«Να είστε ξύπνιοι… Να ψηφίσουμε τους δικούς μας υποψηφίους»!

Ο Μέτε ξεκινάει το μήνυμά του προσφωνώντας τα μέλη της μειονότητας «ευλογημένα αδέλφια μου» και από τις πρώτες γραμμές τούς ζητάει να… «είναι ξύπνια», επισημαίνοντας: «Μειονοτικοί υποψήφιοι υπήρχαν και θα υπάρχουν σε κάθε κόμμα. Παλιότερα, παρότι είχαμε υποψηφίους, πάντα χάναμε και μέναμε δίχως βουλευτές διότι δεν τους ψηφίζαμε. Την τελευταία περίοδο, όμως, είδαμε τα αποτελέσματα της ενότητας και της ομοψυχίας και, δόξα σοι ο Αλλάχ, μπορούμε και βγάζουμε βουλευτή. Εκτιμούμε πως σκόπιμο είναι να υπενθυμίσουμε προεκλογικά τα ίδια πράγματα. Οι ψήφοι μας είναι πολύ σημαντικές. Δίχως να χαλάσουμε την ενότητα και την ομοψυχία μας, να ψηφίσουμε τους δικούς μας υποψηφίους, ώστε να μη μείνουμε δίχως βουλευτές». Στη συνέχεια δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να λειτουργήσουν τα μέλη της μειονότητας στα θέματα που απασχολούν το «σύστημα». Πρόκειται για ένα δείγμα απροκάλυπτης χειραγώγησης, που, δυστυχώς, συνεχίζεται στην περιοχή. Αφού ασκεί κριτική στην κυβέρνηση -«Δεν θα αποφύγω να αναφέρω τη στάση και τη συμπεριφορά της κυβέρνησης, που επιχειρεί να μας κυβερνήσει με λάθος τρόπο»-, μπαίνει στο προκείμενο, καλώντας τους γονείς να… πράξουν το καθήκον τους στα «φλέγοντα» εκπαιδευτικά ζητήματα:

«1. Στο πλαίσιο του νόμου των ιμάμηδων, όπως τον ξέρουμε, συνεχίζεται ο αγώνας για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών σε παιδιά της μειονότητας στα ελληνικά. Είναι ωφέλιμο να είναι γνωστό το εξής: Σε αυτό το μάθημα για να μην μπαίνουν τα παιδιά μας είναι αρκετή μια αίτηση των γονέων προς τον διευθυντή. Από αυτό το μάθημα δεν μένουν στην τάξη και, όπως ανέφερα παραπάνω, δεν είναι υποχρεωτικό. Να μην ξεχνάμε πως θα δώσουμε τους αγώνες μας μόνο μέσα από την ενότητα και την ομοψυχία. Στο σημείο αυτό οι γονείς πρέπει να είναι πολύ ξύπνιοι και γνώστες για το μέλλον των παιδιών τους. Διότι, αν αύριο – μεθαύριο τα παιδιά μας εμφανιστούν ενώπιόν μας δίχως τα εθνικά και θρησκευτικά τους χαρακτηριστικά, πλέον θα είναι πολύ αργά και δεν θα υπάρχει κανένα όφελος από τις καταγγελίες.

2. Στο πλαίσιο του νόμου για την παιδεία, η μειονοτική εκπαίδευση τέθηκε στο χειρουργείο. Τα σημεία αυτά πρέπει να προσεχθούν και πρέπει να στέλνουμε τα παιδιά μας στα μειονοτικά σχολεία. Εάν εμείς δεν στηρίξουμε τα σχολεία μας και κλείσουν λόγω έλλειψης μαθητών, πλέον δεν θα υπάρχει κανένα όφελος από τις κραυγές».

Ο Μέτε σημειώνει ακόμη πως «εάν θέλουμε να συνεχιστεί η παρουσία μας στην πατρίδα μας την Ελλάδα, όπου ζούμε, να στηρίξουμε τον μουσουλμανισμό μας, τον τουρκισμό μας, τα τζαμιά μας και τα εζάν μας».


Σχολιάστε εδώ