ΜΠΑΣΚΕΤ

Δένουν στον ΠΑΟΚ τον Μαρκόπουλο!

Στην τελική ευθεία έχει βάλει ο Μπάνε Πρέλεβιτς το θέμα για την επέκταση του συμβολαίου που διαμορφώνει τη σχέση του ΠΑΟΚ και του Σούλη Μαρκόπουλου. Ο πρόεδρος του «δικεφάλου» επενδύει στον μακεδόνα τεχνικό με τη σύμφωνη γνώμη και εξωδιοικητικών παραγόντων. Πέρα από την αύξηση αποδοχών, ο Πρέλεβιτς έχει υποσχεθεί στον Μαρκόπουλο την εκχώρηση εμπορικών δικαιωμάτων της ΚΑΕ για να διασφαλίσει τα χρήματά του, ενώ έκανε αποδεκτές και αρκετές από τις εισηγήσεις του προπονητή για την επόμενη πενταετία. Τα πράγματα εξελίσσονται θετικά για τον ΠΑΟΚ στο οικονομικό κομμάτι και ο Μπάνε εκτιμάει πως μπορεί να προχωρήσει στην ενίσχυση του ρόστερ με στόχο την υπέρβαση. Ξέρουν, βέβαια, στη Θεσσαλονίκη πως το πλάνο διεκδίκησης ενός εισιτηρίου για την Ευρωλίγκα σκοντάφτει στην οικονομική και αγωνιστική ενίσχυση της ΑΕΚ. Αλλά ποντάρουν στην εμπειρία που έχουν αποκτήσει την τελευταία τριετία, που υπηρετούν πιστά το πλάνο τους τόσο αγωνιστικά όσο και στον οικονομικό τομέα.

Κομβικό για το μέλλον θεωρούν στον ΠΑΟΚ το κύπελλο της φετινής περιόδου. Ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου θα συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους εξωδιοικητικούς παράγοντες που έχουν υποσχεθεί αύξηση του ποσού που προσφέρουν σε ετήσια βάση εάν επιστρέψει ο «δικέφαλος» στην κατάκτηση τίτλων.

***

Το τρελό όνειρο στην ΑΕΚ για πρόκριση στον τελικό!

Όπως και στα Τρίκαλα, έτσι και στην Πυλαία η ΑΕΚ έχασε ένα ματς που έμοιαζε δικό της. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν χτίσει διαφορά 15 πόντων που την έχασαν τόσο στα Τρίκαλα όσο και εναντίον του ΠΑΟΚ. Μόνο που οι παράγοντες της «Ένωσης» είδαν τη θετική πλευρά του πράγματος. Χαρακτήρισαν «μισογεμάτο» το ποτήρι και στάθηκαν στο γεγονός ότι χτύπησαν στα ίσια την 3η δύναμη της Α1 μέσα στο σπίτι της μολονότι το ρόστερ εξακολουθεί να συγκροτείται. Με την απόκτηση του Μαλίκ Χέρστον η ΑΕΚ γίνεται ακόμα πιο δυνατή, ενώ ο Μάκης Αγγελόπουλος και ο Ντούσαν Σάκοτα ψάχνουν ακόμα έναν περιφερειακό παίκτη. «Εμείς έχουμε τεράστιες προοπτικές βελτίωσης, ενώ οι άλλοι έχουν κλείσει το ρόστερ τους και γνωρίζουμε το ταβάνι τους», λένε στον «δικέφαλο» και ονειρεύονται ακόμα και την είσοδό τους στον τελικό του πρωταθλήματος. Αποφεύγουν, βέβαια, να δημοσιοποιήσουν τις σκέψεις τους, αλλά όπως λένε στο περιβάλλον του Αγγελόπουλου, οι φιλοδοξίες του φτάνουν τόσο μακριά, ώστε αγγίζουν τους βασικούς πρωταγωνιστές του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια.

«Μπορεί να μπαίνουν φέτος οι βάσεις, αλλά θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε ήδη εδώ και μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε», υποστηρίζουν οι «κιτρινόμαυροι», που ελάχιστα απογοητεύτηκαν από το ναυάγιο των επαφών με τον Πλάνινιτς.

***

Σκέψεις στον ΠΑΟ για αποχώρηση από την ελληνική λίγκα!

Μόνο τυχαία δεν βγήκαν στα ελληνικά Μέσα τα στελέχη της Αδριατικής Λίγκας με δηλώσεις – πρόσκληση στον Παναθηναϊκό. Ουσιαστικά η λίγκα, στην οποία συμμετέχουν κυρίως ομάδες από την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, έκανε ένα ρουσφέτι στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Το αφεντικό της «πράσινης» ΚΑΕ σκέφτεται σοβαρά την προοπτική της αποχώρησης από την ελληνική Α1 από τη στιγμή που θεωρεί ότι αυξάνεται η επιρροή του Ολυμπιακού στα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Κατά την αναζήτηση τρόπων αντίδρασης, ο Γιαννακόπουλος άνοιξε κύκλο συζητήσεων με την Αδριατική Λίγκα. Από την τελευταία, που γνωρίζουν πόσο θα ανεβάσει το πρεστίζ και τα διαφημιστικά έσοδα η ενδεχόμενη συμμετοχή του Παναθηναϊκού, ούτε που το σκέφτηκαν να φέρουν αντίρρηση όταν τους ζητήθηκε από την Αθήνα να διαρρεύσουν τις συζητήσεις. Με στόχο, βέβαια, να θορυβήσουν τους διοικούντες τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ. Μόνο που πέρα από τα επικοινωνιακά τρικ, στον Παναθηναϊκό κάνουν και σκέψεις για την αποχώρηση της ομάδας.


Σχολιάστε εδώ