ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΙΚΑ

>Κάπως έτσι, η μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να πείσει τους εταίρους για την ανάγκη χάραξης άλλων δημοσιονομικών στόχων, αποσκοπώντας, αν επιτύχει αυτό, να υποχωρήσει σε άλλα ζητήματα. Κόκκινη γραμμή όμως ως προς το τι θα δώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι οι απολύσεις. Στόχος του κ. Τσίπρα είναι να συναινέσει στην εκπόνηση ενός σχεδίου για ένα βιώσιμο κράτος, όχι όμως μέσω αξιολογήσεων και άλλων περικοπών σε αυτό, αλλά εξορθολογισμού και αξιοποίησης, με μεγιστοποιημένο τρόπο, όλων των υπαλλήλων.

>Αυτή η κίνηση ήδη μελετάται, καθώς πρωταρχικός στόχος της Κουμουνδούρου είναι να κερδίσει με κάθε τρόπο χρόνο ώστε να μπορέσει να ανακουφίσει τις ιδιαίτερα χτυπημένες από την ανθρωπιστική κρίση κοινωνικές ομάδες.

>Ταυτόχρονα, όπως ξεκαθάρισε στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Τσίπρας, η διαπραγμάτευση έχει ήδη ξεκινήσει. Και αυτό που είπε κάθε άλλο παρά ένα σχήμα λόγου είναι. Πηγές του «Π» αναφέρονται σε μηνύματα που έχει λάβει ήδη από την Κομισιόν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία κάθε άλλο παρά αποθαρρυντικά είναι. Κι αυτό διότι ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατανοεί πως οι αγριάδες και οι απειλές δεν βοηθούν ούτε τον ίδιο, ο οποίος βλέπει το ευρώ να κατακρημνίζεται και δυσκολεύεται στην προσπάθεια ανόρθωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Την ίδια στιγμή όμως και στην ΕΚΤ ο κ. Ντράγκι κάθε άλλο παρά αρνητικός είναι σε μια προοπτική ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και διαλόγου με τον κ. Τσίπρα, τον οποίο εκτιμά από την καλοκαιρινή τους συνάντηση.

Πάρε, κόσμε, και ψήφισε…

Χίλια δύο ρουσφέτια της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής επιχειρεί να διευθετήσει η παραπαίουσα κυβέρνηση Σαμαρά. Μετά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη, που κάνει… παιχνίδι με τα χρήματα των εξισωτικών αποζημιώσεων, δίδοντάς τα, κατά δήλωσή του, οκτώ μήνες πριν από την κανονική τους περίοδο.

>Με εντολή του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου επιχειρείται παρέμβαση για διευκολύνσεις στις ανανεώσεις αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου, όπου η κατάθεση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας θα εξετάζεται «κατά περίπτωση». Κοινώς, οι υπηρεσίες του υπουργείου θα μπορούν να ελέγχουν και να πράττουν κατά το δοκούν σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Κυνήγι κεφαλών…

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία και υπολειτουργεί, καθώς η αγορά είναι ξέφραγο αμπέλι και από πάνω απαιτεί αποζημιώσεις από επιχειρηματίες που έχουν θιγεί από πρακτικές ανταγωνιστών τους, που κάθε άλλο παρά θεμιτές κρίνονται. Στις 5/1/2015 η Επιτροπή Ανταγωνισμού κοινοποίησε αγωγή με την οποία ζητάει αποζημίωση 500.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση από τον επιχειρηματία Φλωρά. Έναν άνθρωπο που έχει ταλαιπωρηθεί από την ανεξάρτητη αρχή και ο οποίος δεν μπορεί να βρει το δίκιο του εδώ και χρόνια. Η αγωγή αφορά αναρτήσεις στο blog adagonismos.blogspot.gr, πιο συγκεκριμένα 13 αναρτήσεις του έτους 2013 και τρεις αναρτήσεις του έτους 2014.

>«Νίπτει τας χείρας της» η Κομισιόν για την παραβίαση θεμελιωδών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 και ειδικότερα στις διατάξεις για την κήρυξη απεργίας αλλά και με την επαναφορά της ανταπεργίας (λοκ άουτ). Απαντώντας σε ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλου και Κ. Κούνεβα για τις προωθούμενες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, ο κ. Moscovici παραδέχεται ότι οι χώρες που έχουν υπαχθεί σε Μνημόνια αποτελούν «ειδικές οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές ζώνες», όπου δεν ισχύει το ευρωπαϊκό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Το μνημόνιο συνεννόησης δεν αποτελεί πράξη της ΕΕ, αλλά πράξη που συμφωνήθηκε διμερώς μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. Κατά την εφαρμογή μέτρων στο πλαίσιο μιας τέτοιας διακυβερνητικής ρύθμισης, οι αρχές του οικείου κράτους-μέλους δεν εφαρμόζουν το δίκαιο της ΕΕ… Επαφίεται συνεπώς στις εθνικές κυβερνήσεις να διασφαλίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα με βάση την εθνική τους νομοθεσία και τις διεθνείς τους δεσμεύσεις», τονίζεται.

>Μας χάριζαν έναν γάιδαρο και εμείς τον κοιτάγαμε στα δόντια; Ποιος ευθύνεται για την απένταξη, από το ΕΣΠΑ, του έργου εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων; Μιλάμε για κονδύλια ύψους 36 εκατ. ευρώ, με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

>Ονόματα και διευθύνσεις, παρακαλώ! Κύριε Θεοχάρη, μια και ζητάτε την ψήφο του λαού για να μπείτε στη Βουλή, θα μας πείτε ποιος ήταν ο εμπνευστής της εφαρμογής των τεκμηρίων διαβίωσης; Και αυτό γιατί γνωρίζετε καλύτερα από όλους πως η λήξη της περιόδου προστασίας αναμένεται να οδηγήσει στην πληρωμή εξωπραγματικού φόρου από ανέργους και χαμηλόμισθους.

>Προκαλείτε επικίνδυνα! Υπό αυτές τις συνθήκες, μειώσεων σε μισθούς, περικοπών σε συντάξεις, εκτίναξης της ανεργίας, φτωχοποίησης του μεγαλύτερου μέρους της πρώην μεσαίας τάξης, σαν πολλά δεν είναι τα 4.000 ευρώ της συνολικής μηνιαίας μικτής αποζημίωσης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Εγνατίας Οδού, που καθόρισαν τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών;

>Να ποιοι κρατάνε τις τύχες των λαών στα χέρια τους! Ένας ακόμη επενδυτικός οίκος, ο S & P, από αυτούς που με τις αξιολογήσεις μειώνουν την πιστοληπτική διαβάθμιση χωρών και αυξάνουν το κόστος δανεισμού τους, οδηγώντας τις ακόμα και σε πτώχευση, αναγκάζεται να συνθηκολογήσει με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πληρώνοντας 1 δισ. δολάρια για κατηγορίες παραπλάνησης των επενδυτών στις εκτιμήσεις ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων.


Σχολιάστε εδώ