Η λίστα Λαγκάρντ εκδικείται…

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου είχε καταχωνιάσει για μήνες τη λίστα Λαγκάρντ, που του την είχε παραδώσει τον Σεπτέμβριο του 2010 ο πρέσβης μας στο Παρίσι κ. Χαλαστάνης -την είχε παραλάβει από την τότε υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ-, για να προστατεύσει τις ξαδέλφες του που αναφέρονταν στη λίστα με σημαντικά ποσά, τα οποία δεν είχαν δηλώσει στην Εφορία. Από την έρευνα προέκυψε ότι από τα αρχεία της λίστας που παρέδωσε στον τότε γενικό γραμματέα Γιάννη Καπελέρη είχαν αφαιρεθεί τα τέσσερα ονόματα των συγγενών του, που επίσης διώκονται. Ο Παπακωνσταντίνου έχει παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο και η δίκη έχει προσδιορισθεί για τις 25 Φεβρουαρίου.

Ο Διώτης κατηγορείται ότι δεν αξιοποίησε τη λίστα που του παρέδωσε ο Γιάννης Καπελέρης, αντίγραφο της οποίας ο Διώτης έχει καταθέσει ότι έδωσε σε στικάκι στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το έβαλε στο συρτάρι του και το… ξέχασε…

Μετά τους Παπακωνσταντίνου και Διώτη, να δούμε ποιος έχει σειρά… Γιατί δεν είναι οι μόνοι που ευθύνονται για το ότι, ενώ η λίστα Λαγκάρντ θα μπορούσε να είχε εισφέρει στο δημόσιο ταμείο έσοδα πάνω από ένα δισ. ευρώ, τεσσεράμισι χρόνια τώρα δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ, όταν η Γερμανία, η Αυστρία και η Αγγλία έχουν εισπράξει πολλά δισ. ευρώ από τις λίστες με τους δικούς τους φοροφυγάδες.

Να θυμίσουμε ότι την ύπαρξη της περιβόητης πλέον λίστας είχε αποκαλύψει το «ΠΑΡΟΝ» στο φύλλο του της 25ης Δεκεμβρίου 2010. Τότε, μάλιστα, λεγόταν λίστα Φαλτσιάνι, από το όνομα του υπαλλήλου της τράπεζας HSBC που είχε υποκλέψει χιλιάδες λογαριασμούς πελατών από διάφορες χώρες.


Σχολιάστε εδώ