ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

>Αυτή είναι η κοσμοθεωρία της ευρωπαϊκής αριστεράς, πώς να το κάνουμε δηλαδή. Είτε συμφωνεί κάποιος είτε διαφωνεί με την θέση του κ. Δρίτσα για το ενδεχόμενο ίδρυσης ημικρατικής ακτοπλοϊκής εταιρείας, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του ότι μια κυβέρνηση οφείλει να επενδύει σε δημόσιες επιχειρήσεις, ειδικά σε αγορές και περιοχές όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία αδυνατεί ή αδιαφορεί.

>Τα συμπεράσματα δικά σας! Μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ να διαρρέει ότι μεταθέτει για μετά τις εκλογές τις ημερομηνίες υποβολής προσφορών στους διαγωνισμούς του, ωστόσο μεσοβδόμαδα διεξήχθη κανονικά η ηλεκτρονική δημοπρασία για 16 ακίνητα ανά την Ελλάδα.

>Είναι άλλο να μην τελεσφορήσουν οι πράξεις ελέγχου επειδή είναι κατ’ ουσίαν αβάσιμες και άλλο εξαιτίας του ότι είναι τυπικά παραγεγραμμένες! Αν στην περίπτωση της Αlco ισχύει το δεύτερο, τότε τόσο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων όσο και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων οφείλουν να εξηγήσουν γιατί αφενός επέτρεψαν να χαθούν με αυτόν τον τρόπο δημόσια έσοδα και αφετέρου σπατάλησαν πολύτιμο χρόνο στον οποίο θα μπορούσαν να ασχοληθούν με άλλες υποθέσεις.

>Εκτός και αν επιδιώκεται η ενίσχυση συγκεκριμένων συμφερόντων! Γιατί ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού δεν δίνει έμφαση στην κατηγορία τουριστών που κάνουν κρουαζιέρες στη Μεσόγειο; Δεν απασχολεί την ηγεσία του το γεγονός ότι χρόνο με τον χρόνο βαίνουν μειούμενα τόσο το home porting όσο και οι transit επιβάτες;

>Ποιος ο λόγος που η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ έσπευσε να διαφημίσει την πραμάτεια της; Είναι σαν να λέει προς τα κάθε είδους συμφέροντα να την προτιμήσουν, γιατί μπορεί να προκηρύξει άμεσα έργα της τάξης των 600 εκατομμυρίων ευρώ.

>Φανταστείτε να μην είχε εγκριθεί το capital plan από την ΕΚΤ! Η προκήρυξη των εκλογών ή ο μικρός αριθμός ενδιαφερομένων και το πιθανό χαμηλό τίμημα ήταν αυτές που πάγωσαν τη διάθεση του μειοψηφικού πακέτου της Finansbank;

>Ιδιοποίηση των κερδών, κοινωνικοποίηση των ζημιών; Να μας συγχωρέσουν οι έλληνες τραπεζίτες, αλλά το κόστος της διαγραφής των στεγαστικών δανείων, που βρίσκονται σε οριστική αδυναμία να αποπληρωθούν, δεν πρέπει να καλυφθεί από τα διαθέσιμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή τους έλληνες φορολογούμενους.

>Για μείωση του λειτουργικού κόστους ή για στεγανοποίηση της πληροφόρησης; Ποιος ο λόγος που ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κούμπας Συμμετοχών ανέλαβε και τη θέση του υπεύθυνου του Τμήματος Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων της εταιρείας;

>Εκ του αποτελέσματος θα κριθεί η στρατηγική επιλογή της! Αν και το χρήμα είναι ο βασιλιάς, όπως λένε στην καπιταλιστική Αμερική, εντούτοις στην σοσιαλοφιλελεύθερη Ελλάδα η Alpha Trust Ανδρομέδα AEΕΧ επέλεξε να τοποθετηθεί με όλα τα χρηματικά της διαθέσιμα στο χρηματιστήριο, προσβλέποντας στην εγγραφή σημαντικών υπεραξιών.

>Με τις ευλογίες της κ. Μέρκελ, κύριε Μαΐλλη; Η έκκληση για ευρεία πολιτική συναίνεση, που απευθύνει ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, αφορά και την περίπτωση που η σημερινή κυβέρνηση θα είναι αυριανή αξιωματική αντιπολίτευση;

>Αποτελεί δημόσιο έγγραφο ή εκφράζει επιστημονική κρίση; Με άλλοθι τη μελέτη που εκπονήθηκε από το Πολυτεχνείο σχετικά με την ικανότητα του συστήματος να καλύψει τη ζήτηση αιχμής, ο διαχειριστής του ηλεκτρικού συστήματος ΑΔΜΗΕ δικαιολογεί τις εισαγωγές ενέργειας από την αλλοδαπή με την οποία καλύφθηκε περίπου το 17% της ζήτησης κατά το 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του 2014.

>Απορούμε που το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Χρηματιστών εξέλεξε ως πρόεδρο τον κ. Σπύρο Κυρίτση! Όχι γιατί ο άνθρωπος δεν διαθέτει σπουδές και εμπειρία στον χώρο, αλλά εξαιτίας του ότι υπήρξε για εννιά χρόνια ανώτατο στέλεχος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις σχέσεις του με τις τράπεζες.

>Τυχαίο που εν μέσω προεκλογικής περιόδου μόνο σε κάποια λίγα έργα Σύμπραξης Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα προχωρά κανονικά η συμβασιοποίησή τους; Δεν νομίζουμε, καθώς σε αυτά εμπλέκονται τα μεγαλύτερα ονόματα του εγχώριου επιχειρείν, με προσβάσεις στο σύστημα εξουσίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το project επεξεργασίας απορριμμάτων του Νομού Ηλείας, που έχει αναλάβει η κοινοπραξία J & P Άβαξ – Μεσόγειος – ΑΑΓΗΣ.

>Αληθεύει ότι σε κάποιες από τις πολυδιαφημισμένες Επιτροπές Διαιτησίας, του Οργανισμού Μεσολάβησης ΟΜΕΔ, που καλούνται να επιλύσουν τις διαφορές μεταξύ συλλόγων εργαζόμενων και εργοδοτών, τα μέλη είτε συνεργάζονται ήδη με τους δεύτερους είτε λαμβάνουν υποσχετική για το κοντινό αύριο;

>Δεν κλήθηκε καν ή απουσίαζε εσκεμμένα για να μην πάρει θέση, φοβούμενη τις πολιτικές εξελίξεις; Αληθεύει ότι στην πρόσφατη συνάντηση μεταξύ της Socar και κλιμακίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ, για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, έλειπε η έμμεσα ενδιαφερόμενη ελληνική πλευρά;

>Όπως το δει κανείς! Μπορεί η κοινή επένδυση Λούλη και Chipita στην Ινδία να αποτελεί καλή είδηση για τους μετόχους τους, ωστόσο στερεί από τη χώρα μας σημαντικούς πόρους που θα συνέβαλαν στην ανάταση της εθνικής οικονομίας και την ενίσχυση των θέσεων εργασίας.


Σχολιάστε εδώ