Παίρνει τα μέτρα του ο Μελισσανίδης για την ενίσχυση της ΑΕΚ σε κάθε θέση!

Σε συνέντευξή του, ο τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς κατέστησε σαφές ότι «θα γίνουν όσες μεταγραφές απαιτούνται». Η αλήθεια είναι ότι στην ΑΕΚ επιχειρούν να πάρουν από τώρα όσους παίκτες ελπίζουν πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά και σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας. Με τριπλό στόχο. Ο πρώτος είναι να εξαντλήσουν τις πιθανότητες διάκρισης στο κύπελλο. Για την πρόκριση στην επόμενη φάση η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα χρειάζεται απλά μια ισοπαλία στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, την Τετάρτη, στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ατρόμητο. Από κει και πέρα, με την επικείμενη προσθήκη του πορτογάλου μέσου Σιμόες και με την απόκτηση ενός επιθετικού όπως ο Ούγκο Αλμέιδα, οι «κιτρινόμαυροι» δικαιολογημένα ελπίζουν σε διάκριση εάν σταθούν τυχεροί στην κλήρωση της επόμενης φάσης.

Ο δεύτερος στόχος, ωστόσο, είναι και ο πιο σημαντικός. Στα αφτιά του Δημήτρη Μελισσανίδη έχουν μπει ψύλλοι ότι από την ΕΠΟ ή ακόμα και από την ΟΥΕΦΑ ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις στην ΑΕΚ επειδή δεν συμπληρώθηκε τριετία από τον υποβιβασμό για οικονομικούς λόγους. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα απαγορευθούν το καλοκαίρι οι μεταγραφές ξένων παικτών και έτσι θα παρουσιαστεί η «Ένωση» με ρόστερ που θα ‘χει πολλές ελλείψεις. Οπότε, ο Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του φροντίζουν από τώρα για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων εάν στραβώσει κάτι με την ΕΠΟ ή την ΟΥΕΦΑ.

Υπάρχει και ένας τρίτος λόγος για την αυξημένη μεταγραφική δραστηριότητα της ΑΕΚ τον Γενάρη. Ο «Τίγρης» θέλει να αποκτήσει η ομάδα της επόμενης σεζόν την απαιτούμενη χημεία από φέτος, ώστε με την είσοδό της στη Σούπερ Λίγκα να ‘χει ένα πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της στη διεκδίκηση του τίτλου.

Στην αντεπίθεση για Βασιλόπουλο!

Κάποιοι θεωρούν ότι οι κινήσεις του Μελισσανίδη επιχειρούν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις από τις δυσάρεστες εξελίξεις στο θέμα του νέου γηπέδου. Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος πέτυχε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την έγκριση για προσφυγή στο ΣτΕ κατά του νόμου που προβλέπει την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς». Είναι αλήθεια ότι στο περιβάλλον του επιχειρηματία επικρατεί ένταση για τις κινήσεις του Βασιλόπουλου και όσων μπλοκάρουν την κατασκευή του γηπέδου για «προσωπικούς λόγους», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι «το γήπεδο θα γίνει» και διαχωρίζουν τις μεταγραφές από τις εξελίξεις για την «Αγιά Σοφιά» και τις δράσεις του Βασιλόπουλου. «Με τον δήμαρχο θα ασχοληθούμε σύντομα», λένε στο περιβάλλον του Μελισσανίδη και συγκεντρώνουν στοιχεία για να αναδείξουν αρχικά την ανακολουθία ανάμεσα στις προεκλογικές εξαγγελίες του Βασιλόπουλου και στις μετέπειτα ενέργειές του, αλλά ταυτόχρονα επιδιώκουν να τον συνδέσουν και με ανθρώπους του ποδοσφαίρου που θέλουν να εμποδίσουν την ΑΕΚ να αποκτήσει δικό της γήπεδο επειδή επιθυμούν να την εντάξουν στους φτωχούς συγγενείς του ποδοσφαίρου. Με βάση όλες τις διαρροές, σύντομα μπορεί να υπάρξουν αρκετές αποκαλύψεις για τον ρόλο που διαδραματίζουν όσοι εναντιώνονται στην κατασκευή του γηπέδου.

Τα αγκάθια του Ολυμπιακού

Με το σύνθημα «ζήτω ο Ολυμπιακός», έκλεισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τη γραπτή τοποθέτησή του με τις ευχές του 2015. Ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ υποσχέθηκε ακόμα πιο σκληρή δουλειά για να πετύχουν οι «ερυθρόλευκοι» τους στόχους τους και στη νέα χρονιά. Το πρόβλημα για τον κόσμο του Ολυμπιακού, βέβαια, ήταν ότι παρέλειψε ο Μαρινάκης να αναφερθεί στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Στο πρώτο μισό της σεζόν ο πρωταθλητής παρουσίασε κάποιες αδυναμίες σε συγκεκριμένες θέσεις, όπως το κέντρο της άμυνας αλλά και η επίθεση, έστω και αν η επανεμφάνιση του Μπενίτες δημιούργησε αρκετά χαμόγελα στο λιμάνι. Ο Παραγουανός δείχνει ικανός να σηκώσει το βάρος της επιθετικής γραμμής είτε ως παρτενέρ του Μήτρογλου είτε και μόνος του. Αλλά γενικά ο Ολυμπιακός δείχνει πως χρειάζεται ενίσχυση και το γεγονός ότι απέφυγε ο Μαρινάκης να αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα από πολλούς ερμηνεύθηκε ως κακός οιωνός. Όσοι ξέρουν τον πρόεδρο της πειραϊκής ομάδας, πάντως, ασφαλώς και βάζουν το χέρι τους στη φωτιά για την απόκτηση τριών τουλάχιστον παικτών.

Τα άλλα αγκάθια δημιουργούνται από το ενδιαφέρον ξένων ομάδων για βασικούς παίκτες. Ο Μαζουακού ενδιαφέρει τη μισή Ιταλία και ο Κριστιάν Καρεμπέ προσπάθησε να κόψει τη μεταγραφολογία με την αποκάλυψη ότι ο νεαρός αριστερός μπακ κοστολογείται 30 εκατ. ευρώ. Ενδιαφέρον εκφράζεται και για τον Ρομπέρτο, ενώ ακούγεται πως φτάνει αξιόλογη πρόταση και για τον Μανιάτη. Οπότε στον Πειραιά πρέπει να δουν πώς θα χειριστούν και τις ενέργειες των ξένων ομάδων, διότι ενδεχόμενη πώληση αυτήν την περίοδο θα προκαλέσει νέο κύκλο εσωστρέφειας και κριτικής για τη διοίκηση της ΠΑΕ.


Σχολιάστε εδώ