Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι το μόνο σίγουρο κόμμα για τον λαό

Επειδή το δημοσκοπικό ποσοστό του ΚΚΕ κινείται ακόμα και στα όρια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, στον Περισσό έχει σημάνει συναγερμός και έτσι ο γραμματέας του κόμματος έσπευσε τη δεύτερη μέρα του χρόνου να δώσει τον τόνο της τακτικής ποντάροντας στο συναίσθημα των αριστερών ψηφοφόρων, αφού τόνισε ότι «αν ρίξει κάποιος μια ματιά γύρω του, στις διεργασίες που γίνονται στα άλλα κόμματα, θα δει καθαρά ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο σίγουρο για τον λαό. Κόμμα εγγύηση, κόμμα εμπιστοσύνης, ότι θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του. Δύναμη πάλης, ελπίδας για μια άλλη προοπτική».

Στο ΚΚΕ ευελπιστούν ότι δεν θα επαναληφθεί το σκηνικό της εκλογικής κατάρρευσης του Ιουνίου του 2012, αφού εκτιμούν ότι από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και «μια πείρα υπάρχει», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γ. Γκιόγκας.

Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν, στο διάστημα που μεσολάβησε από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις «κωλοτούμπες» που έκανε και τις επαφές που έχουν τα στελέχη του με διεθνή κέντρα, όπου δίνουν «διαπιστευτήρια συμμόρφωσης», αποκαλύφθηκε ως «δύναμη του συστήματος που απλώς θα ακολουθήσει μια διαφορετική εκδοχή διαχείρισής του» και έτσι οι αριστεροί ψηφοφόροι που τον ακολούθησαν τον Ιούνιο του 2012 μπορεί να επιστρέψουν στο ΚΚΕ.

Στην πορεία προς τις εκλογές το ΚΚΕ θα τονίζει ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια σταθερή αξία, αφού, όπως τονίζουν, «η ψήφος στο ΚΚΕ θα μείνει στο ΚΚΕ» και δεν θα χρησιμοποιηθεί για διάφορα πολιτικά παιχνίδια. Με τον τρόπο αυτό επιθυμούν να κλείσουν κάθε συζήτηση για ανοχή, πόσω μάλλον για στήριξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις εκτιμήσεις που κάνει ο Π. Λαφαζάνης το τελευταίο διάστημα ότι δεν πρέπει να αποκλείεται μια ψήφος ανοχής του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, μετά τις εκλογές, η δημόσια κοινοβουλευτική εικόνα του κόμματος θα αλλάξει, αφού ο Δ. Κουτσούμπας θα είναι πλέον στα έδρανα της Βουλής, οδηγώντας έτσι στην οριστική αποστρατεία την Αλ. Παπαρήγα που εξ ανάγκης ήταν μέχρι σήμερα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.


Σχολιάστε εδώ