Με πρωτοβουλία Λιντζέρη, ομπρέλα ΕΟΦ για την προσέλκυση διεθνών συνεδρίων

Ο ιατρικός συνεδριακός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει όχι μόνο μοχλό ανάπτυξης αλλά και μια πολύ σημαντική πλουτοπαραγωγική πηγή για την οικονομία της χώρας μας. Τα δύο τελευταία χρόνια σημειώθηκε μια θεαματική αύξηση στον αριθμό των ιατρικών διεθνών συνεδρίων που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας, όμως η διοργάνωση των συνεδρίων αυτών δεν έγινε τυχαία.

Οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άοκνη προσπάθεια και στο διεθνές κύρος των ελλήνων γιατρών, που χαίρουν της εμπιστοσύνης της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας, η οποία, αναγνωρίζοντας την αξία τους, τους έχει εκλέξει πολλές φορές ακόμη και στην προεδρία των διεθνών ιατρικών επιστημονικών εταιρειών. Στην προσπάθειά τους αυτή οι γιατροί μας ήρθαν πολλές φορές αντιμέτωποι με την αδιαφορία της Πολιτείας, αφού συνάντησαν κλειστές τις πόρτες της όταν απευθύνθηκαν για συμπαράσταση. Τα πράγματα όμως φαίνεται ότι τώρα αλλάζουν. Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτριος Λιντζέρης, γιατρός στο επάγγελμα, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Οργανισμού έθεσε ως καίρια προτεραιότητα τον αναπροσανατολισμό και τη διεύρυνση των δράσεών του. Με βαθιά πεποίθηση ότι αξιοποιώντας το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, ο Οργανισμός μπορεί να αναπτύξει πρωτοβουλίες σε πολλά επίπεδα, ενισχύοντας περαιτέρω τη χρησιμότητά του.

Στο πλαίσιο αυτό έθεσε κάτω από την ομπρέλα του ΕΟΦ τις προσπάθειες για την προσέλκυση μεγάλων διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας σε ημερίδα με τους διεθνούς κύρους καρδιολόγους μας Παναγιώτη Βάρδα και Αθανάσιο Μανώλη τα πρώτα βήματα για την προώθηση του εθνικού αυτού στόχου. Ο Δημήτρης Λιντζέρης όμως παραιτήθηκε πριν από λίγες μέρες προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές στη Β’ Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ και το ζήτημα που τίθεται είναι αν ο διάδοχός του θα αναπτύξει την πρωτοβουλία του.

ΑΡΗΣ ΜΠΕΡΖΟΒΙΤΗΣ


Σχολιάστε εδώ