Μνημόνια και «τρόικες» πρέπει να τιμωρηθούν με την ψήφο μας

Ανατριχιάζω όταν πρωθυπουργοί, υπουργοί, πολιτικοί αρχηγοί και κόμματα, έχουν αποδεχθεί την υποτέλεια, τον ραγιαδισμό και την δουλικότητα, ως τις «ύψιστες αρετές» της καινούργιας νεοελληνικής ζωής.

Τι ντροπή, να ερμηνεύουν με το δικό τους ανύπαρκτο μέτρο, το Ήθος του ελληνικού λαού. Μεταξύ τόσων δεινών που συσσώρευσαν τα τελευταία χρόνια στον τόπο είναι και τούτο:

Έκοψαν τη φλέβα του πολιτισμού μας, η οποία έπαψε να χτυπά στον παλμό της ζωής, νεκρώνοντας το σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Το βάρβαρο κλείσιμο της ΕΡΤ, των Μουσικών Συνόλων της, των Ραδιοφώνων της, η διάλυση της Ορχήστρας των Χρωμάτων, που μας είχε κληροδοτήσει ο Χατζιδάκις, η προσβλητική απαξίωση κάθε γνήσιου δημιουργού και η αποκοπή του από τα Μέσα (Αίθουσες, Ορχήστρες, Χορωδίες κ.λπ.), δείχνει ότι ο τόπος έχει κυριολεκτικά ρημάξει και δεν πάει άλλο.

Αυτή η θλιβερή κατάσταση, αυτή η ανωμαλία, όπως θα έλεγε και ο Σεφέρης, πρέπει να ανατραπεί το συντομότερο. Την Κυριακή έχουμε εκλογές. Ας δείξουμε ότι αντιδρούμε σε αυτόν τον κατήφορο.

Ας το κάνουμε για τις μελλοντικές γενιές. Αυτοί που ξεπούλησαν την ψυχή μας στο Αγγλικό Δίκαιο και μας έφεραν τα ταπεινωτικά Μνημόνια και τις «τρόικες» πρέπει να τιμωρηθούν με την ψήφο μας.

Ας δώσουμε χώρο στην Ελπίδα, για να ανθίσει πάλι το χαμόγελο και η αισιοδοξία στην τυραννισμένη πατρίδα.


Σχολιάστε εδώ