Στα ενδότερα των ομάδων

=Είχαν βγει τα μαχαίρια στη Σούπερ Λίγκα, αλλά πλέον ο πόλεμος συνεχίζεται με μπαζούκας! Όχι μόνο σε επίπεδο κορυφής, αλλά και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, μια και μπήκαμε ήδη στον δεύτερο γύρο και οι πρόεδροι σκοτώνονται για να σώσουν τις ομάδες τους.

=Με τα μειωμένα έσοδα της Φούτμπολ Λιγκ, ο υποβιβασμός μιας ομάδας ουσιαστικά την στέλνει στα τάρταρα.

Ελάχιστοι παράγοντες μπορούν να αντέξουν απώλειες 2-3 εκατ. ευρώ χωρίς να βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο.

=Οπότε τρώγονται τώρα για να αποφύγουν το μοιραίο και καθημερινά πέφτουν κορμιά εντός και εκτός γηπέδων. Όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες με τον ΟΦΗ είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στη Σούπερ Λίγκα.

=Η ομάδα της Κρήτης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν απέτυχε να εξασφαλίσει την προσωρινή διαταγή
από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου για να υποχρεώσει τον συνεταιρισμό να ορίζει τους αγώνες της παρά τις οφειλές της σε πρώην παίκτες και προπονητές. Αυτόματα, η διοργανώτρια αρχή έδωσε τελεσίγραφο στον ΟΦΗ, αν και ουσιαστικά είχε λήξει η προθεσμία για την εξόφληση τουλάχιστον τριών ποδοσφαιριστών.

=Ο Νίκος Μαχλάς επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου και βρήκε τα χρήματα για την πληρωμή των Γεωργίου, Ρόβα και Ταυλαρίδη, που
αποτελούσαν και τα μεγαλύτερα αγκάθια επειδή παρέμεναν ανυποχώρητοι στην απαίτησή τους για επιβολή κυρώσεων. Προσωρινά, λοιπόν, ο ΟΦΗ έσωσε την παρτίδα, αλλά προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από άλλες ομάδες.

=Μπροστάρης βγήκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αξίωσε τον υποβιβασμό των Κρητικών. Από κοντά ακολούθησαν η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός, ενώ η Κέρκυρα διεκδίκησε από την περασμένη Κυριακή στα χαρτιά το ματς που έχασε στο «Γεντί Κουλέ» με σκορ 3-2.

=Ο ΟΦΗ γνώρισε την ήττα στο Αγρίνιο και έτσι γλίτωσε την ένσταση του Παναιτωλικού, αλλά ήρθαν νέα δυσάρεστα μαντάτα διότι η ΕΠΟ δημοσιοποίησε μια απόφαση της ΦΙΦΑ για αφαίρεση έξι πόντων από την ομάδα του Ηρακλείου. Το έγγραφο βρισκόταν σχεδόν τέσσερις μήνες σε κάποιο γραφείο της Ομοσπονδίας, αλλά κοινοποιήθηκε στη Σούπερ Λίγκα μόλις το απόγευμα της Πέμπτης.

=Από εκείνη την ώρα ασκήθηκαν έντονες πιέσεις στον συνεταιρισμό και κινήθηκε η διαδικασία για την αφαίρεση βαθμών από τον ΟΦΗ. Το πρωί της Παρασκευής η επιθυμία των υπολοίπων ομάδων ικανοποιήθηκε και έτσι οι Κρητικοί βρέθηκαν εντός της επικίνδυνης ζώνης με 14 πόντους από τους 20 που είχαν κερδίσει μέσα στο γήπεδο.

=Η επίθεση που δέχεται ο ΟΦΗ από κάθε πλευρά επιβεβαιώνει απόλυτα τον χαρακτηρισμό «αδύναμος κρίκος» που τον ακολουθεί από το ξεκίνημα της περιόδου. Μπορεί αγωνιστικά να αποδεικνύονται εφτάψυχοι οι Κρητικοί επειδή διαθέτουν και ειδικό βάρος στη φανέλα τους, όμως μπήκαν στο μάτι πολλών, οι οποίοι επένδυσαν στην απόλυτη εφαρμογή των κανονισμών.

=«Μόνο έτσι θα αποκτήσει το πρωτάθλημα τη χαμένη αξιοπιστία του», αναφέρει το βασικό
επιχείρημα, αλλά αυτό λέει τη μισή αλήθεια. Η πραγματικότητα είναι ότι ενώ κλείνουν τα μάτια στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και στα ανάλογα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες ΠΑΕ, με τον ΟΦΗ κρατούν διαφορετική στάση για να σώσουν τις δικές τους ομάδες.

=Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ στη Σούπερ Λίγκα, ο Γιώργος Σπανός έκανε λόγο για υποκρισία και ζήτησε από τους υπόλοιπους παράγοντες να κάτσουν κάτω και να βρουν μια λύση για να μην αποχωρήσει και άλλη
ομάδα μετά από τη Νίκη Βόλου. Μόνο που σε μια περίοδο με τέσσερις υποβιβασμούς, ο ένας βγάζει το μάτι του αλλουνού και όλοι μαζί εκείνο του ΟΦΗ.

=Με τον επικείμενο υποβιβασμό του Ομίλου, αλλά και τον διαφαινόμενο του Εργοτέλη, ουσιαστικά μένει μόνο μία θέση για τον ποδοσφαιρικό Άδη, όπως χαρακτηρίζουν οι παράγοντες τη Φούτμπολ Λιγκ. Για να την αποφύγουν θα δώσουν μάχη ομάδες όπως η Κέρκυρα, η Καλλονή, ο Πανιώνιος, ο Λεβαδειακός, ο Πλατανιάς.

=Με τα στοιχήματα να δίνουν και να παίρνουν για υποβιβασμό της Καλλονής παρά την εξαιρετική συγκομιδή της στον πρώτο γύρο. Απλά όσοι βλέπουν την ομάδα της Λέσβου να αποχαιρετά τα σαλόνια, στην επιχειρηματολογία τους χρησιμοποιούν το διαζύγιο του Νίκου Μιχαλάκη με τον Γιάννη Μαντζουράκη.

=Ο έμπειρος προπονητής ενημερώθηκε για τη λύση της συνεργασίας του με τη σταχτοπούτα του ελληνικού ποδοσφαίρου επειδή απέτυχε να νικήσει τον ΠΑΟΚ με αριθμητικό πλεονέκτημα και με ευνοϊκά σφυρίγματα από τον Μήτσιο. Επίσης ο «Ματζούρ» πλήρωσε και την ευχή που φέρεται να έδωσε στον Άγγελο Αναστασιάδη για κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον «δικέφαλο» του Βορρά.

=Επειδή η Καλλονή έφερε τη σφραγίδα του προπονητή της, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι από δω και πέρα θα την πάρει η κάτω βόλτα. Βοά, άλλωστε, η πιάτσα ότι στη Λέσβο αντιμετωπίζουν και οικονομικά προβλήματα, έστω όχι στο μέγεθος άλλων ομάδων.

=Με τον Βαγγέλη Βλάχο στο τιμόνι, πάντως, ελάχιστοι εντός ομάδας πιστεύουν στη σωτηρία, ακόμα και αν πάρει η Καλλονή κάποια ευνοϊκά σφυρίγματα,
όπως είθισται να συμβαίνει με κάποιες ομάδες στην τελική ευθεία όλων των πρωταθλημάτων. Ο Βλάχος έχει μείνει αρκετό καιρό εκτός δουλειάς και το πέρασμά του από την ΑΕΚ προ τριετίας αποδείχθηκε καταστροφικό και για τις δύο πλευρές.

=Ήθελαν και τον Γιώργο Παράσχο στην ομάδα της Λέσβου, αλλά ο επονομαζόμενος και «Οτσαλάν» προτίμησε να μείνει στην Καστοριά επειδή μέτρησε και τις αιχμές για το αμυντικό ποδόσφαιρο που χρεώθηκε στον Γιάννη Μαντζουράκη. Προπονητικά μοιάζουν στη φιλοσοφία οι άλλοτε συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ και έτσι ο Παράσχος απέφυγε να
πάρει το ρίσκο.

=Η δεύτερη επιλογή άκουγε στο όνομα Μπάμπης Τεννές, ο οποίος διαθέτει αρκετούς υποστηρικτές στην Καλλονή, μια και πέρασε από τον πάγκο της στα χρόνια της Φούτμπολ Λιγκ. Ο αθηναίος τεχνικός, όμως, προτίμησε να μείνει στη Λαμία παρά το γεγονός ότι φημολογείται πως υπάρχει δυσαρέσκεια στη Φθιώτιδα για τις αγωνιστικές επιδόσεις της ομάδας, η οποία κατρακύλησε από την πρώτη θέση επειδή ηττήθηκε στην Καλαμαριά.

=Ο επόμενος προπονητής που ενδέχεται να δει την πόρτα της εξόδου είναι ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Επίσης ακούγεται πως είναι βαρύ το κλίμα και για τον Γιάννη Χριστόπουλο στον Πλατανιά.


Σχολιάστε εδώ