη, όπως έγινε με αυτό του εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Ζήτω η Ελλάς και η εξαίρετη συγκυβέρνηση των Αντωνομπένηδων.

*Και κάτι άλλο: Έπιασε κάποιος από τους υπουργό Υγείας ή αναπληρωτή τον κύριο διαφωνούντα από τ’ αυτί να τον ελέγξει γιατί αρνήθηκε υπογραφή;

Η ΠΑ προστάτις των βρεφών

*Στους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο, η ΠΑ έδωσε ρεσιτάλ στη διάσωση βρεφών και μικρών παιδιών. Ρεκόρ…

*Μπράβο στους ακαταπόνητους πιλότους, μηχανικούς, διασώστες, πληρώματα.

*Αχ, και να είχαμε σε διαθεσιμότητα περισσότερα ελικόπτερα…

Τι ωραία τα λέτε, κύριε Βενιζέλο

*Τη θεωρία του της ασφαλούς πτήσης της χώρας ανέπτυξε για μια ακόμη φορά στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη κ. Ευ. Βενιζέλος.

*Όταν όμως, τον παλιό εκείνο τον καιρό που ήταν υπουργός Άμυνας, του προσκόμιζαν αποφάσεις για ανταλλακτικά μαχητικών, για τον εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων ΑΠΑΤΣΙ κ.ά., με τις οποίες θα εξασφαλιζόταν η ασφαλής πτήση και επιχειρησιακή ικανότητα των μέσων, το αρνιόταν.

*Όχι, το παραδέχομαι. Για ασφαλείς υποβρύχιες πλόες ενδιαφέρθηκε. Εννοώ τα δύο υποβρύχια.


Σχολιάστε εδώ