«Επίθεση» ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ

Έτσι, στην Κουμουνδούρου τα επιτελικά στελέχη στοχεύουν με τις παρεμβάσεις τους την τελευταία εβδομάδα να διεισδύσουν σε ακροατήριο που κινείται τόσο στα αριστερά όσο και στα μεσαία στρώματα, αφού εκτιμούν ότι η δυναμική της αυτοδυναμίας μέρα τη μέρα ενισχύεται, ειδικά από τη στιγμή που στο εκλογικό σώμα έχει εμπεδωθεί η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση αυτή τη στρατηγική θα συνεχιστούν οι «επιθέσεις φιλίας» προς τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ με το επιχείρημα ότι ένας αριστερός ψηφοφόρος δεν μπορεί να είναι αδιάφορος -πόσω μάλλον εχθρικός- στο ενδεχόμενο να προκύψει για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση στη χώρα μας. Οι σχετικές αναφορές του Αλ. Τσίπρα, ότι θεωρεί, δηλαδή, αδιανόητο το ΚΚΕ να μη δώσει έστω ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναπαράγονται από όλα τα στελέχη, αφού στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι αυτό το επιχείρημα περνάει σε αριστερούς ψηφοφόρους, όπως έδειξε και η εμπειρία των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών του 2012 όταν το ΚΚΕ από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση τον Μάιο μέχρι τις επαναληπτικές του Ιουνίου έχασε τη μισή του εκλογική δύναμη βασικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αρμόδιοι επιτελείς του κόμματος βλέπουν ότι από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει πως υπάρχει μια ροή ψηφοφόρων του ΚΚΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ (με τα μέχρι τώρα ευρήματα είναι της τάξης του 10%) και ευελπιστούν ότι το ποσοστό αυτό όσο προχωρούμε προς τις κάλπες θα μεγαλώνει. Μπορεί σε απόλυτα νούμερα το ποσοστό αυτό να είναι μικρό, αφού το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές πήρε μόλις το 4,5%, ωστόσο στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι έστω και λίγες ψήφοι μπορούν να διαμορφώσουν την -κρίσιμη για το κόμμα- αυτοδυναμία στη Βουλή.

Παράλληλα με την αριστερή στόχευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, την τελευταία εβδομάδα πριν από τις κάλπες, με τα μηνύματά του και τις δημόσιες παρεμβάσεις των στελεχών του, θα απευθυνθεί και στη λεγόμενη «μεσαία τάξη» και ως εκ τούτου θα σηκώσει πολύ ψηλά το θέμα του ΕΝΦΙΑ που θίγει κυρίως τα μεσαία στρώματα.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασης από φόρο στη μεγάλη ακίνητη περιουσία (ο Δ. Στρατούλης την προσδιόρισε στα 450.000 ευρώ και αναμένεται να την επισημοποιήσει ο Αλ. Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη που θα δώσει την ερχόμενη εβδομάδα) διεμβολίζει εκλογικά τα μεσαία στρώματα και στριμώχνει κυρίως τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, που απευθύνονται σε αυτό το μέρος του εκλογικού σώματος.

Ταυτόχρονα, και με δεδομένο ότι περίπου δύο εκατομμύρια ψηφοφόροι είναι κοντά στην ηλικία των 70 ετών, μια κατηγορία ψηφοφόρων που είναι η μοναδική στην οποία χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, στην Κουμουνδούρου σκοπεύουν στις λίγες μέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές να αναδείξουν με τηλεοπτικά σποτ, αλλά και με τις δημόσιες παρεμβάσεις των στελεχών, την πρόταση του κόμματος για τη χορήγηση μίας ακόμα σύνταξης (13η) σε όσους λαμβάνουν σύνταξη μέχρι 700 ευρώ, που είναι και η πλειοψηφία των συνταξιούχων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι η πορεία προς την κυβέρνηση είναι πλέον μη ανατρέψιμη, στρέφουν την προσοχή τους στη συντεταγμένη παρουσία των στελεχών τους στις δημόσιες παρεμβάσεις και ως εκ τούτου είναι φυσική η ενόχληση του επιτελείου από δηλώσεις όπως της Ραχήλ Μακρή (υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, προερχόμενη από το κόμμα του Π. Καμμένου) για τη δυνατότητα της Ελλάδας να τυπώσει δισεκατομμύρια ευρώ, θέση που λίγες μέρες πριν από τις εκλογές θολώνει τη δημόσια εικόνα του κόμματος.

«Στο παρά πέντε δεν γίνεται να βάζουμε αυτογκόλ», τονίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι τις επίσημες θέσεις του κόμματος τις εκφράζουν τα εξουσιοδοτημένα στελέχη που εκ της θέσεώς τους μπορούν να περάσουν στον κόσμο την αυθεντική γραμμή του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ