Αποστολικά και… άλλα

=Με τόσο πολύ κόσμο και τόσο στριμωξίδι που υπάρχει στις συγκεντρώσεις του Βαγγέλη φρονώ πως θα ήταν σκόπιμο να έχουν και καμιά φιάλη οξυγόνου να μη σκάσουν από έλλειψη αέρα.

=Βλέποντας τον Ξηρό με ξανθιά κόμη αναφωνείς, η ξανθιά βλακεία είναι αήττητη ανεξαρτήτως φύλλου.

=Σε πιάνει απογοήτευση να βλέπεις τον πράσινο ήλιο να δύει πάνω από το παραβάν της κάλπης.

=Η γαλάζια άνοιξη θ’ αρχίσει να μαραίνεται σιγά σιγά αν χειμωνιάτικα πέσει λευκό χιόνι.

=Φοβάμαι τους θριαμβευτές, τους νικητές πριν από τη μάχη. Με τρομάζει ο θόρυβος από τα κούφια λόγια και τα κενά συνθήματα που παράγουν εκδίκηση.

=Ακούγοντας την κυβέρνηση να μου υπόσχεται παρελθόν που δεν έζησα και παρόν που δεν θα ζήσω μου έρχονται στον νου επικίνδυνες αναμνήσεις που έχω ζήσει.

=Παντού υπάρχει πολιτικός χαμός. Δεν ξέρω, αλήθεια, τι να μην κάνω. Γιατί το τι θα κάνω πάνω-κάτω το έχω μέσα μου κοινωνήσει. Είναι κι αυτός ο παλιόκαιρος που σε κάνει να νοσταλγείς. Δεν ξέρω, αλλά η νοσταλγία έχει το όνομα του Ανδρέα.

=Να ευχηθώ στον αδελφικό φίλο του γιου μου και δικό μου δεύτερο γιο, τον Μενέλαο Μποκέα, καλή επιτυχία στην κάθοδό του στον πολιτικό στίβο με το ΠΑΣΟΚ, στον νομό της Αλλαγής, το Ηράκλειο της Κρήτης.

=Από έναν φίλο αδελφικό
τα έμαθα τα νέα
Και βουλευτής σου εύχομαι,
Μενέλαε Μποκέα.

=Ένα πουλάκι μού είπε ότι μόνο εθιμοτυπική δεν ήταν η επίσκεψη Αβραμόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στον νου του και Αβραμόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο καγκελάριος των Αθηνών έκανε μια πρόβα τζενεράλε.

=Οι ποιητές μιλούν για τις εκλογές. Από την ποιητική συλλογή «Μικρό Βιβλίο για Μεγάλα Όνειρα» του Τάσου Λειβαδίτη στέλνω ένα ποιητικό μήνυμα στους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής.

Για τη Νέα Δημοκρατία
Έτσι, απόψε που σκοτείνιασε και δεν έχουμε πουθενά να πάμε, ας κάνουμε ένα ταξίδι στα περασμένα.

Για τον Αντώνη Σαμαρά
Κι όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλον, είμαστε κιόλας νεκροί.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ
Τα βράδια κλαίμε, το πρωί ονειρευόμαστε ν’ αλλάξουμε τον κόσμο. Το μεσημέρι, πάντως, κοιμόμαστε λίγο: απομεινάρια της παιδικής υπακοής όταν ο μεσημεριάτικος ύπνος ήταν η τιμωρία μας.

Για τον Αλέξη Τσίπρα
Α, πόσες μεταμορφώσεις μέσα στ’ όνειρο ή σ’ έναν δρόμο που είναι μακρύς.

Για το ΠΑΣΟΚ
Αλλά τώρα βασίλεψε ο ήλιος, σε λίγο θα πάρω τον δρόμο της δύσης.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο
Όμως δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί δεν πραγματοποιούνται τα ανθρώπινα όνειρα.

Για τη ΔΗΜΑΡ
Κι όταν ύστερα από πολλά τελείωσε κι αυτή η περιπέτεια, είδαμε με τρόμο πόσο γυμνοί είμαστε κι ότι κάπου αλλού βρισκόταν το μεγάλο σφάλμα μας.

Για τον Φώτη Κουβέλη
Εγώ, ένας άρρωστος εκ πεποιθήσεως, ένας ιδιοφυής της δυστυχίας.

Για το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Ώσπου σιγά σιγά το παρελθόν γίνεται όλο και περισσότερο αίνιγμα.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου
Ίσως γι’ αυτό και οι αποτυχίες σου δεν σε πλήγωσαν ποτέ, αφού βέβαια την ώρα που αποτύχαινες δεν ήσουν εδώ. Πού ήσουν, λοιπόν; Και γιατί γύρισες;

Για το Ποτάμι
Κι αλήθεια, πόσοι δεν χάθηκαν
σε μια κάμαρα που δεν τους περίμενε κανείς;

Για τον Σταύρο Θεοδωράκη
Και συχνά διέσχιζα μεγάλους
δρόμους χωρίς να φτάσω ακόμη πουθενά.

Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Εξάλλου ήρθε ο καιρός να παραδεχθούμε ότι δεν κάναμε κι εμείς τίποτα σπουδαίο.

Για τον Πάνο Καμμένο
Και κάποτε θα τρομάξεις, όταν καταλάβεις ποιος είσαι.

Για το ΚΚΕ
Άνθρωποι που μας ξεγέλασε η τύχη ή μας πρόδωσε τ’ όνειρο.

Για την Αλεξάνδρα Παπαρήγα.
Σελήνη 20 ημερών απόψε… Πώς έφυγαν τα χρόνια!

Για τον Κώστα Καραμανλή
Ώσπου στο τέλος κερδίζει μόνο όποιος χάνει: Πανάρχαια, ανεξήγητη ανταμοιβή.

Ο Ποιητικός
Ανδρέας ο Πρωτόκλητος

=Αγαπητέ Ευάγγελε, γιατί δεν είναι σωστό να πάει η Άντζελα Γκερέκου με τη γαλάζια παράταξη; Εσύ, η ουρά της ΝΔ διαμαρτύρεσαι που πήγε ένα όμορφο κεφάλι μαζί της. Ευάγγελε, από πότε το να πας σε ένα άλλο κόμμα είναι έγκλημα και μεμπτό; Εσύ, ο συνταγματολόγος της ελευθερίας των πολιτικών να δίνεις λαβές για πικρόχολα σχόλια… Αν δεν είναι σωστή η απόφαση της Άντζελας, Ευάγγελε, τότε δεν έχεις κατανοήσει το πρόβλημα. Όπως σου γύρισε την πλάτη ο κόσμος έτσι σου τη γύρισε και η Άντζελα.

=Κυκλοφορούν και κάτι νούμερα doctor στην ΤV που σε πιάνει εμετός…

=Το έμαθα από την TV, Αλέξη, το χαμπέρι. Πως του Χριστού επέταξες κάτασπρο περιστέρι.

=Μήπως στον κώδικα δεοντολογίας, Αλέξη και Λαφαζάνη, έπρεπε να βάλετε και μια παράγραφο: Οι υποψήφιοι βουλευτές να μην είχαν ποτέ στο παρελθόν offshore, ούτε εκείνοι, ούτε τα τέκνα τους, ούτε οι σύζυγοι, λέω εγώ ο αφελής… μήπως;

=Στα κάγκελα της ΕΡΤ η Ραχήλ για το άδειασμα που έφαγε από τον ΣΥΡΙΖΑ, πνέει μένεα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου που δεν τη στήριξε μου είπε ένα πουλάκι… Ήταν πολύ ΜΑΚΡΗ για το μπόι του ΣΥΡΙΖΑ…

=Ρώτησα παλιό πολιτικό Πασόκο πώς βλέπει το κίνημα του Γιώργου και μου απάντησε θυμοσοφικά: Με ορθοπεταλιές δεν γίνονται ψαριές…

=Πανεπιστημίου 57… και διηγώντας τα να κλαις…

=Σώστε την Ευρώπη από το ακραίο Ισλάμ. Τι φρίκη, Θεέ μου, τα όσα έγιναν στη Γαλλία… Έλεος πια με τον φανατισμό που καλλιεργούν κάποιοι…

=Ας είναι το τελευταίο το λουτρό αίματος στο Παρίσι… Τι ειρωνεία, αλήθεια, της μοίρας, ο τίτλος το τελευταίο ταγκό να γίνεται έκκληση για τελευταίο λουτρό…

Των Δώδεκα Αποατόλων


Σχολιάστε εδώ