Νέο μπάχαλο ύστερα από τη δικαίωση του Ολυμπιακού

Αρχικά απορρίφθηκε η ένσταση του Ολυμπιακού από τον αθλητικό δικαστή, αλλά έπειτα από την έφεση στο ΑΣΕΑΔ οι «ερυθρόλευκοι» δικαιώθηκαν. Ήρθε χθες και η απόφαση του αθλητικού δικαστή που στέλνει την ομάδα του Πειραιά στον ημιτελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. «ΔΕΧΕΤΑΙ την από 13-10-2014 καταγγελία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την απώλεια αγώνα Κυπέλλου της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΕ στον αγώνα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ την 9-10-2014 μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ ΚΑΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ ΚΑΕ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος», ανέφερε η απόφαση του αθλητικού δικαστή.
Απόλυτα φυσιολογικά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ. Αλλά με δεδομένη τη στάση που κράτησε το κορυφαίο όργανο στην προηγούμενη εξέταση της υπόθεσης, κάθε κίνηση των «πρασίνων» θεωρείται από την μπασκετική πιάτσα ως «χαμένη από χέρι».
Από την έκβαση της υπόθεσης μπορεί να βγει κερδισμένος ο ΠΑΟΚ, διότι υπάρχει η δέσμευση των Αγγελόπουλων για συμμετοχή των εφήβων στον ημιτελικό. Με το επιχείρημα ότι στον Ολυμπιακό δεν κυνηγούν τον τίτλο με κάθε τρόπο, αλλά την εφαρμογή των κανονισμών και της
ισονομίας.

Χρειάζεται ακόμα έναν ψηλό ο ΠΑΟ

Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη άνοιξε εκ νέου τη συζήτηση για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1. Με τους «πράσινους» να χάνουν ήδη το πλεονέκτημα που είχαν αποκτήσει όταν ηττήθηκε ο Ολυμπιακός στην Κηφισιά. Φυσικά, οι δύο μεγάλες ομάδες μπορούν να στραβοπατήσουν και σε κάποιο άλλο ματς. Στον Παναθηναϊκό, πάντως, υποστηρίζουν ότι η πρώτη θέση
εξαρτάται από τη δική τους απόδοση, επειδή λένε ότι αρκεί μία νίκη με διαφορά πέντε πόντων στο ΟΑΚΑ ώστε να ξεπεράσουν τους «ερυθρόλευκους». Αποδείχθηκε και εναντίον του ΠΑΟΚ, πάντως, ότι οι «πράσινοι» χρειάζονται έναν ψηλό με ικανότητες στην άμυνα. Διότι υπάρχουν σημεία του αγώνα που οι αντίπαλοι σέντερ κάνουν πάρτι. Ειδικά όταν λείπει από το παρκέ ο Τζέιμς Γκιστ ή τρέχει ο Αμερικανός να καλύψει κάποιον σουτέρ στην περιφέρεια. Με τον Εστεμπάν Μπατίστα και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ο Παναθηναϊκός αποκτάει σημαντική επιθετική ισχύ, αλλά γίνεται ευάλωτος αμυντικά διότι ούτε ο Ουρουγουανός ούτε ο Έλληνας είναι αποτελεσματικοί στην άμυνα. Θα εξαντλήσουν ο Ιβάνοβιτς και οι συνεργάτες του την αναζήτηση για την κάλυψη του κενού, αν και ήδη εκφράζεται προβληματισμός μήπως το κενό δημιουργήσει μαύρη τρύπα και στοιχίσει ακριβά στο «τριφύλλι».

Ζητάει ταχύτητα ο Σφαιρόπουλος στον Ολυμπιακό

Μαγική εμφάνιση πραγματοποίησε ο
Ολυμπιακός και εναντίον της Αρμάνι Μιλάνο! Ειδικά στο δεύτερο 20λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ του ΣΕΦ και έτσι ζευγάρωσαν τις νίκες τους στο τοπ 16 της Ευρωλίγκας. Τα δύσκολα, βέβαια, έρχονται, μια και η ομάδα του Πειραιά πηγαίνει τώρα στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει την Ούλκερ – Φενέρ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Τόσο ο σέρβος κόουτς όσο και η ομάδα του βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και ενδεχόμενη ήττα από τον Ολυμπιακό θα τους θέσει νοκ άουτ από τη διεκδίκηση της πρόκρισης στα προημιτελικά. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει να παίξουν οι παίκτες του γρήγορο μπάσκετ διότι έτσι εκτιμά ότι μπορεί να ξεπεράσει η ελληνική ομάδα τις όποιες αδυναμίες έχει στο παιχνίδι μέσα στο ζωγραφιστό.


Σχολιάστε εδώ