Στα ενδότερα των ομάδων

=Απορούν μετά στην ΕΠΟ γιατί τους κράζει όλος ο κόσμος! Όπως αποδείχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, οι διοικούντες την Ομοσπονδία ούτε μια κλήρωση κυπέλλου δεν μπορούν να κάνουν σύμφωνα με την προκήρυξη.

=Από δημοσιογράφο ενημερώθηκαν ο αναπληρωτής πρόεδρος Γιώργος Βούρβαχης και οι συνεργάτες του ότι παραβιάστηκε η προκήρυξη και επί της ουσίας ακυρωνόταν η διαδικασία. Στην ΕΠΟ, βέβαια, προτίμησαν να πάνε σε μια μεσοβέζικη λύση με την ελπίδα της στήριξης από τις ομάδες που αποκτούν δικαίωμα για υποβολή ένστασης.

=Λες και όσοι συμμετέχουν στην Ομοσπονδία νοιάζονται μόνο για να δίνουν αφορμές. Ακόμα και σε κρίσιμες περιόδους, όπως είναι αυτή που διανύουμε, με άσκηση ποινικών διώξεων και κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Γιώργου Σαρρή.

=Γενικά η κατάσταση στο ποδόσφαιρο μόνο καλή δεν είναι, μια και το ένα λάθος ακολουθεί το άλλο. Μιλάμε για γκάφες ολκής που σε άλλη χώρα θα είχαν ήδη προκαλέσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης και ενδεχομένως να
έστελναν αρκετό κόσμο στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

=Ακόμα και στην Κύπρο, που ποδοσφαιρικά θεωρείται υποδεέστερη της Ελλάδας, οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε άμεσες συλλήψεις όταν έγιναν καταγγελίες για στημένους αγώνες.

Εδώ έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, αλλά κάποιοι κρατούν κρυφά τα ονόματα των κατηγορουμένων και σε ορισμένους από αυτούς
επιτρέπουν τη συνέχιση της δράσης τους.

=Να αφήσουμε, όμως, την ΕΠΟ και να ασχοληθούμε με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στη Σούπερ Λίγκα. Απομένουν, βέβαια, τα ματς της 11ης αγωνιστικής που ολοκληρώνεται σήμερα ως εμβόλιμη, αλλά χοντρικά γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε
όλες τις ομάδες.

=Αρχίζουμε από τον ΠΑΟΚ, όπου η προσθήκη του Κριστιάν Νομπόα βοήθησε στην προσωρινή εκτόνωση της έντασης που δημιουργούσαν οι γκρίνιες των οπαδών για την περιορισμένη μεταγραφική δράση της ομάδας. Ο διεθνής μέσος από τον Ισημερινό μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις στη δημιουργία, καθώς διαθέτει τις παραστάσεις από υψηλό επίπεδο, αν και δεν είναι επιτελικός, αλλά
ένα καλό 8άρι.

=Η συμφωνία με τον Νομπόα, ωστόσο, ανοίγει τον δρόμο για την απόκτηση και του Σεμπάστιαν Μπλάνκο, ο οποίος εμφανιζόταν αρνητικός στην αρχή της επαφής, όμως φάνηκε να αλλάζει στάση. Αν τεθεί και ο Αργεντινός στη δούλεψη του Άγγελου Αναστασιάδη τότε μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ την έκπληξη και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

=Οι δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπός του για επικείμενη συμφωνία με τον Ολυμπιακό, πάντως, ανέτρεψε τα δεδομένα στην Τούμπα και έπληξε καίρια το προφίλ του Ιβάν Σαββίδη και των συνεργατών του. Διότι δούλευαν επί περίπου έναν μήνα την υπόθεση του Μπλάνκο και βρέθηκαν ένα βήμα πίσω από τους «ερυθρόλευκους».

=Απαραίτητη προϋπόθεση, πάντως, για τον ΠΑΟΚ είναι και η μεταγραφή ενός αξιόπιστου κεντρικού αμυντικού. Από κει και πέρα, ο «δικέφαλος» μπορεί να εκμεταλλευθεί τη φρεσκάδα του από την έλλειψη άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τους έτερους μνηστήρες του τίτλου και κυρίως τον Ολυμπιακό, που συνεχίζει και στο κύπελλο και στο Γιουρόπα Λιγκ.

=Στον Πειραιά ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να παίξει τα ρέστα του με την αντικατάσταση του Μίτσελ από τον Βίτορ Περέιρα δίνοντας το σύνθημα για τη μέγιστη συσπείρωση του κόσμου. Τα ερωτήματα που έθεσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για την αναγκαιότητα της μεταγραφικής ενίσχυσης μπορούν να
επηρεάσουν τον κόσμο.

=«Δεν έχει κάνει ακόμη προπόνηση με την ομάδα και δεν μπορεί να βγάλει συμπεράσματα από το παιχνίδι που είδε με τον Φωστήρα. Μπορεί να δει τις λύσεις που έχει σε ένα επίσημο παιχνίδι και θα δούμε μετά τι θα γίνει», είπε ο Μαρινάκης και αναρωτήθηκε: «Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να κάνει κάποια μεταγραφή για να κερδίσει τον Πλατανιά, τον Λεβαδειακό, τον Πανιώνιο που έχουν παιδιά των 750 ευρώ; Χρειάζεται να κάνει μεταγραφές για να κερδίσει τον σημερινό ΠΑΟΚ; Που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τα τελευταία ματς;».

=Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έθεσε ερωτήματα και προς τους δημοσιογράφους. «Τα έχετε σκεφτεί όλα αυτά τα πράγματα;

Έχουμε παίκτες που παίρνουν 1,5 εκατ. ευρώ και 2 εκατ. ευρώ. Νομίζω ότι απαντάω με αυτό στην ερώτησή σας. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Περέιρα θα δει το ρόστερ και θα επανέλθει για να μας πει τι χρειάζεται. Θα είμαστε εκεί για να στηρίξουμε το πλάνο του», πρόσθεσε ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων» και μπέρδεψε τον κόσμο.

=Πάμε και στον Παναθηναϊκό, στον οποίο ελπίζουν ακόμα για την κατάκτηση του τίτλου παρά την απώλεια δύο βαθμών στο ματς εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι «πράσινοι» ενισχύθηκαν ήδη με τον Στάθη Ταυλαρίδη και τον Σωτήρη Νίνη, ενώ αναζητούν άλλους δύο παίκτες με στόχο να κάνουν την υπέρβαση: έναν κεντρικό αμυντικό και έναν επιθετικό με έφεση στο σκοράρισμα.

=Θα πρέπει επίσης να λύσουν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» τον γρίφο με τον Μάρκους Μπεργκ. Διότι όσο παραμένει ο Σουηδός στον πάγκο, τόσο αδυνατεί να βρει ρυθμό και να γίνει ο killer της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.

=Από τις υπόλοιπες ομάδες μόνο ο Αστέρας μπορεί υπό προϋποθέσεις να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Αλλά θα χρειαστεί ενίσχυση, διότι στην Κέρκυρα φάνηκε η έλλειψη φρεσκάδας, μια και μιλάμε για ομάδα που αγωνίζεται σε φουλ ρυθμούς από τον περασμένο Ιούλιο.

=Στα αξιοσημείωτα της εβδομάδας και η απόφαση του Πέτρου Κωνσταντινέα να διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού, άρα και την είσοδό του στη Βουλή. Ο άλλοτε διαιτητής, που αποτέλεσε την αφετηρία για την εισαγγελική έρευνα του Αριστείδη Κορέα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από δω και πέρα θα πορευτεί με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.

=«Είμαι ένας απλός άνθρωπος που θέλω να προσφέρω στον τόπο μου και στους συμπολίτες μου. Είναι άκρως τιμητική η πρόταση που μου έγινε και θα δώσω τη μάχη μου, όπως συνηθίζω στη ζωή μου», δήλωσε ο Κωνσταντινέας για να εξηγήσει την απόφασή του και την αλλαγή στόχων στη ζωή του και προτεραιοτήτων στην καθημερινότητά του.


Σχολιάστε εδώ