Ο τούρκος υπουργός Υγείας κάνει… ΣΕΠ

Το πιο ενδιαφέρον πάντως, μιλώντας με δημοσιογράφους, στην προσπάθεια να ενισχύσει τη θέση του, ήταν η αποκάλυψη πως προ διημέρου κιόλας… πήρε μαθήματα από τη δική του τη μητέρα, που είναι μαθήματα, όπως είπε, από την καριέρα μιας μητέρας…
Και μπορεί οι πολιτικοί στη γείτονα να μυρίζουν ναφθαλίνη και να θυμίζουν ήρωες από δακρύβρεχτες ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες, ωστόσο η κοινωνία φαίνεται ότι συμβαδίζει με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Οι δηλώσεις του… καλού γιου ξεσήκωσαν έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συγγραφέας Ελίφ Σαφάκ σχολίασε ότι η μητρότητα δεν είναι καριέρα και ότι η επιλογή επαγγέλματος και τρόπου ζωής (οικογένεια ή επάγγελμα) δεν είναι απόφαση των πολιτικών, αλλά των γυναικών.

Άραγε, τι λέει η… μαμά Μουεζίνογλου;

***

Στο κάρο

Τον περιφερειακό σύμβουλο Ισμαήλ Χουσέ Μουσταφά συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό της στη Ροδόπη η Νέα Δημοκρατία. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, θα πείτε, και ορθώς.

Για την Ιστορία, πάντως, καλό θα είναι να αναφέρουμε πως και αυτός ο υποψήφιος είναι δεμένος στο… κάρο του «συστήματος» που ακμάζει στη Θράκη. Συναγελάζεται με το προξενείο, κάνει συχνές-πυκνές επισκέψεις στον ψευδομουφτή και συνοδεύει πάντα τους προπαγανδιστές στις περιοδείες τους στα χωριά αλλά και στις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα βουνά, τα λαγκάδια και τις πεδιάδες της περιοχής μας.

Η αγαπημένη του εκδήλωση μάλιστα είναι η «τελετή μνήμης των 40 πρώτων Οθωμανών» (που σκοτώθηκαν κατά την κατάληψη της Θράκης από τους Οθωμανούς) που οργανώνεται από το προξενείο τα τελευταία χρόνια στο χωριό Χλόη του Ν. Ροδόπης.

Σε μια από αυτές, μάλιστα, μιλώντας ως είθισται, επεσήμανε πως ο ίδιος έχει… συνεισφέρει και σε ιστορικό επίπεδο στην περιοχή μας, αναφερόμενος ότι ύστερα από ιστορικές έρευνες που έκανε ο ίδιος (εργολάβος-ιστορικός, ωραία ειδικότητα, να την εισηγηθούμε στο υπουργείο Παιδείας!) κατέληξε ότι οι Πομάκοι αρχικά μιλούσαν τουρκικά, αλλά μετά, επειδή ήταν αθώος κόσμος, η γλώσσα τους μπερδεύτηκε και έτσι έγιναν τα πομάκικα!

Άντε και του χρόνου!

===

Στα χνάρια του Σαρνίτς

Τον… ακάθιστο φαίνεται ότι έχει και ο νέος πρόξενος, επιβεβαιώνοντας με έναν πραγματικά πολύ απλό τρόπο ότι η τουρκική πολιτική έχει και συνέχεια και συνέπεια. Με αφορμή τις γιορτές της μειονότητας για το Καντήλι στήθηκαν τελετές σε όλα τα χωριά της Θράκης, με τον πρόξενο να δίνει το «παρών»… παντού.

Φυσικά, όχι μόνος, αλλά συνοδευόμενος από τον ψευδομουφτή Ροδόπης, που φαίνεται ότι τον έχει πάρει υπό την προστασία του…

===

Έσκασε μύτη στο facebook…

Με πρωτοχρονιάτικο μήνυμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του τουρκικού προξενείου Ρόδου ο Αιχάν Αϊτέκ δήλωσε: «Προσωπικά και εξ ονόματος όλων των μελών του προξενείου μας σας ευχόμαστε για τη νέα χρονιά. Προς όλους τους ομογενείς μας με πρώτους αυτούς της Ρόδου και Κω, στους φίλους της ιστοσελίδας μας και προς τα μέλη των οικογενειών τους, σας μεταφέρω τον σεβασμό μου και τα χαιρετίσματα και εύχομαι με τα πλέον εγκάρδια αισθήματα να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία και ευημερία».

Αυτό ήταν αρκετό για να πάρουν φωτιά τα… like από τα δικά μας τα «παιδιά»: Ιλχάν Αχμέτ (υποψήφιος με το Ποτάμι – σε αυτές τις εκλογές), Αμπντουραχίμ Κουρού (ιμάμης του Μεγάλου Δερείου), Τζεμαλί Ιχτιγιάρ (ιμάμης ψευδομουφτή Μέτε)…

===

Σταθμός…

Το έχουμε επισημάνει ήδη ότι τα γραφεία του DEB είναι πλέον ένας από τους πολλούς «σταθμούς» που κάνουν ο τούρκοι και εντόπιοι «συστημικοί».

Σειρά είχε ο δήμαρχος Μαλγάρων Ουλάς Γιουρντακούλ, ο οποίος μαζί με τον αντιδήμαρχο Αχμέτ Ναζίφ Μπαλτζί και τον δημοτικό σύμβουλο Χουσεΐν Βασφί Γκιουνέρ επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία του DEB και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Μουσταφά Αλή Τσαβούς.

Όπως ενημερώνει το ακραίο κόμμα από την ιστοσελίδα του, «στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο σύμβουλος του προέδρου Αϊντίν Αχμέτ ενώ εξετάσθηκαν κυρίως τα θέματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης και η επιτυχία του DEB στις τελευταίες ευρωεκλογές»…


Σχολιάστε εδώ