Η Κίρκη και ο… Φραγκοδυσσέας

***

Σίγα τη φούρια σου

* Βγήκε στην τηλεόραση κάποιος κ. Μπαλάφας του ΣΥΡΙΖΑ, με μόνιμο στασίδι στα πρωινά – μεσημεριανά και βραδινά panels, και δήλωσε ότι ανερχόμενοι στην εξουσία θα συντρίψουν τους νταβατζήδες και τη διαπλοκή.
* Αυτό έλεγε και το 2004 κάποιος άλλος, που νόμιζε ότι η διαπλοκή είναι τα παϊδάκια και οι συναγρίδες, που τους άλλαξε τα φώτα.
* Στις ομάδες συντριβής, κύριε Μπαλάφα, μήπως θα συμμετάσχουν κάποια παλικαράκια – λαμογιάκια του ΠΑΣΟΚ;

Απορίες

*Σοφίες, διαπιστώσεις…

Τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς… (λαϊκό)

Διεφθαρμένα κυκλώματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ελέγχουν τους εξοπλισμούς και τα ΑΩ στις ΕΔ.
Π. Μπεγλίτης, πρώην ΥΕΘΑ

*Έχετε βαρεθεί να μ’ ακούτε αλλά επαναλαμβάνω ότι η… αμερικανική εταιρεία PRATT-WHITNEY (μας πούλησε κινητήρες μαχητικών F-16 το 2000, ένα τεράστιας σημασίας σκάνδαλο που πνίγηκε μεθοδικά, όπως τόσα άλλα) μας χρώσταγε μέχρι το 2013 56 εκατ. δολάρια σε αντισταθμιστικά (ΑΩ). Δεκατρία χρόνια μετά τη σύμβαση! Προς δόξα των αρμοδίων του ΥΕΘΑ.

*Προ μηνών η ΠΑ διεκδίκησε, πολύ σωστά, και πήρε δέκα κινητήρες έναντι ΑΩ. Οι υπόλοιπες δεκάδες χιλιάδες τι έγιναν; Μόλις πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι δόθηκαν σε κάποιον κύριο Χάρη Κουτά, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της AXON AIRLINES (του κ. Θ. Λιακουνάκου).

*Ο ανάδοχος είναι μέλος των διαπιστευμένων ελλήνων κατασκευαστών που λιμοκτονούν; Είναι καταγεγραμμένος στο ΜΚΑΥ (μητρώο ελλήνων κατασκευαστών); Είναι διαπιστευμένος, τουλάχιστον, στο ΥΕΘΑ; Οι πληροφορίες μου επιμένουν, ΟΧΙ. Ποιος του έδωσε τα ΑΩ; H ΓΔΑΕΕ; Έτερος; Θα μου πείτε, τι ψάχνεις να βρεις προεκλογικά. Ποιος θα σου απαντήσει. Δεν ξέρω, ίσως ένας ευαίσθητος Εισαγγελέας.

*Τι είναι αυτά τα ΑΩ; Σε τι αναφέρονται; Τα αποδέχθηκε το ΓΕΑ; Μήπως είναι «μάπες», όπως τόσα άλλα;

*Εκείνο όμως που ψάχνω και δεν βρήκα απάντηση είναι κάτι άλλο. Έκανε κάποια διαμαρτυρία, και που, ο ΣΕΚΠΥ που του πήραν παράνομα το φαΐ από το στόμα. Παρακαλώ να ενημερωθούμε…

Καθώς επίσης και για τα είδη των ΑΩ, από το ΓΕΑ.

Επιστολή

*Έλαβα και δημοσιεύω, αυτούσια, λακωνική επιστολή σχη (Υπ), ενός… φανατικού της στήλης, όπως γράφει:

– «Στο ”Π” της 11.1.14 (σελ. 3) αναφέρετε ότι το πρώτο παλικάρι του κ. Ευ. Βενιζέλου, κ. Δ. Καρύδης (πρώην ”κολλητός” της κ. Β. Παπανδρέου), ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, είναι μεν υπάλληλος της Εθνικής, αλλά ουδέποτε εργασθείς, τοποθετημένος στο κόμμα, έλαβε θέση στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ. Όλους τους τακτοποιεί ο κ. Βενιζέλος πριν εγκαταλείψουν την εξουσία.

– Στην ίδια κατηγορία, του κ. Καρύδη δηλαδή, υπάλληλος της Εθνικής μισθολογικά, αλλά ουδέποτε εργασθείσα, είναι και η ΑΝΥΕΘΑ κ. Φώφη Γεννηματά! Νομίζω ότι συνταξιοδοτήθηκε ήδη.

– Ο δε επιτελάρχης του Γιωργάκη κ. Μιχ. Καρχιμάκης ήταν υπάλληλος της Ολυμπιακής, εισπράττοντας, μη εργαζόμενος, και μετά του υπουργείου Μεταφορών, αλλά, αποσπασθείς στο ΠΑΣΟΚ, δεν πρόλαβε να προσχωρήσει στον Γιώργο και ο γενικός διευθυντής στο ΠΑΣΟΚ έστειλε γράμμα στο υπουργείο Μεταφορών ότι ο κ. Μ.Κ. διατίθεται για να δουλέψει…

Βέβαια ο κ. Μ.Κ. “έγραψε” τον υπουργό…».

*«Καταραμένη εργασία», προσθέτει ο συνταγματάρχης και διερωτάται: «Μήπως έχουν δουλέψει, έστω και για μία μέρα, οι κ. Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαράς, Μεϊμαράκης, κ. Ν. Μπακογιάννη και δεκάδες άλλοι;».

Πρόσω ολοταχώς

*Τέσσερις εξαιρετικοί ναύαρχοι… στον εκλογικό αγώνα

*Γ. Ντουνιαδάκης, Α’ Πειραιά (ΚΚΕ)

– Δ. Παπαγιαννίδης, Λέσβος (ΝΔ)

– Στ. Γκίκας, Κέρκυρα (ΝΔ)

– Γρ. Δεμέστιχας (Επικρατείας ΝΔ)

Στρατός

*Εστιάζω το σχόλιό μου στον αντγο ε.α. κ. Νίκο Τόσκα στην πέμπτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ.

*Τον στρατηγό θυμόμαστε στη θέση του βασικού συμβούλου, διευθυντή πολιτικού γραφείου του ΑΝΥΕΘΑ (αρχικά) και μετά ΥΕΘΑ κ. Πάνου Μπεγλίτη, αλλά και για τους γνωστούς καβγάδες του με τον κ. Α/ΓΕΣ κ. Φρ. Φράγκο. Ο πρώτος, όπως ακουγόταν, παραμέριζε πολλές εισηγήσεις του δεύτερου (έχει διαφορά μια τάξη στη ΣΣΕ και κουβαλούσαν, αμφότεροι, αναμνήσεις από ανταγωνισμούς στην καριέρα). Ο πρώτος έφθασε αγκομαχώντας στον βαθμό του υπτγου -ίσως αδικήθηκε-, ο δεύτερος στην κορυφή!

*Έντιμος και εργατικός, αλλά τα προσόντα αυτά εξασθένησαν απ’ τον κομματικό φανατισμό του.

*Υπάρχει μια αρχή, διατυπωμένη από τον αείμνηστο Γιάννη Χαραλαμπόπουλο: Στην κορυφή του ΥΕΘΑ δεν πρέπει να υπάρχει απόστρατος που να μην απέχει τουλάχιστον 15 χρόνια από την αποστρατεία του. Ευνόητο γιατί.

*Ο κ. Τόσκας εισήλθε στο ΥΕΘΑ, ως πολιτικό πρόσωπο, με τον βαθμό του υποστράτηγου και εξήλθε ως αντιστράτηγος… Έλαβε ένα, έστω, φτωχικό bonus. Μετά, αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές, απεχώρησε δυσαρεστημένος γιατί δεν διορίστηκε Διοικητής Κύπρου.

*Μετά μετακόμισε στο ΠΡΑΤΤΩ του κ. Ν. Κοτζιά, του επονομαζόμενου Σουσλόφ του ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα βρέθηκε στην πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος. Καλή επιτυχία.

*Μου δίνεται η αφορμή, όμως, να διερωτηθώ: Αν σχημάτιζε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, που το βλέπω λίγο πιθανό, θα επανέλθει στο ΥΕΘΑ ο κ. Τόσκας ως υφυπουργός ή κορυφαίος αξιωματούχος για να ασκήσει εξουσία;

Αεροπορία

*Ο φίλος της στήλης, πτέραρχος κ. Γιώργος Νταβρής, αφού επί διετία «τηγάνιζε» κυριολεκτικά την κυβέρνηση των Αντωνομπένηδων από τη θέση του ανεξάρτητου βουλευτή (αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ, υπό τη σημαία των οποίων εξελέγη στην Αχαΐα), ψήφισε Πρόεδρο και στη συνέχεια προσχώρησε στη ΝΔ, η οποία, ευγνωμονούσα, τον έστειλε να πολιτευθεί στην Άρτα, μακριά από την έδρα του (Αχαΐα) και την εκλογική πελατεία του.

*Θα ευχηθώ, εκ βάθους καρδίας, καλή επιτυχία στον πτέραρχο γιατί το αξίζει. Είναι αυθόρμητος και ειλικρινής.

*Εν τούτοις δεν θα αποφύγω να του θυμίσω μια σχεδόν πρόσφατη δήλωσή του («Π» 12/10/14).

*«Η κυβέρνηση δεν ασκεί έλεγχο στους εξοπλισμούς. Δεν μας δίνουν στοιχεία για το τι αγοράζουν, πόσο το αγοράζουν, τι μας χρωστάνε οι ξένοι. Υπάρχει τεράστιο θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας, καθώς η Βουλή δεν μπορεί να ασκήσει έλεγχο σε κρατικές συμφωνίες και δαπάνες».

Ο ΥΦΕΘΑ κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος

*Που ταρακούνησε τα νερά στο υπουργείο και, παράλληλα, στοχοποιήθηκε από τα πάσης φύσεως λαμόγια, είναι υποψήφιος, όπως πάντα, στη Μεσσηνία.

*Τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί, αν και πρώτος στους ψήφους και εξαιρετικά δημοφιλής, έχει μπροστά του τον πρωθυπουργό που υφαρπάζει την πρώτη θέση λόγω νόμου. Θα βγάλει δύο βουλευτές η ΝΔ στη Μεσσηνία; Καλή επιτυχία, αγαπητέ μας υφυπουργέ…


Σχολιάστε εδώ