Θα αναζητήσει ο Παναθηναϊκός ακόμα έναν παίκτη

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη δυνατότητα των Διαμαντάκου και Παπαγιάννη να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού ως εναλλακτικές επιλογές των Εστεμπάν Μπατίστα και Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Οι «πράσινοι» έχουν επενδύσει πολλά στους δύο νεαρούς σέντερ, διότι εκτός των άλλων ο Ιβάνοβιτς φημίζεται για την ικανότητά του να δημιουργεί πεντάρια υψηλού επιπέδου.

Από την άλλη πλευρά, στο «3» παίζουν επίσης δύο νεαροί με περίσσιο ταλέντο: ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με περισσότερες παραστάσεις και ο Χαραλαμπόπουλος. Σύμφωνα με όσα βγαίνουν από τον Παναθηναϊκό, ο μαυροβούνιος κόουτς θα περιμένει να δει τις αντιδράσεις των νεαρών πριν καθορίσει την επόμενη κίνησή του στη μεταγραφική σκακιέρα. Η νίκη επί της Μακάμπι στην πρεμιέρα του Τοπ 16 της Ευρωλίγκας, άλλωστε, δίνει στον Ιβάνοβιτς την πολυτέλεια να σκεφθεί σε βάθος χρόνου πριν πάρει την τελική απόφασή του.

***

Αγκάθι τα χρέη της ΑΕΚ από την προηγούμενη σεζόν

Εντυπωσιακό ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Ποπς Μενσά – Μπονσού στην Α1 και βοήθησε την ΑΕΚ να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρεθύμνου. Ο άγγλος σέντερ, με τις ρίζες στην Γκάνα, έδειξε ικανός να κάνει τη διαφορά στο υψηλότερο επίπεδο, ακόμα και απέναντι σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. «Αν είναι απόλυτα υγιής μπορεί να αποτελέσει τον κορυφαίο σέντερ στην Ελλάδα», υποστηρίζουν συνεργάτες του Ντράγκαν Σάκοτα. Την ίδια ώρα ο Καρλ Ίνγκλις δικαιώνει τον σέρβο κόουτς αλλά και τον Μάκη Αγγελόπουλο για την προσπάθεια που κατέβαλαν να τον κρατήσουν στην «Ένωση». Παράλληλα οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνουν για άλλον έναν παίκτη με ικανότητα να παίζει στο «2» και στο «3». Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος. Να μπουν στην τετράδα και να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για το Eurocup της επόμενης περιόδου. Με την προοπτική να πείσουν σε δύο χρόνια την Ευρωλίγκα να δώσει στην Ελλάδα και τρίτη θέση στη διοργάνωση όπως προέβλεπε το αρχικό συμβόλαιο. Κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο προσωρινά, αλλά ο Αγγελόπουλος θεωρεί ότι μπορεί να το παλέψει. Υπάρχουν, όμως, και αγκάθια για την ΑΕΚ. Όπως για παράδειγμα τα παλιά χρέη από την εποχή του Κοτσάτου και του Αλεξίου. Με τις πληροφορίες μέσα από την «Ένωση» να αναφέρουν ότι ο Αγγελόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αναλάβει την πληρωμή των λανθασμένων επιλογών που έκαναν όσοι κρατούσαν τα ηνία την προηγούμενη σεζόν.

***

Ψάχνει σέντερ ο Μαρκόπουλος για τον ΠΑΟΚ!

Με την προσθήκη του Τζέι Αρ Μπρέμερ ο ΠΑΟΚ δείχνει ικανός να πετύχει τους στόχους του, αλλά ο Σούλης Μαρκόπουλος κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Ο έμπειρος κόουτς θέλει να αποδείξει ότι ορθώς θεωρείται αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος έλληνας τεχνικός και αναζητεί τρόπους για να οδηγήσει τον «δικέφαλο» όσο ψηλότερα γίνεται. Αρχικά ο Μαρκόπουλος προσέγγισε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Είναι γνωστή η εκτίμηση που τρέφει για τον «Λάζο»! Ο άλλοτε διεθνής σέντερ, πάντως, απάντησε αρνητικά. Χωρίς όμως να πτοήσει τον προπονητή του ΠΑΟΚ που σκοπεύει να συνεχίσει το ψηστήρι παράλληλα με την αναζήτηση και εναλλακτικού πλάνου που θα αυξήσει τη δύναμη πυρός κάτω από τα δύο καλάθια, δηλαδή, και σε άμυνα και σε επίθεση.


Σχολιάστε εδώ