Ποιοι βουλευτές, νυν και πρώην, πάνε Παπανδρέου

Όλες οι εκτιμήσεις είναι ότι το νέο κόμμα θα μπει σίγουρα στη Βουλή. Ως προς τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια, υπάρχει απροσδόκητα μεγάλη προσφορά. Επικεφαλής του Επικρατείας θα μπει άτομο από τον χώρο της Νεολαίας, ενώ στην τελευταία θέση θα είναι ο Πετσάλνικος. Την ευθύνη κατάρτισης των ψηφοδελτίων την έχει ο Δημήτρης Ρέππας. Υποψήφιοι θα είναι πολλοί πρώην βουλευτές, όπως ο Φραγκίσκος Παρασύρης στο Ηράκλειο, ο γιος του Μανόλη Στρατάκη και ο γιος του Μανόλη Φραγκιαδουλάκη, πρώην βουλευτή του Ρεθύμνου, στην Αιτωλοακαρνανία ο Γιάννης Βαϊνάς, και γενικά υπάρχει ρεύμα σε όλες τις περιοχές της χώρας. Από τους πρώην υπουργούς αποστάσεις κρατάει ο Π. Γερουλάνος, όπως και ο Γ. Ραγκούσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

***

* Στα τρελά των γκάλοπ το ότι εμφανίζουν μειούμενη τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Όπως πάει, δεν αποκλείεται να εμφανίσουν το κόμμα του Σαμαρά να προηγείται. Θα πρέπει, πάντως, να δώσουν μια εξήγηση για το ότι στα εν λόγω γκάλοπ μικραίνει η απόσταση, αλλά αυξάνεται η διαφορά στην παράσταση νίκης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κάπα Research τού δίνει 65,1% έναντι 24,9% της ΝΔ!

* Πληροφορούμαι ότι την πόρτα του Ποταμιού χτύπησε πρόσφατα, μεταξύ των άλλων, και η Μ. Ρεπούση. Με την προοπτική να περιληφθεί στις λίστες του κόμματος, αφού η ΔΗΜΑΡ «πνέει τα λοίσθια». Οι επικεφαλής του Ποταμιού, όμως, δεν διαπνέονται από μεγάλο ενθουσιασμό στην προοπτική της «μεταγραφής» της κ. Ρεπούση. Κι όχι άδικα, αφού από τις έρευνες που έχουν κάνει σχετικά με το πρόσωπό της τα συμπεράσματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Στα μάτια της κοινής γνώμης φαίνεται «παρωχημένη» φιγούρα από τη δεκαετία του ’80 κ.λπ. Επιπλέον τη συνοδεύει το «στίγμα» της Μικρασιατικής Καταστροφής. Συγγνώμη, του… συνωστισμού.

* Μέχρι πρότινος οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας γκρίνιαζαν με την απόφαση του πρωθυπουργού να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κι όχι άδικα όπως εξελίχθηκε η υπόθεση. Τώρα γκρινιάζουν και για τη βιασύνη του να ορίσει ως ημερομηνία εκλογών την 25η Ιανουαρίου. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους οι βουλευτές τονίζουν ότι ο κ. Σαμαράς έπρεπε να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που του παρέχει το Σύνταγμα και οι εκλογές να διεξαχθούν την 1η ή την 8η Φεβρουαρίου. Έτσι ώστε και το κόμμα και οι ίδιοι να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους προκειμένου να προσπαθήσουν να αλλάξουν το κλίμα στην κοινωνία και να καλύψουν τη διαφορά που τους χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

***

Οι Ρίζες ριζώνουν…

Και με τον νόμο πια οι Ρίζες μπαίνουν στο κάδρο του πολιτικού συστήματος. Ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσης επιτροπής, ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, καταθέτει τη Δευτέρα στον Άρειο Πάγο το καταστατικό της ίδρυσης του νέου κόμματος. Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί, στην πρώτη επίσημη παρουσία του κόμματος, η Ιδρυτική Διακήρυξη. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Τάκης Μπαλτάκος, πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την προβολή του βίντεο με την υποκλοπή συζήτησης που είχε στο γραφείο του στη Βουλή με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.


Σχολιάστε εδώ