Στα ενδότερα των ομάδων

*Όταν καταφέρνουν οι οργανωμένοι οπαδοί μιας ομάδας να καθορίζουν το προεκλογικό πρόγραμμα ενός πρωθυπουργού και να αλλάζουν τις ώρες κεντρικής συγκέντρωσης, αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον. Αρκούσε η ανακοίνωση του συνδέσμου «Αυτόνομη θύρα 10», που αποτελεί την κεφαλή των οργανωμένων οπαδών στον Ηρακλή, για να προκαλέσει πανικό στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά.

*Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός της χώρας είχε προγραμματίσει την κεντρική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη για την περασμένη Τετάρτη στις 7 το απόγευμα! Μόνο που την ίδια ώρα ολοκληρωνόταν η αναμέτρηση Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης για το κύπελλο και οι οπαδοί του «γηραιού» διοργάνωσαν πορεία προς το Βελλίδειο για να εκφράσουν την οργή τους εναντίον όσων θεωρούσαν υπεύθυνους για τον υποβιβασμό της ομάδας τους και κατ’ επέκταση τη διάλυσή της προ τετραετίας.

*Στο Μαξίμου σήμανε συναγερμός και αρχικά προσπάθησαν να βρουν οι συνεργάτες του Σαμαρά μια άκρη με την ΕΠΟ για να αλλάξει η ώρα έναρξης του ματς. Όταν απέτυχε αυτή η προσπάθεια, από το Μαξίμου στράφηκαν προς την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αλλά ούτε και τότε κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα.

*Μοιραία, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού άλλαξαν την ώρα της ομιλίας του και την πήγαν μία ώρα νωρίτερα, ώστε να συμπέσει χρονικά με τη διεξαγωγή του αγώνα, ο οποίος κράτησε τον κόσμο του Ηρακλή προσηλωμένο στις κερκίδες του Καυτανζογλείου. Η πορεία ακυρώθηκε, αλλά επικοινωνιακά αποδείχθηκε ότι οι οργανωμένοι οπαδοί μιας ομάδας μπορούν εύκολα να διαμορφώσουν και να διαφοροποιήσουν το πρόγραμμα κοτζάμ πρωθυπουργού.

*Γενικά οι οργανωμένοι απασχόλησαν έντονα τα πολιτικά κόμματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Με πιο ενοχλητικούς τους οπαδούς της ΑΕΚ, που ακολούθησαν σε όλη την Ελλάδα τον Αλέξη Τσίπρα και εξέφραζαν την επιθυμία τους για κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

*Παράλληλα με την προεκλογική περίοδο έτρεξε και η κούρσα στην ΕΠΟ με έπαθλο την προεδρική καρέκλα. Εκεί, όμως, έπαιξε μπάλα μόνο ο Γιώργος Γκιρτζίκης, διότι όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι διάδοχοι του Γιώργου Σαρρή απέφυγαν να εκτεθούν επειδή έβλεπαν ότι όδευαν ολοταχώς προς τα βράχια.

*Τον Βασίλη Γκαγκάτση τον έφαγαν οι αντιδράσεις από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που εξακολουθούν να τον στοχοποιούν για την περίοδο της συνεργασίας του με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Το πάλεψε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για να του βρει υποστηρικτές, αλλά όταν διαπίστωσε ο Ιβάν Σαββίδης την κάθετα αντίθετη γνώμη των οπαδών, αμέσως το ξέκοψε στον φίλο του και συνοδοιπόρο του στην προσπάθεια για αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος στην ΕΠΟ.

*Έτσι, ο Γκιρτζίκης έμεινε μόνος του και κατάφερε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των Ενώσεων μέσα και από διάφορες κινήσεις που έγιναν είτε από τον ίδιο προσωπικά είτε από άλλα στελέχη της ΕΠΟ. Στην ποδοσφαιρική πιάτσα, πάντως,
εξακολουθεί να ακούγεται η πρόβλεψη ότι ο ξανθιώτης παράγοντας έχει μάξιμουμ διάστημα παραμονής στην προεδρία τα δύο χρόνια.

*Μια από τις πρώτες καυτές πατάτες που θα κληθεί να πιάσει στα χέρια του ο Γκιρτζίκης αφορά την επιλογή του επόμενου ομοσπονδιακού προπονητή. Με την παρουσία του Γιώργου Καραγκούνη, βέβαια, οι παράγοντες της ΕΠΟ και ειδικά ο πρόεδρος έχουν ήδη ένα ισχυρό άλλοθι για την περίπτωση αποτυχίας, αλλά επί της ουσίας εκείνοι θα πάρουν την τελική απόφαση.

*Ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής ομάδας απλά θα κάνει την εισήγησή του, που, ασφαλώς, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεσμευτική για τον Γκιρτζίκη και τους συνεργάτες του. Ειδικά
εάν επιμείνει ο Καραγκούνης στην υποψηφιότητα του Σέρχιο Μαρκαριάν, για τον οποίο εκφράζονται αρκετές διαφωνίες από τους νυν συμβούλους της Ομοσπονδίας.

*Οι ίδιοι άνθρωποι έχουν επίσης αποκλείσει την προοπτική συνεργασίας με έλληνα προπονητή παρά τις διαρκείς προσπάθειες του Σάκη Τσιώλη να πάρει τη δουλειά και την προώθηση του Γιώργου Δώνη από επίλεκτα μέλη της πιάτσας των ατζέντηδων. Με βάση τα δεδομένα που ισχύουν τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Μίτσελ μοιάζει ως πιο ισχυρός μνηστήρας για τη θέση που χήρεψε μετά την απόλυση του Κλαούντιο Ρανιέρι.

*Ο Ισπανός, όμως, συνοδεύεται από δύο αστερίσκους. Ο ένας έχει να κάνει με την πρόσφατη απόλυσή του από τον Ολυμπιακό και ο δεύτερος αφορά το αρκετά υψηλό κασέ του που μοιάζει δυσβάσταχτο για την ΕΠΟ τη δεδομένη χρονική περίοδο.

*Περισσότερο, όμως, ασχολούνται στην Ομοσπονδία με τον τρόπο που βγήκε το διαζύγιο
ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τον Μίτσελ. Αν προσληφθεί ο Μαδριλένος στην
Εθνική και την οδηγήσει στα τελικά του Euro, κάποιοι στον Πειραιά θεωρούν δεδομένη την
επανεμφάνιση των υποστηρικτών του που εξαρχής επέκριναν τη διοίκηση του Ολυμπιακού για τον χωρισμό.

*Ο Άγγελος Αναστασιάδης, που διέθετε αρκετούς υποστηρικτές και μέσα στο ΔΣ της ΕΠΟ, ενώ απολάμβανε και την απόλυτη
εμπιστοσύνη του Καραγκούνη, επί της ουσίας έθεσε τον εαυτό του εκτός κούρσας όταν ξέσπασε στον Ταρλά και προσπάθησε να πείσει τους παίκτες του να φύγουν από το γήπεδο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σφυρίγματα του Μήτσιου. Εκείνη την ημέρα σβήστηκε κάθε σκέψη για συνεργασία της ΕΠΟ με τον μακεδόνα τεχνικό.

*Η δεύτερη καυτή πατάτα για τον Γκιρτζίκη θα είναι η διαιτησία και η συγκρότηση της ΚΕΔ.

Η απόφαση για διατήρηση των ίδιων προσώπων στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αποτελεί προτεραιότητα του νέου προέδρου μια και αποτελούν ουσιαστικά δικές του επιλογές, όπως ανέφερε και το δελτίο Τύπου της ΕΠΟ όταν ανέλαβαν καθήκοντα ο Χριστόφορος Ζωγράφος και οι συνεργάτες του.

*«Οι όποιες αλλαγές στην ΚΕΔ θα δρομολογηθούν από το καλοκαίρι», λένε εκείνοι που διατηρούν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Γκιρτζίκη και προαναγγέλλουν και σημαντικές εκπλήξεις. «Μπορεί να
επανήλθαν τα παλιά όρια ηλικίας για την είσοδο των διαιτητών στους πίνακες των τριών κατηγοριών, αλλά οι αλλαγές θα
έχουν τέτοια έκταση που όλοι θα τρίβουν τα μάτια τους», λένε με νόημα.


Σχολιάστε εδώ