Ρόλο μεταβατικού προέδρου στη ΝΔ διεκδικεί ο Μεϊμαράκης

Αντίθετα, δηλαδή, με τον κ. Σαμαρά που υποστηρίζει ότι οι συζητήσεις πρέπει να συνεχιστούν από το σημείο που σταμάτησαν πριν από την προκήρυξη των εκλογών. «Δεν είναι εκπρόσωπος των δανειστών», τονίζει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας εμμέσως τη δυσφορία του για τη στάση κυβερνητικών παραγόντων στις διαπραγματεύσεις με την «τρόικα» αλλά και τη διαφωνία του με πτυχές της πολιτικής που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Στις εκλογές του 2»12 ο Β. Μεϊμαράκης είχε εγκατασταθεί στα παλαιά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας επί της οδού Ρηγίλλης. Είχε «επιστρατεύσει» έναν μεγάλο αριθμό στελεχών, έμπειρων, αλλά και νέων και είχε «στήσει» έναν ισχυρό μηχανισμό που συμμετείχε με αποφασιστικό τρόπο στην προεκλογική μάχη. Είχε, δε, καθοριστική συμβολή στη «μεγάλη επαναφορά» της Νέας Δημοκρατίας στην αναμέτρηση του Ιουνίου, οπότε και αύξησε το ποσοστό της κατά 12 μονάδες σε σχέση με αυτή του Μαΐου. Στις τωρινές εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης είναι… άφαντος, αδρανής, αμέτοχος. Ενώ αρχικά του είχε ζητηθεί από το επιτελείο του κ. Σαμαρά να αναλάβει «πρωταγωνιστικό ρόλο», είχε ξεκινήσει μάλιστα και επισκέψεις στην περιφέρεια, στην πορεία το… ενδιαφέρον του Μεγάρου Μαξίμου μειώθηκε σταδιακά, μέχρι που μηδενίστηκε. Οι «εξηγήσεις» που δίνονται από το περιβάλλον του πρωθυπουργού ούτε ικανοποιητικές ούτε πειστικές είναι. Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης δεν κρύβει τη δυσφορία του, την οποία, ωστόσο, εκφράζει σε πολύ στενούς του φίλους μόνο, προκειμένου να μην προκληθούν «τριβές» κι εντάσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Επισήμως εμφανίζεται αισιόδοξος ως προς την έκβαση της μάχης των εκλογών, είναι μάλιστα από εκείνους τους ελάχιστους στη Νέα Δημοκρατία που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί. Το λέει διότι το πιστεύει ή από… ανάγκη, είναι αδιευκρίνιστο.

Παράλληλα, όμως, ο κ. Μεϊμαράκης φαίνεται να «προετοιμάζεται» για την επόμενη ημέρα και πιο συγκεκριμένα για την περίπτωση που δεν επιβεβαιωθεί η αισιοδοξία του και η Νέα Δημοκρατία ηττηθεί. Σε πρόσφατες δηλώσεις του επισήμανε την ανάγκη «να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης» ούτως ώστε στη συνέχεια «να πάρουμε τις μεγάλες αποφάσεις» και «τις μεγάλες πρωτοβουλίες». Απέφυγε, ωστόσο, να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί όταν μιλάει για «αποφάσεις» και «πρωτοβουλίες». Οι περισσότεροι πάντως ερμήνευσαν τις δηλώσεις του ως «προαναγγελία» των ραγδαίων εξελίξεων που θα δρομολογήσει μια ήττα της παράταξης, ιδίως, δε, αν είναι βαριά. Πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση ο κ. Μεϊμαράκης θα επιδιώξει να διαδραματίσει έναν ενωτικό ρόλο, εκτιμώντας ότι είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο αποτελεσματικά. Φιλοδοξεί, μάλιστα, όπως λένε, να αναλάβει χρέη μεταβατικού προέδρου και να οδηγήσει το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέας ηγεσίας.


Σχολιάστε εδώ