Δεν θα κρυφτούν οι εμπρηστές της χώρας, προειδοποιεί ο Γιώργος!

Η πρώτη μετωπική σύγκρουση ξεκίνησε από το Αγρίνιο, με τον Γιώργο Παπανδρέου να ανεβάζει τους τόνους της κριτικής προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ενώ ένα 24ωρο αργότερα το κόμμα του εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Σαμαρά που τον κατηγορεί ότι «απέτυχε να διασφαλίσει την ομαλή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Δεκέμβριο του 2014», ενώ υπενθυμίζει ότι ήταν μέλος των κυβερνήσεων που οδήγησαν την Ελλάδα στο χάος και γίνεται λόγος για τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού στα «Ζάππεια». Διατυπώνεται επίσης η προειδοποίηση ότι οι εμπρηστές της χώρας «δεν θα κρυφτούν», καθώς και ότι τώρα θα ειπωθεί η αλήθεια.

Πάντως, τις ίδιες ώρες ο Γ. Παπανδρέου επιμένει και διαμηνύει πως το ΠΑΣΟΚ «έγειρε μονοκόμματα προς τα δεξιά και έγινε δορυφόρος του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ» και αποκόπηκε τελείως από την κοινωνική του βάση.

Στο μεταξύ, μέσα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, έκλεισαν και τα ψηφοδέλτια με μια μείξη προβεβλημένων και νέων στελεχών να στρατεύονται με το εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών διεκδικώντας την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο.

Τρεις πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν τη μάχη με το νέο κόμμα, ο Θάνος Μωραΐτης στη Β’ Αθηνών, μετακομίζοντας από την Αιτωλοακαρνανία, ο Φίλιππος Σαχινίδης στη Λάρισα και ο Συμεών Κεδίκογλου στην Εύβοια. Τη στήριξή του, χωρίς να είναι υποψήφιος, δήλωσε ότι παρέχει ο πρώην βουλευτής Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο μέχρι τώρα βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί να λειτουργήσει «διαιρετικά» μεταξύ των συντρόφων του σε ΠΑΣΟΚ και Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Δήλωση συστράτευσης, απέχοντας από τις λίστες, έκαναν οι πρώην υπουργοί Δημήτρης Ρέππας και Χάρης Καστανίδης, που θεωρείται ότι θα «μαγνητίσουν» τις ψήφους ικανού αριθμού ψηφοφόρων.

Στα «καλά χαρτιά» του νεοϊδρυθέντος κόμματος συγκαταλέγονται οι Μιχάλης Καρχιμάκης στη Β’ Αθηνών, ο ανεξάρτητος πρώην βουλευτής Χρήστος Αηδόνης στην Α’ Αθηνών και οι πρώην βουλευτές Παντελής Ασπραδάκης (Αττική), Φραγκίσκος Παρασύρης (Ηράκλειο) και Ανδρέας Μακρυπίδης (Αιτωλοακαρνανία). Στη Β’ Πειραιά κατεβαίνει ο Δημήτρης Διαμαντίδης, γιος του πρώην υπουργού Γ. Διαμαντίδη.

Για το Κίνημα θα αγωνιστούν, χωρίς να διεκδικούν θέση στα ψηφοδέλτια, οι Πάνος Μπεγλίτης και Μαριλένα Κοππά, ενώ ο Φίλιππος Πετσάλνικος ίσως συμπεριληφθεί σε κάποια τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.


Σχολιάστε εδώ