Ποιοι καλύπτουν τη διαφθορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων;

Ο καθηγητής, εκτός από την οικογενειοκρατία και τον άκρατο νεποτισμό που τον διακρίνει, χορηγεί στους ασθενείς της κλινικής πανάκριβα φάρμακα χωρίς ενδείξεις και με σοβαρές παρενέργειες. Επίσης, απαίτησε παράνομα να συνταγογραφούν και οι υπόλοιποι γιατροί τα ακριβά φάρμακα, ανεξάρτητα από το εάν συμφωνούν ή όχι. Η δαπάνη του νοσοκομείου για τη φαρμακευτική αγωγή σε αυτή την κλινική ξεπερνά τις δαπάνες κάθε άλλης κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Δήλωσε, λοιπόν, ο διευθυντής ότι όποιος γιατρός δεν συμμορφωθεί στην παράνομη εντολή του, αυτός έχει τον τρόπο του να τον κάνει να μετανιώσει. Παρʼ όλα αυτά, ο τρίτος πανεπιστημιακός γιατρός δεν υπάκουσε στις εντολές του. Στη συνέχεια, το ζεύγος έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθεί ο προσωπικός νοσοκομειακός κωδικός του γιατρού, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Καταχώρισαν στο όνομά του συνταγογράφηση ενδοφλέβιων βιολογικών παραγόντων αξίας 226.000 ευρώ ακόμη και σε ημέρες που ο πανεπιστημιακός γιατρός έλειπε με κανονική άδεια! Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας που τονίζει ότι για τη συνταγογράφηση των ασθενών που νοσηλεύονται θα πρέπει ο θεράπων ιατρός να υπογράφει και να σφραγίζει τις οδηγίες του.

Στη διαμαρτυρία του γιατρού, η απάντηση του διευθυντή ήταν: «Εγώ είμαι ο διευθυντής, εγώ δίνω εντολές». Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη, καθώς ο θιγόμενος πανεπιστημιακός γιατρός κατέθεσε μήνυση. Το θέμα το γνωρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου και βέβαια δεν είναι η μόνη παράνομη πράξη που γίνεται σε αυτή την κλινική, για αυτό και είναι απορίας άξιο για ποιον λόγο δεν αντιδρά σε αυτές τις αθλιότητες ο διοικητής του νοσοκομείου.

Ποια είναι η κατάληξη για τον πανεπιστημιακό γιατρό που αρνήθηκε να παρανομήσει; Επί τέσσερα χρόνια αντιμετωπίζει πόλεμο και δεν μπορεί να εξελιχθεί στην επόμενη βαθμίδα, παρά το γεγονός ότι έχει πολύ περισσότερα από τα προσόντα που απαιτούνται. Ο καθηγητής/διευθυντής, έχοντας τη στήριξη ορισμένων εκ των συναδέλφων του, έφτιαξε την επταμελή επιτροπή εξέλιξης να απαρτίζεται από τον ίδιο, τη σύζυγό του (ενώ απαγορεύεται η συμμετοχή συγγενών στο ίδιο εκλεκτορικό σώμα), τον κουμπάρο τους, ο οποίος έχει άλλο γνωστικό αντικείμενο, και κάποιους επιμελώς επιλεγμένους συναδέλφους τους και κατάφεραν να βγάλουν τη θέση άγονη! Ακολούθως ο καθηγητής κερνούσε γιατί «ξεφορτώθηκε» τον «απείθαρχο» γιατρό από την κλινική – οικογενειακή επιχείρηση! Έτσι κάποιοι κουρελιάζουν τις αρχές του διοικητικού δικαίου που οφείλουν να παρέχουν τα εχέγγυα αμερόληπτης κρίσης. Άραγε, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει ελέγξει τη νομιμότητα αυτής της εκλογής;


Σχολιάστε εδώ