Απογοήτευση Ντεντέ…

***

Τα «γυαλιά» της καθηγήτριας… «Καραγκιόζ μπερντέ» κι ο Χατζη… αβάτης στη σειρά

Η τουρκική… αβροφροσύνη είναι πολύ λιγωτική, σα να τρως στην καθισιά σου ένα κιλό μπακλαβά χωρίς νερό…

Ο λόγος για τις… τσιριτσάντζουλες Νταβούτογλου, ο οποίος είπε, αφού ήταν στην Αδριανούπολη, για να ανακοινώσει έργα υποδομής στην περιοχή, να πάει και ως το φυλάκιο της Καστανιάς στα ελληνοτουρκικά σύνορα να πει και ένα «χρόνια πολλά», ένεκα των Χριστουγέννων…

Πήρε… τον μπακλαβά ανά χείρας και άρχισε να κάνει χειραψίες στους φαντάρους και να δίνει ευχές (άλλες από έξω του, άλλες από μέσα του -είναι προφανές), την ώρα που οι τούρκοι σουλάτσαραν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, παραβίαζαν τον εθνικό εναέριο χώρο και γενικώς έκαναν ό,τι κάνουν όλο αυτό το διάστημα…

Μια ωραία ατμόσφαιρα, δηλαδή. Και με τους δικούς μας να… ξύνονται στην γκλίτσα του τσομπάνη (δεν βάζουμε μυαλό), αναμασώντας ξανά-μανά τις ίδιες ατάκες περί «ζεστού κλίματος» (τι «ζεστού», ΠΥΡΕΤΙΚΟΥ!), ανάμεσα στις δύο χώρες…

Βέβαια, σε μια παράσταση Καραγκιόζη δεν μπορεί να λείπει και ο… Χατζηαβάτης, δηλαδή ο Χατζηοσμάν, ο οποίος ανέμενε τον… πρωθυπουργό του στις Καστανιές, αντάλλαξε θερμότατη χειραψία μαζί του (τι «θερμότατη», πυρετική!) και στη συνέχεια τον συνόδευσε και στο τουρκικό έδαφος.

Και δεν είχε και διαβατήριο. Αλλά μια ομπρέλα σίγουρα την κρατούσε…

===

Πάνε κι έρχονται στο DEB

Νέος χώρος συνάντησης, εκτός δηλαδή του προξενείου, του ψευτογραφείου του ψευδομουφτή, του παράνομου συλλόγου «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας», έχει αναγορευθεί ο χώρος των γραφείων του DEB.

Ολημερίς κόσμος μπαίνει, κόσμος βγαίνει. Από κυρίες επί των τιμών και εκπρόσωποι ποδοσφαιρικών ομάδων έως επαίτες και «αξιωματούχοι» της γείτονος.

Τελευταία, εθεάθη μια επιτροπή του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Κοινότητας Νέων Επιστημόνων, την οποία αποτελούσαν η πρόεδρος Ντιλέκ Μεχμέτογλου, ο αντιπρόεδρος Τολγκά Χασάνογλου, ο ΓΓ Σεμίχ Ομέρ κι ένας συντονιστής (πάντα χρειάζεται ένας τέτοιος) ονόματι Χαρούν Μουσά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ακραίου κόμματος, όλοι αυτοί «συναντήθηκαν με τον γενικό πρόεδρο του κόμματος (ωραίος τίτλος), τον Μουσταφά Αλή Τσαβούς».

Επίσης, λέει ότι: «Στη συνάντηση τέθηκαν κυρίως τα προβλήματα των φοιτητών και ότι οι καταρτισμένοι νέοι μετά από την αποφοίτησή τους θα αποτελέσουν την ατμομηχανή της μειονότητας, και εξέφρασε την πίστη του πως θα παραλάβουν τη σημαία του αγώνα και θα την πάνε ακόμη πιο μπροστά».

Εμ, αυτά ακούει ο Λεβέντ (Σαδίκ) κι αναρωτιέται μήπως ήρθε η ώρα να ηγηθεί του κόμματος του μπαμπά… Άκου ατμομηχανή…

===

Σχολεία-τζαμιά

Το ΑΚΡ… εμπλουτίζει τα σχολεία. Επί της ουσίας τα μετατρέπει σε τζαμιά στη βάση του μεταλλαγμένου: «ο… Χομεϊνί πέθανε – ζήτω ο «Χομεϊνί»».

Η Νομαρχία Σμύρνης και η Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας, λοιπόν, έστειλε επίσημο έγγραφο σχετικά με το άνοιγμα των μεστζίτ σε σχολεία (τα μεστζίτ είναι μικρά τζαμιά χωρίς μιναρέδες).

Στο έγγραφο ζητείται να υπάρχουν οι παρακάτω όροι:

* Τα μεστζίτ πρέπει να βρίσκονται σε ευήλια σημεία του σχολείου και με παράθυρα.

* Τα μεστζίτ αγοριών και κοριτσιών θα βρίσκονται σε ξεχωριστούς χώρους.-Στα σχολεία όπου υπάρχουν μέχρι 1.000 μαθητές, τα μεστζίτ θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 τ.μ., ενώ για κάθε 1.000 ακόμη μαθητές θα πρέπει να προστίθενται ακόμη 12 τ.μ.

* Τέλος, θα πρέπει να υπάρχουν συστήματα θέρμανσης.

Όπως γίνεται αντιληπτό η νέα Τουρκία του Ερντογάν… σιγοψήνεται και ο Αλλάχ ας βάλει το χέρι του…


Σχολιάστε εδώ