Γερμανός και ΟΤΕ παραβίασαν το δίκαιο για τον ανταγωνισμό

Η εξέταση των πολύ σοβαρών, συνολικότερα για το franchise στην Ελλάδα, καταγγελιών εις βάρος της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» κράτησε, όπως συνηθίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, πολλά χρόνια. Οι καταγγελίες, που πρώτο είχε αποκαλύψει το «Π», είχαν γίνει το 2009, ενώ η απόφαση εκδόθηκε μόλις τώρα, περίπου πέντε χρόνια αργότερα. Και το ύψος του προστίμου που επιβλήθηκε στη «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» φαίνεται αστείο μπροστά στη σοβαρότητα των παραβάσεων, την τεράστια χρονική τους διάρκεια (από το 1990 μέχρι και το 2012) και, βεβαίως, τα οικονομικά οφέλη που είχε η «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» και αργότερα η Cosmote από την επιβολή καταχρηστικών όρων συνεργασίας στους εκατοντάδες καταστηματάρχες του δικτύου.

Πέραν του ότι δικαιώνονται οι καταγγέλλοντες και πλέον θα μπορέσουν να διεκδικήσουν πιο δίκαιους όρους συνεργασίας με την Cosmote, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ότι ο Όμιλος του ΟΤΕ, που από το 2006 ελέγχει απόλυτα τη «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», συνέχισε για πολλά χρόνια την παραβατική συμπεριφορά εις βάρος των franchisees, παρότι γνώριζε πολύ καλά το πρόβλημα (κορυφαίο στέλεχος του ΟΤΕ ήταν, άλλωστε, ο Δημήτρης Τζουγανάτος, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και θεωρούμενος «πρύτανης» των νομικών που ασχολούνται με θέματα ανταγωνισμού στην Ελλάδα).

Πάντως, από την πλευρά του ΟΤΕ αρνούνται ότι υπήρξαν παραβάσεις και πιθανότατα θα αμφισβητήσουν την απόφαση της Επιτροπής με προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο.


Σχολιάστε εδώ