Στα πρόθυρα διάλυσης και… εμφυλίου ο ΟΦΗ!

Ο ένας παίκτης του ΟΦΗ μετά τον άλλον προχώρησαν σε κατάθεση προσφυγής. Το ρόστερ άδειασε και ο Νίκος Αναστόπουλος βρέθηκε στα όρια της απόγνωσης.

«Θα ξέρουμε την Πέμπτη εάν θα ζήσουμε ή αν θα διαλυθούμε», έλεγε στις αρχές της εβδομάδας ο Μαχλάς. Η Πέμπτη πέρασε και ο ΟΦΗ συνέχισε να ζει. Συνέδεσε, μάλιστα, την ημέρα με την πιο εντυπωσιακή νίκη του στη σεζόν. Αν και πήγε με 14 παίκτες στην Κομοτηνή, η ομάδα της Κρήτης έσπασε το οκτάμηνο εντός έδρας αήττητο του Πανθρακικού και ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου.

Η απόφαση της ΦΙΦΑ να αφαιρέσει έξι βαθμούς από τον ΟΦΗ ασφαλώς και έκανε πολύ ορατό το ενδεχόμενο του υποβιβασμού. Άρα και της διάλυσης.

Μόνο που ο Μαχλάς κατάφερε να βρει χρήματα για να καλύψει τόσο τις απαιτήσεις του Πέσιτς, που είχε στείλει τους Κρητικούς στην παγκόσμια ομοσπονδία, όσο και κάποιες άλλες απαιτήσεις πρώην παικτών και προπονητών.

«Αν διαλυθεί η ΠΑΕ, θα μπλέξουν σε περιπέτειες και ο Νίκος και ο Μάνθος Πουλινάκης και ο Γιάννης Κουράκης», μας εξήγησε συνεργάτης του Μαχλά, για να δικαιολογήσει την προσπάθεια που καταβάλλει ο άλλοτε πρώτος σκόρερ της Ευρώπης με τη φανέλα της Φίτεσε. Έχει απόλυτο δίκιο ο κολλητός του Μαχλά. Οι λογαριασμοί του έχουν δεσμευθεί και τα όποια χρήματά του βρίσκονται στο εξωτερικό δίχως να μπορεί να τα αγγίξει διότι κινδυνεύει με άμεση κατάσχεση.

Το ματς με τον Ολυμπιακό είναι κομβικό για τον ΟΦΗ. Η Σούπερ Λίγκα όρισε το ματς, αν και στην οδό Αστροναυτών θεωρούν δεδομένο το σκάσιμο των Κρητικών είτε αυτή την αγωνιστική είτε την επόμενη.

Ο Μαχλάς, πάντως, δείχνει ότι μπορεί να βρει λύσεις. Έφτασε μέχρι την Τούμπα και ζήτησε από τον Ιβάν Σαββίδη οικονομική και αγωνιστική ενίσχυση. Οικονομική μέσω κάποιου ρώσου επιχειρηματία από τον κύκλο που έχει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Σε αγωνιστικό επίπεδο, με τον δανεισμό κάποιων ποδοσφαιριστών του «δικεφάλου» που βρίσκονται έξω από τα πλάνα του Άγγελου Αναστασιάδη.

Παράλληλα ο Μαχλάς ζήτησε από τον Σαββίδη να μεσολαβήσει στον Γιάννη Αλαφούζο για να σταματήσει ο πόλεμος των «πράσινων» στους Κρητικούς.

Κάτι που μπορεί να συμβεί εάν γίνει το θαύμα και κόψει ο ΟΦΗ βαθμούς από τον Ολυμπιακό.

Εκτός από την ομάδα του Ηρακλείου, πάντως, υπάρχει άλλη μία ΠΑΕ με έντονα οικονομικά προβλήματα. Άλλοι λένε πως πρόκειται για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πράγματι χρωστάει σε παίκτες, πρώην και νυν, ενώ στην πιάτσα ακούγεται πως στην ΕΠΟ έφτασαν και κάποια ραβασάκια από τη ΦΙΦΑ. Υπάρχουν, όμως, πηγές που προαναγγέλλουν οικονομική κατάρρευση άλλης ΠΑΕ και δείχνουν προς τη Μυτιλήνη. Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις στις καταβολές των χρημάτων προς τους παίκτες και διαρροές για οικονομικά προβλήματα στην Καλλονή. Όπως και να ʼχει, όμως, ο ΠΑΣ βρίσκεται σε σαφώς δυσκολότερη θέση, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να κλείσει η σεζόν με εντελώς κουτσουρεμένο πρωτάθλημα.


Σχολιάστε εδώ