Παπανδρέου: Επέστρεψα για να μείνω…

Αυτό που ενισχύει καθημερινά την πεποίθηση των επιτελών του Παπανδρέου για θετική έκβαση στις εκλογές είναι το γεγονός, όπως λένε, ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και ιδιαίτερα των παλιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που κυριολεκτικά πλημμυρίζουν τους χώρους όπου εμφανίζεται και μιλά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μεγάλο όπλο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση είναι η ισχυρή και δυναμική παρουσία που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο ίντερνετ. Όπως μάλιστα επισημαίνουν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, «δυνατό χαρτί» σε αυτήν την αναμέτρηση είναι και τα πολλά νέα και άφθαρτα πρόσωπα που έχουν συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος και τα οποία μπορούν να κινητοποιήσουν «υγιείς κοινωνικές δυνάμεις που επιθυμούν τη ρήξη με το πελατειακό κράτος και ουσιαστικές αλλαγές».

Ο Γ. Παπανδρέου εστιάζει την πολιτική του πρωτίστως στην αναγκαιότητα να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο, η οποία θα αφήσει πίσω της τις «αντιλήψεις της συντηρητικής Δεξιάς και θα οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα». Μάλιστα, διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών πρέπει να είναι ο πόλος και ο καταλύτης για ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου και τη δημιουργία προοδευτικών κυβερνήσεων «και όχι το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου που κατάντησε ουρά και συμπλήρωμα της υπερσυντηρητικής Δεξιάς του Αντ. Σαμαρά».

Επίσης, το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου επιχειρεί να στείλει ισχυρό μήνυμα πως το Κίνημα είναι ο αυθεντικός εκφραστής του χώρου που κάποτε εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ και το οποίο οδηγήθηκε από την ηγεσία του σε παρακμή, πλήρη ταύτιση με τη Δεξιά και τελικά σε πολιτικό αφανισμό.

Κορυφαία στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικά με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και τονίζουν πως «δεν έχει ακόμα ξεδιπλωθεί το σύνολο της δυναμικής του Γ. Παπανδρέου και του Κινήματος» και πως «υπάρχουν πολλές δυνάμεις στην περιφέρεια και τις επαρχίες που δεν μπορούν να καταγραφούν από τα δείγματα των δημοσκοπήσεων».

Αποκρούουν με έμφαση τη λογική της χαμένης ψήφου επισημαίνοντας πως «ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ένα πολύ καλό προφίλ στο εξωτερικό, έχει γνώση και εμπειρία από κρίσιμες διαπραγματεύσεις και πως επέστρεψε στην πολιτική σκηνή για να μείνει». Με βάση μάλιστα τις εκτιμήσεις και τα στοιχεία που έχουν καταγράψει οι επιτελείς του Γιώργου Παπανδρέου, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα αντλήσει έδρες και ψήφους πρωτίστως από τις πέντε περιφέρειες του Λεκανοπεδίου (Α’ και Β’ Αθήνας, A’ και Β’ Πειραιά, υπόλοιπο Αττικής), από την Αχαΐα, τη Λάρισα, την Κρήτη, τη Βοιωτία, την Αιτωλοακαρνανία.


Σχολιάστε εδώ