Βρήκαν και τα κάνουν…

***

Δεν ανησυχούν

Τόσο απλά! Οι σοβαροί αλλοδαποί όμιλοι που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα, γιατί υπάρχουν και τέτοιοι, δεν εμπλέκονται στις εν εξελίξει πολιτικές αντιπαραθέσεις, ούτε ενδιαφέρονται για τις κάθε είδους προεκλογικές εξαγγελίες ενώ σίγουρα δεν αλλάζουν τους σχεδιασμούς τους, καθώς γνωρίζουν πως συμβάσεις με το Δημόσιο που φέρουν την έγκριση του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν πρόκειται να χαρακτηριστούν ως παράνομες.

>Γιατί από τον Ελληνικό Δείκτη Εταιρικών Ομολόγων εξαιρέθηκαν οι μετατρέψιμες ομολογίες; Τι είδους πρότυπο αναφοράς, για τις αποδόσεις των χρηματοοικονομικών προϊόντων, είναι αυτός όταν δεν εμπεριέχει όλες τις παρεμφερείς κατηγορίες επενδύσεων;

Μπράβο μας…

Να που μας έφτασαν ως κράτος μέλος της ΕΕ… Να εισάγουμε ρεύμα από τις γείτονες βαλκανικές χώρες! Μέχρι και με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας το ισοζύγιο εισαγωγών και εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας για την Ελλάδα είναι αρνητικό.

>Γιατί το μοντέλο αποκρατικοποίησης των πλειοδοτικών διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ δεν
ακολουθήθηκε και στις αλλοδαπές ιδιωτικοποιήσεις; Είναι κουτοί οι ξένοι που επέλεξαν τη συμμετοχή ιδιωτών, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και έκδοσης νέων χαρτιών;

>Παρά του ότι απαιτούνται αποφάσεις γενικής συνέλευσης, είμαστε βέβαιοι πως η ηγεσία της ακτοπλοϊκής εταιρείας θα βρει τρόπο να ανταποκριθεί άμεσα! Μιας και ο υπουργός Ναυτιλίας δεν έχει χρόνο παρά μόνο για προεκλογικές φιέστες, ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου αναγκάστηκε να στραφεί προς τη ναυτιλιακή εταιρεία NEL, με αίτημα τη δωρεάν μετακίνηση των καρκινοπαθών και των νεφροπαθών, προκειμένου να δοθεί έστω και προσωρινά μια λύση στο πρόβλημα.

>Μην παίρνετε όρκο για τίποτε! Έλληνες ή ξένοι, παλαιοί ή νέοι γνώριμοι, fund ή θεσμικοί, μακροπρόθεσμοι ή βραχυπρόθεσμοι, είναι τελικά οι επενδυτές της Goldman Sachs που φέρονται αγοραστές πακέτων στη μετοχή της Eurobank;

>Πότε πρόλαβαν να εφαρμόσουν κάτι που υποτίθεται ότι δεν γνώριζαν ότι θα συμβεί; Οι διοικήσεις των τραπεζών, με άλλοθι την επικείμενη συμμετοχή τους στον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος, προχώρησαν ήδη σε ενίσχυση του spread στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων.

>Δεκαπέντε χρόνια μετά τη χρηματιστηριακή φούσκα και το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εξακολουθεί να επιβάλλει πρόστιμα σε ΑΕΠΕΥ (3.000 ευρώ στην ΑΤΛΑΣ και 2.000 ευρώ στην ΕUROXX), που σχετίζονται με την παράβαση των διατάξεων περί παροχής πίστωσης. Τουλάχιστον σήμερα δεν συνδέονται με την ύπαρξη κόκκινων κωδικών.

>Απαξιοί η κ. Σακελαρίου, ή έχει άλλες έννοιες; Γιατί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) δεν απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών τα οικονομικά του στοιχεία, με αποτέλεσμα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να κινήσει διαδικασίες έρευνας;

>Γιατί το υπουργείο Οικονομικών, εκκαθαριστής και διοίκηση, δεν έχουν ακόμη απαντήσει στις καταγγελίες του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου σχετικά με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης; Ποιοι και με εντολές ποιων επιδιώκουν να βάλουν λουκέτο σε μια αγροτοβιομηχανία, που αφενός συντηρεί ακριτικές περιοχές και αφετέρου οφείλει στους τευτλοπαραγωγούς το προϊόν που έχουν ήδη παραδώσει για επεξεργασία;

>Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, λέει ο λαός! Και μόνο που η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, με ανεπίσημες διαρροές προσπαθεί να πείσει για τον μονόδρομο της καταβολής των αποζημιώσεων ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ προς τους παραχωρησιούχους οδικών αξόνων, δείχνει ότι έχει την φωλιά της λερωμένη.

>Αυτό εννοούσε η Euromedica, όταν ανακοίνωνε τα περί συζητήσεων με στρατηγικούς επενδυτές, που θα την ενισχύσουν κεφαλαιακά; Κάτω του 10% διαμορφώθηκε το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της Healthcare Investors, λόγω διάθεσης μετοχών.

>Πάνε κι έρχονται τα μπαλάκια εν όψει της επόμενης ημέρας! Γιατί ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ένιωσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει πως οι διαγωνισμοί για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο ελληνικό υπέδαφος δεν είναι δικής του ευθύνης, αλλά του συγκροτημένου δημόσιου φορέα ΕΔΕΥ, στον οποίο συμμετέχουν διακεκριμένοι καθηγητές και επιστήμονες;

>Όσο καθυστερούν τόσο μειώνεται η αξία τους! Σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σε ανάλογες περιπτώσεις, στην Κύπρο επισπεύδουν τις διαδικασίες αναζήτησης έγκριτου ανεξάρτητου οικονομικού συμβούλου για την εξεύρεση επενδυτή των λογοτύπων και εμπορικών σημάτων των Κυπριακών Αερογραμμών.

>Από το κακό στο χειρότερο! Η απώλεια εσόδων ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, σε μόλις δύο έτη, για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα έπρεπε να αποτελεί από μόνη της καμπανάκι για το management που υποτίθεται ότι ανέλαβε για να βελτιώσει τα οικονομικά της.

Είμαστε για τα πανηγύρια…

Διαβάζαμε και ξαναδιαβάζαμε τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών, μήπως και κάναμε λάθος κι ότι δεν αντιληφθήκαμε κάτι καλά. Αμ δε! Ποιος να το πίστευε πως από τα κυριότερα προϊόντα που εισάγονται στην Ελλάδα είναι οι πατάτες, τα λεμόνια, τα μήλα και οι ντομάτες;

>Περί J&P ΑΒΑΞ ο λόγος! Την ώρα που οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κάνουν αγώνα δρόμου για να έρθουν σε συμφωνία με τις τράπεζες, αναφορικά με την αναχρηματοδότηση του δανεισμού τους ακόμα και με επαχθείς όρους, οι μεγάλες προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις κοινοπρακτικών ομολογιακών δανείων ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

>Από τις 26 του μηνός και βλέπουμε! Μπορεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να υπέγραψε την επιπλέον χρηματοδότηση για το πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών, ωστόσο λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές ποιος υπηρεσιακός παράγοντας θα βάλει την υπογραφή για να διατεθεί άμεσα προς πληρωμή;

>Ποια πολιτική αβεβαιότητα και λοιπά φύκια με μεταξωτές κορδέλες; Η αναστολή των πλάνων αναδιάρθρωσης για την εισαγωγή της Εθνικής Πανγαία στο Χρηματιστήριο Αξιών έχει να κάνει κυρίως με τις κακές εκτιμήσεις επιμέρους προϋποθέσεων που είχαν τεθεί.

>Απ’ ό,τι φαίνεται, οι εγχώριες τράπεζες που είχαν δώσει δάνεια σε ελβετικό φράγκο φρόντισαν να προστατέψουν μόνο τα του οίκου τους, μέσω swap! Για του λόγου το αληθές από κάθε ανατίμηση ανακύπτει άμεσα κόστος, λόγο των margin call.

Κλείνουν δουλειές…

Περί του ΔΕΔΔΗΕ ο λόγος! Άλλο ένα διοικητικό συμβούλιο ημικρατικής εταιρείας που, λίγες μόνο ημέρες πριν από την εκλογική μάχη, έσπευσε να αναθέσει σε 12 τεχνικές εταιρείες εργολαβίες προϋπολογισμού 334 εκατομμυρίων ευρώ.


Σχολιάστε εδώ