Ο Κουβέλης «βλέπει», υπό όρους, μετεκλογική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησαν την περασμένη Τετάρτη οι κ. Φώτης Κουβέλης και Νίκος Χρυσόγελος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν αυτός που έδωσε το στίγμα, διαμηνύοντας πως επιθυμούν την παρουσία τους στην επόμενη Βουλή: «…για να μπορέσουμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών και όρων για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου». «Χρειάζεται μια προοδευτική διακυβέρνηση απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές», επανέλαβε, προειδοποιώντας πως «ο καθένας θα έχει την ευθύνη του για το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών». Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο επικεφαλής της Αγίου Κωνσταντίνου, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, άνοιξε τα χαρτιά του ξεκαθαρίζοντας πως «εάν υπάρξει προγραμματική συμφωνία στη βάση συγκεκριμένου πολιτικού περιεχομένου βεβαίως και θα συνεργαστούμε μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αντιθέτως, δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ καθώς «δοκιμάσαμε την πολιτική και τη φερεγγυότητά της το 2012, όταν στηρίξαμε την ονομαζόμενη κυβέρνηση εθνικής ανάγκης προκειμένου να αποφύγουμε την τυπική χρεοκοπία». Σχολιάζοντας, δε, την αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ περί Grexit, ο κ. Κουβέλης πήρε σαφείς αποστάσεις επιμένοντας πως «η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ανασύρεται ως σύνθημα για να τροφοδοτήσει την πόλωση, να εγείρει διλήμματα και για να εξαπλώσει το πέπλο του φόβου» και τάχθηκε υπέρ μιας διαπραγμάτευσης «για ένα καινούργιο πρόγραμμα, όχι με μονομερείς ενέργειες».

Έξι βουλευτές γύρισαν την πλάτη στη ΔΗΜΑΡ

Ήταν Ιούνιος του 2012 όταν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Φώτη Κουβέλη μετρούσε δεκαεπτά στο σύνολο βουλευτές. Σχεδόν δύο χρόνια μετά, εκείνοι που πήραν την απόφαση να τον ακολουθήσουν είναι μόνο ο Νίκος Τσούκαλης (Αχαΐα) και η Μαρία Γιαννακάκη (Β’ Πειραιά). Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Κουβέλης ρωτήθηκε για τη στάση των πρώην συντρόφων του να μην κατέβουν υποψήφιοι. Φειδωλός στην απάντησή του, χαρακτήρισε εκούσια την κίνηση για τη συμμετοχή στην εκλογική μάχη και συμπλήρωσε ότι παραμένουν σταθερά δίπλα στην προσπάθεια. Τέλος, δίνοντας απάντηση στο ερώτημα εάν θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια ενδεχόμενη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αρκέστηκε να πει ότι η αναφορά είναι τιμητική για τον ίδιο, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα είναι στην επόμενη Βουλή. Σημείωσε, επίσης, ότι για το θέμα αυτό έχει απαντήσει αρνητικά επανειλημμένως στο παρελθόν, χωρίς όμως να διευκρινίζει τι θα πράξει σε περίπτωση που του προταθεί.


Σχολιάστε εδώ