Τον… έφαγε

***

* Με την «παλιά φρουρά» της Νέας Δημοκρατίας (Σγαρδέλη, Μπεχράκη, Τσίφτη κ.ά.) συνέφαγε ο Β. Μεϊμαράκης στις αρχές της εβδομάδας σε εστιατόριο στην περιοχή του Χαλανδρίου. Αντίθετα με όλους τους άλλους που… συμφώνησαν ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αναπόφευκτη, ο Μεϊμαράκης εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια και πιθανότητες για επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα, πώς συμβιβάζεται η αισιοδοξία του αυτή με το γεγονός ότι προετοιμάζεται για τη… μετά Σαμαρά εποχή, θα σας γελάσω.

***

Μεγαλώνει η διαφορά…

Διεύρυνση της διαφοράς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έδειχναν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έφτασαν το βράδυ της Παρασκευής στη Λ. Συγγρού. Γεγονός που αιφνιδίασε τα ηγετικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τις προηγούμενες ημέρες η ψαλίδα έδειχνε να κλείνει και η διαφορά να πέφτει κάτω από τις τρεις μονάδες. Η εκτίμησή τους ήταν ότι πρόκειται για συγκυριακό φαινόμενο και πως τις επόμενες ημέρες η απόσταση θα μειωθεί εκ νέου, ιδίως μετά το θέμα που προέκυψε με τη ρευστότητα των τραπεζών.

***

* Ένας ένας στο μαντρί… Μετά τον αριστερό Βασίλη Οικονόμου και ο Παναγιώτης Μελάς επανεντάχθηκε στη ΝΔ. Κοινό σημείο των δύο είναι ότι ψήφισαν τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που είχε προτείνει ο Σαμαράς. Οποιαδήποτε σύνδεση της ψήφου με την ένταξη στο μαντρί μακριά από μένα… Να διευκρινίσω ότι ο Οικονόμου μπήκε στη ΝΔ με καλύτερους όρους. Δεν χρειάζεται σταυρούς, περνάει απευθείας στη Βουλή έτσι και το κόμμα της Δεξιάς βγάλει τέσσερις βουλευτές. Ο Μελάς εάν κατέβαινε θα έπρεπε να σταυρωθεί από χιλιάδες Πειραιώτες, πράγμα πολύ δύσκολο. Γι αυτό και προτίμησε να μείνει εκτός…

* «Ο κ. Σαμαράς δεν χτίζει το γήπεδο, το γκρεμίζει συθέμελα!», δήλωσε πολύ εύστοχα ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης, με αφορμή το περιβόητο τηλεοπτικό σποτ που εμφανίζει τον πρωθυπουργό να μιλάει με παιδιά που, ύστερα από 2,5 χρόνια, τώρα θυμήθηκε ότι υπάρχουν. Και πολύ σωστά ο Γ. Αμανατίδης επισήμανε ότι ο Σαμαράς δεν βρήκε να πει ούτε δυο κουβέντες για την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει τσακίσει τον λαό μας.


Σχολιάστε εδώ