Λιβάνης: Όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται ο Τσοχατζόπουλος έγιναν επί Σημίτη

Όλες, δηλαδή, οι ρεμούλες –οι αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων, οι TOR-M1, τα υποβρύχια, τα ελικόπτερα, τα Zubr, οι μίζες δισεκατομμυρίων δολαρίων κ.ά.– έγιναν επί οκταετίας Σημίτη. Κατόπιν αυτού, ανοίγει τεράστιο νομικό και ηθικό θέμα για τον κ. Σημίτη, που δεν αποκλείεται να κληθεί από τους ανακριτές οι οποίοι χειρίζονται τις δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί κατά του Τσοχατζόπουλου. Από τη στιγμή μάλιστα, που ήταν πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ, είχε ψηφίσει όλες τις αποφάσεις για τις πολεμικές προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Αντώνης Λιβάνης στη δήλωσή του -που έγινε ενώπιον συμβολαιογράφου και αντίγραφό της πήρε ο δικηγόρος του Άκη, Γιάννης Παγορόπουλος, για να το καταθέσει στο δικαστήριο- υπογραμμίζει ότι γνωρίζει τον Άκη Τσοχατζόπουλο από το 1974 και μέχρι τον Ιανουάριο του 1996 δεν έφθασε στον ίδιο καμία πληροφορία που να έχει σχέση με χρηματισμό κατά την άσκηση των καθηκόντων του πρώην υπουργού και έγκλειστου σήμερα στον Κορυδαλλό.

Το κείμενο της δήλωσης του Αντώνη Λιβάνη έχει ως εξής:

«Γνωρίζω τον Άκη Τσοχατζόπουλο από το 1974. Συνεργάστηκα μαζί του:

*από το 1981 με την ιδιότητα του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας,

*από το 1982 με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού και

*από το 1992 με την ιδιότητα του υπουργού Επικρατείας με αρμοδιότητα παρά τω πρωθυπουργώ και ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου ως πρωθυπουργού, στήριξα τον Άκη Τσοχατζόπουλο για τη διεκδίκηση της προεδρίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και επίσης την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παραιτήθηκα από υπουργός τον Ιανουάριο του 1996, μετά την ανάληψη από τον φίλο μου Κώστα Σημίτη των καθηκόντων του ως πρωθυπουργού.

Από το 1974 έως τον Ιανουάριο του 1996 καμία πληροφορία δεν έφθασε μέχρις εμού η οποία να αναφέρεται σε θέματα που είχαν σχέση με χρηματισμό κατά την άσκηση των καθηκόντων του».


Σχολιάστε εδώ