Ούτε στήριξη ούτε ανοχή να περιμένει από το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα στελέχη του κόμματος, τόσο από τις δημοσκοπήσεις όσο και από την επαφή που έχουν με τον αριστερό κόσμο, βλέπουν ότι η πίεση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη στήριξης μιας αριστερής κυβέρνησης περνάει σε ψηφοφόρους του, αφού και ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Star δήλωσε ότι θεωρεί αδιανόητο να μη δώσει έστω ψήφο ανοχής το ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που αυτός δεν θα έχει αυτοδυναμία.

Έτσι, ο ίδιος ο Δ. Κουτσούμπας προχώρησε σε μια επιθετική προς τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωση και σε μια προσπάθεια να περιχαρακώσει το εκλογικό του ακροατήριο ανέφερε:

«Έχει μεγάλο θράσος ο κ. Τσίπρας. Επιδιώκει να εκβιάσει όσους νιώθουν αριστεροί. Αυτό, λοιπόν, που είναι αδιανόητο είναι να ζητάει από το ΚΚΕ, στο όνομα μάλιστα της Αριστεράς, να πάμε μαζί “να σώσουμε”, όπως ο ίδιος είπε, την ΕΕ, το ευρώ, τους μονοπωλιακούς ομίλους, να ξεχάσει ο λαός όσα όλοι αυτοί του πήραν, όλα όσα έχασε.

Λίγη τσίπα δεν βλάπτει!».

Στον Περισσό με ανησυχία βλέπουν ότι τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος κινούνται γύρω στο 5%, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι αυτά τα ποσοστά, σε πραγματικές εκλογικές συνθήκες και με την πρωτοφανή πόλωση που επικρατεί ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα συμπιεστούν προς τα κάτω και θα οδηγήσουν το κόμμα σε οριακά επίπεδα.

Έτσι, στη δημόσια ρητορική των στελεχών του κόμματος κυριαρχεί η επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και η ξεκάθαρη θέση ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση όχι να στηρίξει, αλλά ούτε και να δώσει ανοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


Σχολιάστε εδώ