«Οι θυσίες του ελληνικού λαού»…

Τους… λεβέντες αυτούς, που χρησιμοποιούν κατά κόρον τον εν λόγω ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ, τους γνωρίζουμε έναν έναν και τους θεωρούμε κατάπτυστους. Είναι εκείνοι που μας κυβερνούν, εκτελώντας χαμερπώς και εθελοδούλως εντολές απατεώνων της αλλοδαπής σε πολλά κλιμάκια δραστηριοτήτων. Οι τράπεζες της Γερμανίας και της Γαλλίας ξεφορτώθηκαν πρώτα πενταετή και δεκαετή ελληνικά ομόλογα και ύστερα τα ξαναγόρασαν σε εξευτελιστικές τιμές -λέγεται ΚΑΤΩ του 1/3 της αξίας τους- θησαυρίζοντας. Θυμίζω αυτές τις… λεπτομέρειες, θυμίζοντας κυρίως την προ τριετίας κυνική και ανατριχιαστική δήλωση του τότε επικεφαλής της Ευρωζώνης Γιούνκερ, ότι «γνωρίζαμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας σας εδώ και εννέα χρόνια, αλλά δεν λέγαμε τίποτα για να σας πουλάμε άρματα μάχης “Leopard”» και αεροπλάνα “Euro fighter”»!

Οι «θυσίες του ελληνικού λαού» ελάμβαναν χώρα ταυτοχρόνως με τον αθέμιτο πλουτισμό εκείνων που τις επικαλούνταν! Εννοώ αξιωματούχων της πολιτικής, φίλων των κυρίων και των κυριών αυτών, τραπεζιτών, χρηματιζόμενων εταιρειών δημοσκοπήσεων (προκειμένου να αλλοιώνουν προς τα κάτω τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ) και πάσης φύσεως άλλων… ανιδιοτελών φρούτων του κατεστημένου.

Ο Σαμαράς οργιάζει ανενόχλητος υπό τη σκέπη του γλοιώδους πλέον Κώστα Καραμανλή -και λέω «γλοιώδους» διότι ο αρχολίπαρος Μεσσήνιος τον έθεσε εκποδών και επιπλέον μετέτρεψε τη συντηρητική παράταξη σε ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΕΛΕΕΙΝΟΤΑΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ- με τον αυτοσχεδιάζοντα Σαμαρά να παραπαίει έντρομος.

Μόνο ηλίθιους -και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι ηλίθιοι- μπορεί να παρασύρει ο κατατροπωμένος Σαμαράς. Ο οποίος έφερε εδώ ως υπερασπιστή του τον πρωταθλητή της διαφθοράς, της ανεργίας και των εξώσεων στην Ισπανία, τον Ραχόι. Το πιο μισητό δηλαδή πρόσωπο στην ιβηρική χερσόνησο. Τουτέστιν έναν ηγετίσκο της κακιάς ώρας που έρχεται τρίτος και καταϊδρωμένος στη σειρά των αντιπάλων του, με πρώτο κόμμα τους Podemos. Τους αυτοδημιούργητους Podemos, που θαυμάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν αφάνταστα τον Τσίπρα και πολύ σύντομα θα πρωταγωνιστούν ομού στη Νότια Ευρώπη εναντίον της εγκληματικής λιτότητας.

«Η Ευρώπη αλλάζει, μέσα όμως από την πολιτική αλλαγή στη χώρα μας». Έτσι άρχισε και είχε διεθνή απήχηση η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα μέσω του avgi.gr στα εκατομμύρια χρηστών του twitter σε παγκόσμια κλίμακα. Η συνέντευξη Τσίπρα, διάρκειας μιάμισης ώρας περίπου, ήταν το 3ο δημοφιλέστερο θέμα ανά την υφήλιο. Η ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με τους χρήστες του twitter έφτασε να γίνει διαχρονικά μακράν το 1ο θέμα στην Ελλάδα, πριν να ξεκινήσει καν η όλη διαδικασία! Και θα είχε πολύ περισσότερα εκατομμύρια αναγνωστών ή και συμμετεχόντων αν δεν υπήρχε ο φραγμός της ελληνικής γλώσσας που έπρεπε να αντιμετωπιστεί.

Ο Τσίπρας ήταν σε μεγάλη φόρμα και δεν άφησε αναπάντητη καμία ερώτηση. Σταχυολογώ. Τάχθηκε κατά της αύξησης των φορολογικών συντελεστών, είπε όμως ένα ξεκάθαρο «ναι» στη φορολόγηση όσων μέχρι σήμερα φοροδιαφεύγουν. Είναι λανθασμένη, πρόσθεσε, η εντύπωση ότι με τη νέα κυβέρνηση δεν θα πληρώνουν φόρους οι πολίτες. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, προβλέπει αναδιανομή και φορολόγηση του πλούτου.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς θα αποτελέσει την πιο σημαντική προτεραιότητα, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματός του για εξεταστική επιτροπή προκειμένου να διαλευκανθεί πώς μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο, αφήνοντας αιχμές κατά του Γ. Παπανδρέου, αλλά και κατά του Βενιζέλου για το ζήτημα της διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ. Πρόσθεσε ακόμα ότι το ΤΑΙΠΕΔ «είναι εκτροφείο σκανδάλων». Μεταξύ πολλών άλλων επισημάνσεων, έκανε ειδική αναφορά στον ΟΠΑΠ, ο οποίος πουλήθηκε έναντι ευτελούς τιμήματος, «ενώ με τα έσοδά του θα μπορούσε να κρατηθεί ζωντανό το ασφαλιστικό σύστημα».

Τελειώνω όπως άρχισα: «Οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πάρουν σύντομα εκδίκηση από εκείνους που τους τις επέβαλαν. Σκληρή, σκληρότατη εκδίκηση».


Σχολιάστε εδώ