XΡHMATΙΣΤΗΡΙΟ

>Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα! Οι Επίτροποι Περιφερειακής Πολιτικής και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ ενέκριναν το σύνολο των Προγραμμάτων της Περιόδου 2014-2020 ή μόνο αυτών που υπέβαλε η χώρα; Δεν πρέπει το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να ξεκαθαρίσει αν απεμπόλησε το δικαίωμα να λάβει επιπλέον βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ταμείο Συνοχής;

>Είναι παράλογο για τα εταιρικά οικονομικά εγκλήματα να κατηγορούνται μόνο οι νόμιμοι εκπρόσωποι, τα εκτελεστικά μέλη των διοικητικών συμβουλίων, οι οικονομικοί διευθυντές και όχι οι ορκωτοί λογιστές που έχουν τον τελικό έλεγχο! Ένα μεγάλο μπράβο στον Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης που έβαλε στο κάδρο την πανίσχυρη συντεχνία τους, διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση σε βάρος αυτών που βεβαίωναν την ορθότητα των λογιστικών καταστάσεων του Δήμου της συμπρωτεύουσας.

>Το ξέρουν οι υποψήφιοι γαμπροί; Αν ναι, θα επηρεάσει το ύψος του προσφερόμενου τιμήματος; Με τα χρέη του δημόσιου και ευρύτερου τομέα προς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να προσεγγίζουν τα 45 εκατ. ευρώ, μόνο ως προίκα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ο νόμος που τα ορίζει ως πάροχο καθολικής υπηρεσίας μέχρι το 2028.

>Φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια! Τι περιμένει για να παρέμβει η Τράπεζα της Ελλάδος, ως εποπτεύουσα αρχή, στη ραγδαία ανάπτυξη και ανεξέλεγκτη δράση των Εταιρειών Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών στην ασφαλιστική αγορά;

>Με αυτόν τον τρόπο θα ανασυγκροτηθεί ο παραγωγικός ιστός και θα κερδηθεί η εξωστρέφεια; Αληθεύει ότι το πολυδιαφημισμένο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο θα δίνει δανειακά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τις τράπεζες με ανακυκλούμενες πιστώσεις; Θα πρέπει δηλαδή πρώτα να εξοφλούνται στις τελευταίες από τις δεύτερες, έτσι ώστε εν συνεχεία να επαναχορηγηθούν σε άλλες;

>Βασιλικότερος του βασιλέως ο βουλευτής της ΝΔ Αλέξανδρος Μωραϊτάκης! Από εκεί που μέχρι πρότινος, ως πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, είχε σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης κατά των λανθασμένων οικονομικών επιλογών υπουργών, κυβερνητικών αξιωματούχων και συμβούλων, μόλις κάθισε στα έδρανα της Βουλής έριξε κατακόρυφα τους τόνους και έκανε στροφή 180 μοιρών, καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές να αναλογιστούν ότι… τα διαθέσιμα του κράτους στην ΤτΕ είναι αυτή τη στιγμή λιγότερα από 3 δισ. ευρώ, ενώ οι ταμειακές ανάγκες της χώρας, μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2015, είναι 4,8 δισ. ευρώ.

>Αν δεν στηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, λέει ο λαός! Ο επιστημονικός βραχίονας του ΣΕΤΕ, SETE Intelligence, για να δικαιολογήσει την υπουργό Τουρισμού που τάσσεται υπέρ των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, συνέταξε μελέτη βάση της οποίας οι συμμετέχοντες σε πακέτα all inclusive αφήνουν στις τοπικές αγορές χρήματα που δεν είναι λιγότερα από εκείνα που ξοδεύουν οι μεμονωμένοι επισκέπτες.

>Πώς είναι δυνατόν σήμερα, που τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας είναι ίδια και καλύτερα από αυτά της Πορτογαλίας, μιας χώρας που ήταν σε πρόγραμμα στήριξης και βγήκε, τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα να έχουν απόδοση 8,5% και αυτά της Πορτογαλίας μόνο 2,7%; Εύλογη η απορία σας, κύριε πρόεδρε της Εθνικής, αλλά θα πρέπει να την απευθύνετε στις αγορές, μέρος των οποίων είστε, δηλαδή στα μονοπώλια των οίκων αξιολόγησης, των επενδυτικών τραπεζών, των πολυεθνικών χρηματοπιστωτικών ομίλων και των συμφερόντων που κρύβονται πίσω τους.

>Τι και αν είναι πολυεθνική, τι και αν προέρχεται από μια από τις ισχυρότερες χώρες της ΕΕ (Γαλλία), στις ΗΠΑ δεν παίζουν! 772 εκατ. δολάρια αναμένεται να πληρώσει ως πρόστιμο η Alstom για να τεθεί στο αρχείο η δίωξη που αφορά καταγγελίες για καταβολή εκατομμυρίων σε δωροδοκίες μέσω εικονικών συμβούλων προκειμένου να της ανατεθούν κρατικές συμβάσεις.

>Σημαντικές οι ευθύνες των μεγαλοπιστωτών της που καθυστέρησαν να επιβάλουν καταστάσεις! Όσο η ΑΝΕΚ δεν βάζει στρατηγικό επενδυτή στο μετοχολόγιό της, καμία συνεργασία σαν αυτή με την Attica Group δεν μπορεί να τη βγάλει στον αφρό.

>Για ποιους χτυπά η καμπάνα; Κάτι μας λέει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι νομικές γνωμοδοτήσεις (Legal Οpinion) και τα πιστοποιητικά εκκαθάρισης των (Certificate of Clearance) των συμβούλων πώλησης περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου θα αποτελέσουν αντικείμενο ελέγχου εξεταστικών επιτροπών.

>Υπάρχουν και οι άτυχοι στην υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ διοίκησης και ομοσπονδίας εργαζομένων στον ΟΤΕ! Αυτοί δεν είναι άλλοι από το προσωπικό της ΟΤΕplus που εργάζεται στα call center, αφού με πλήρες ωράριο ο μισθός θα είναι στα 752 ευρώ και με μειωμένο ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε πόσο πιο κάτω.

>Η διαδικασία εξελίχθηκε σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων! Η υπερψήφιση της 96σέλιδης τροπολογίας, για το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, δεν τιμά τους υπουργούς που την έφεραν στη Βουλή, ούτε τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους που την προμόταραν, ούτε καν αυτή καθ’ αυτή την επένδυση, καθώς αφήνει σκιές για τη σκοπιμότητά της και γκρίζα σημεία ως προς τους επιμέρους όρους της.


Σχολιάστε εδώ