Φακελώνουν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Λ. Συγγρού θεωρούν ότι οι διαφορετικές και συχνά αντικρουόμενες απόψεις σε κρίσιμα ζητήματα μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα» του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να γίνει το «ισχυρό όπλο» της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή ότι μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν «ακραίες φωνές» που δεν θα σωπάσουν, αν και γνωρίζουν ότι με τη στάση τους δυσκολεύουν την προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα. Η ίδια εκτίμηση επικρατεί και στο Μέγαρο Μαξίμου, άλλωστε ήταν ο ίδιος ο κ. Σαμαράς που έδωσε την εντολή να οργανωθεί ο μηχανισμός στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ένα πρώτο δείγμα για το πώς θα κινηθούν στο πεδίο αυτό κατά την προεκλογική περίοδο ήταν ο τρόπος που «αντιμετώπισαν» τις δηλώσεις της βουλευτού Θ. Φωτίου και του Γ. Τόλιου (μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ). Απομονώθηκαν φράσεις τους κι ερμηνεύθηκαν απόψεις τους ούτως ώστε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με μονομερείς ενέργειες (δημοψήφισμα, στάση πληρωμών κ.ά.) θα οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία. Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς άφησε το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και βγήκε στην Ηρώδου Αττικού προκειμένου -με αφορμή τις δηλώσεις των κ. Φωτίου και Τόλιου- να επιτεθεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Κίνηση το λιγότερο ασυνήθιστη για τα δεδομένα ενός πολιτικού αρχηγού και εν ενεργεία πρωθυπουργού, κάτι που εύλογο ήταν να θεωρηθεί από αρκετούς ένδειξη αγωνίας και ανησυχίας για την έκβαση της μάχης των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Πόσω μάλλον που είχαν προηγηθεί ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης αλλά και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη, που καταδίκασαν τις απόψεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Νέα Δημοκρατία πάντως δεν πρόκειται να περιοριστούν στην καταγραφή και την «αξιοποίηση» δηλώσεων, αλλά και κινήσεων που έχουν να κάνουν με δημόσιες εμφανίσεις και συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε προεκλογικές εκδηλώσεις. Ενδεικτικό είναι ότι η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου δέχθηκε επικρίσεις από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας (Άδ. Γεωργιάδης) για το γεγονός ότι δεν παρέστη στη δοξολογία για το νέο έτος που τελέσθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια. Βάσει του πρωτοκόλλου ο (η) εκάστοτε περιφερειάρχης έχει τελετουργικά την ευθύνη της δοξολογίας και υποδέχεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι προφανές ότι από τη Λ. Συγγρού θα επιχειρήσουν να «αξιοποιήσουν» τις… διακριτές σχέσεις που έχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την Εκκλησία και τη θρησκεία γενικότερα προκειμένου να τους εκθέσουν έναντι συγκεκριμένων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας.


Σχολιάστε εδώ