Με τρεις βουλευτές έμεινε ο Κουβέλης!

Ο Φώτης Κουβέλης έκανε λόγο για μια συνεργασία με «πρόγραμμα, με συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, με πολιτικό περιεχόμενο διεκδικήσεων για την κοινωνία, για την Ελλάδα, για τους πολίτες αυτού του τόπου», ενώ για αύριο Δευτέρα προγραμματίζεται κοινή συνέντευξη Τύπου. Μιλώντας, δε, για τους λόγους που δεν ευοδώθηκε η συνεργασία με την Κουμουνδούρου, εξήγησε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν έγινε καμία συνεννόηση κάτω από το τραπέζι και πως ο βασικός λόγος που δεν είχε αποτέλεσμα η προσπάθεια για συνεργασία οφείλεται στο ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξίωσε συμφωνία στις εξαγγελίες Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη και πως δεν νοιώθει ότι έχει εξαπατηθεί».

Ωστόσο το κύμα αμφισβήτησης στο πρόσωπο του προέδρου της ΔΗΜΑΡ -ύστερα και από το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με την Κουμουνδούρου και τη σύμπραξη με τους Πράσινους- ξέσπασε και πάλι, με αποτέλεσμα από τους δεκαεννέα βουλευτές που μετρούσε τον Ιούνιο του 2012 η ΔΗΜΑΡ, να ακολουθούν τον Φώτη Κουβέλη μόλις τρεις. Συγκεκριμένα, από την εκλογική μάχη θα απόσχουν έξι (πρώην) βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Οι Ασημίνα Ξηροτύρη, Γιώργος Κυρίτσης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Μαρία Ρεπούση, Θωμάς Ψύρρας και Γιάννης Πανούσης. Μάλιστα, η Ασημίνα Ξηροτύρη ανακοίνωσε με επιστολή την αποχώρησή της, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει και να παρακολουθήσει τη Δημοκρατική Αριστερά μετά την οριστικοποίηση της καθόδου στις επερχόμενες εκλογές με το σχήμα Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ. Η Μαρία Ρεπούση επέλεξε να μην είναι υποψήφια στις εκλογές με κανέναν συνδυασμό, κάνοντας λόγο για μια αριστερά που «δεν κατάφερε να υπερβεί τον κατακερματισμό της και να επιχειρήσει συγκλίσεις που υπερβαίνουν τις εσωκομματικές ισορροπίες για το καλό του τόπου».

Με αφορμή την έντονη κινητικότητα στο πολιτικό σκηνικό αλλά και τις… μετεγγραφές βουλευτών σε αντίπαλα στρατόπεδα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας μίλησε για μια ατμόσφαιρα διαλυτική. «Προσβάλλει τον πολιτικό κόσμο. Πρώην βουλευτές που επιχειρηματολογούν το βράδυ στα κανάλια υπέρ ενός κόμματος, το άλλο πρωί έχουν αλλάξει κανάλι και κομματική στέγη. Είχε που είχε κουρελιαστεί η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, τώρα ορισμένοι και ορισμένες επιδιώκουν να της επιφέρουν το τελειωτικό πλήγμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Κλείδωσαν» τα ψηφοδέλτια

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα και το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο στην 25η Γενάρη, ο Φώτης Κουβέλης και ο Νίκος Χρυσόγελος θα κατέβουν υποψήφιοι στη Β’ Αθηνών, ενώ επικεφαλής στο Επικρατείας θα είναι ο γνωστός συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός. Στη Β’ Αθηνών υποψήφιος αναμένεται επίσης να είναι επίσης ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, όπως και οι Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, Δημήτρης Λουκάς, Θράσος Φωτεινός. Ο Θόδωρος Μαργαρίτης θα είναι υποψήφιος στην Α’ περιφέρεια της Αθήνας, ενώ οι πρώην βουλευτές Μαρία Γιαννακάκη και Νίκος Τσούκαλης κατέρχονται αντίστοιχα στη Β’ Πειραιά και στην Αχαΐα. Στα ψηφοδέλτια θα συμμετέχουν τα γνωστά στελέχη του οικολογικού χώρου Στ. Κυμπουρόπουλος (υπόλοιπο Αττικής), Κ. Νόλλας (Ιωάννινα), Η. Προβόπουλος (Φθιώτιδα) καθώς και έλληνες μέλη Πρασίνων σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως οι Δ. Γουμαγιάς (Σέρρες), Ευ. Ράλλη (Μεσσηνία).


Σχολιάστε εδώ