Ψήφους από τον Μέγα Αλέξανδρο περιμένουν…

***

* Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα ερχόταν μια μέρα που ο Κων. Μητσοτάκης θα έδινε μάχη υπέρ του Αντ. Σαμαρά; Κι όμως, συμβαίνει κι αυτό. Από την επομένη της τρίτης ψηφοφορίας ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καλεί στο γραφείο του, στην οδό Αραβαντινού, στελέχη της παράταξης και τους δίνει εντολές να κινητοποιηθούν εν όψει εκλογών. «Η χώρα θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Σαμαράς», είναι οι χαρακτηριστικές φράσεις του.

* Δεν συμφωνούν όλοι στη Νέα Δημοκρατία με τη «στρατηγική του φόβου» που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει ο Αντ. Σαμαράς στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. «Το 2015 δεν είναι 2012», σημειώνουν. «Οι συνθήκες έχουν αλλάξει κι ο κόσμος δεν τρομοκρατείται πλέον με τα σενάρια χρεοκοπίας», τονίζουν. Ορισμένοι μάλιστα επισημαίνουν την αντίφαση της τακτικής που ακολουθείται: «Δεν μπορείς από τη μια να εμφανίζεσαι ως εγγυητής της σταθερότητας και της ομαλής πορείας της χώρας και από την άλλη να κινδυνολογείς και να προσπαθείς να τρομάξεις τον κόσμο», υπογραμμίζουν. Στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Λ. Συγγρού δεν… πτοούνται. «Όσοι διαφωνούν με τη στρατηγική μας δεν θέλουν τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Σαμαρά στις εκλογές», ισχυρίζονται.

* Πρωτοπορεί ο Νικήτας Κακλαμάνης. Έβαλε τα γυαλιά στους συναδέλφους -και μάλιστα της Α’ Αθηνών- εν όψει των βουλευτικών εκλογών. Προχώρησε στην έκδοση του πρώτου ηλεκτρονικού περιοδικού. Τίτλος «ΝΚ» – δεν χρειάζεστε μαντικές ιδιότητες για να ανακαλύψετε πού παραπέμπει. Θα είναι δεκαπενθήμερο και με πλούσια ύλη. Θα περιέχει και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την Προεδρική εκλογή. Η επίσπευση οφειλόταν στο άγχος του Βενιζέλου να μην προλάβει ο Παπανδρέου να κάνει κόμμα. Έλα όμως που τελικά δεν το απέτρεψε.

* Στο ιστορικό πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Σπύρο Βασ. Δενδρινό έχει προταθεί να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Δενδρινός είχε διαφωνήσει κάθετα με τον Σημιτισμό και το 1996 ήταν υποψήφιος με το ΔΗΚΚΙ στην Αθήνα, όπου μάλιστα είχε πάρει αρκετές χιλιάδες ψήφους. Στενός συνεργάτης -τότε- του κ. Δημήτρη Τσοβόλα (αναπληρωτής γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος), έχει πολύ ισχυρές διασυνδέσεις με την ομογένεια, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Ακόμη ένας από τους έντιμους και ανιδιοτελείς ιδεολόγους του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ πάει στον ΣΥΡΙΖΑ…

* Στερνή μου γνώση… Η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μπλοκάρισαν την εκλογή, απέδειξε ότι είχε δίκιο ο Τάκης Μπαλτάκος όταν έλεγε στον Σαμαρά να φτιάξει ένα κόμμα δεξιά της ΝΔ, που θα ήταν ανάχωμα σε δεξιούς ψηφοφόρους προς τον Μιχαλολιάκο. Και θα μπορούσε να πάρει ένα πολύ καλό ποσοστό και θα συνεργαζόταν με τη ΝΔ για τον σχηματισμό κυβέρνησης, στην περίπτωση που δεν είχε 151 βουλευτές.

* Υπό το σοκ της προκήρυξης των εκλογών εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί στη Λ. Συγγρού. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι υψηλά ιστάμενοι του κόμματος εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι, σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ θα αρνηθούν να συνεργαστούν κυβερνητικά μαζί του. Αλλά; Θα ζητήσουν, λένε, τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή και της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ξέρω για το Ποτάμι, αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι θα τρέξει να… ανέβει στο τρένο της Κουμουνδούρου. Το αφήνουν, άλλωστε, σαφώς να εννοηθεί τα στελέχη του στις δημόσιες δηλώσεις τους.


Σχολιάστε εδώ