Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πάνε την κόντρα μέχρι το τέλος!

Το επιβεβαίωσε αρχικά η κίνηση του Άγγελου Αναστασιάδη να προτρέψει τους παίκτες του και τους συνεργάτες του να αποχωρήσουν από τον Ταρλά όταν ο διαιτητής Μήτσιος απέβαλε -σωστά πάντως- τον Έργκους Κάτσε στο ματς με την Καλλονή. Ο μακεδόνας τεχνικός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις σκέψεις του εργοδότη του για το καθεστώς που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τελικά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έμειναν στο γήπεδο και, μάλιστα, έφυγαν νικητές από τη Μυτιλήνη. Μόνο που η άφιξη του Σαββίδη την επόμενη μέρα ζωντάνεψε τους χειρότερους φόβους για όσους εξακολουθούν και ασχολούνται με το άθλημα.

«Αν ήταν στην Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης θα είχε τηλεφωνήσει στην αποστολή και θα έδινε εντολή αποχώρησης», υποστήριζαν συνεργάτες του Σαββίδη.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, πάντως, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Την Παρασκευή κατέβηκε στην Αθήνα και συνάντησε τόσο τον Γιάννη Αλαφούζο όσο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Με ξεκάθαρη την πρόθεση να πάνε σε μετωπική σύγκρουση ανεξάρτητα από το κόστος.

«Πρέπει να αντιδράσουμε, ακόμα και με αποχώρηση», συμφώνησαν Σαββίδης και Αλαφούζος στην πρώτη συνάντηση. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Παναθηναϊκού με αιχμές για την εγκληματική οργάνωση, εναντίον της οποίας άσκησε ποινικές διώξεις ο Αριστείδης Κορέας.

«Όσο η ελληνική Δικαιοσύνη δεν επισπεύδει την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας για την εγκληματική οργάνωση, στην οποία περιλαμβάνονται ανώτατα στελέχη της ΕΠΟ, διαιτητές, μέλη δικαιοδοτικών οργάνων και πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ, παραμένει βαριά η σκιά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαστε όλοι θεατές απαράδεκτων διαιτησιών, με τις οποίες ευνοούνται και αδικούνται σταθερά συγκεκριμένες ομάδες.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ήδη τοποθετηθεί με το από 17/12/2014 έγγραφό της προς την ΕΠΟ για τους κυρίους Μάνταλο και Καραβασίλη. Οι έντονες διαμαρτυρίες για την επιλογή ξανά των δύο διαιτητών στον επικείμενο εκτός έδρας αγώνα του Παναθηναϊκού είναι απολύτως δικαιολογημένες και θεμιτές.

Απευθύνουμε έκκληση στην ελληνική Δικαιοσύνη να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να σταματήσει την άνομη δράση εκείνων που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο και να προστατεύσει τη νομιμότητα και τις ΠΑΕ που επιλέγουν να ανταγωνίζονται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μέσα από την αγωνιστική τους απόδοση και την τήρηση των υποχρεώσεών τους», ανέφεραν οι «πράσινοι» και ο Σαββίδης συμφώνησε απόλυτα με το κείμενο. Στην επιστολή που επικαλούνται οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, με τον όρο «εμπιστευτικό», η αναφορά σε ονόματα αποδεικνύει τη διάθεση της σύγκρουσης.

Την ίδια ώρα στην ΕΠΟ συνεχίζουν σαν να μην τρέχει κάτι. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης εξασφάλισε τη στήριξη 45 Ενώσεων και κατεβαίνει την Παρασκευή τυπικά στη Γενική Συνέλευση αφού παίζει χωρίς αντίπαλο.

Παράλληλα, από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας διαρρέουν ότι σε κάθε διαμαρτυρία θα καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη. Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα…


Σχολιάστε εδώ