Όχι κλάψες…

* Από κοντά, όμως, και ένας από τους θαμώνες του «Baraonda», όπου τραγουδάει ο ανεπανάληπτος (και σήμερα) Τόλης Βοσκόπουλος και η πίστα γεμίζει γαρίφαλα… Σε ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας γράφει: «Αν έμπαινε η ”τρόικα” εδώ μέσα, θα μας ζητούσε στις διαπραγματεύσεις να επιστρέψουμε όλα τα ευρωπαϊκά λεφτά που πήραμε από το 1981. Αλλά σάματις καταλαβαίνουν οι ξενέρωτοι τι θα πει γλέντι;».

* Tην Πρωτοχρονιά του 2015, στις 10 το πρωί, θα μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ το δέκατο επεισόδιο της σειράς «Δεν είσαι μόνος», με τίτλο το «Σωματίδιο του Θεού», σε σκηνοθεσία Μαρίας Χατζημιχάλη – Παπαλιού. Πώς ξεκίνησε το σύμπαν; Τι υπήρχε πριν από αυτό; Υπήρχε χρόνος πριν από τον χρόνο; Οι επιστήμονες είναι διχασμένοι. Ακόμα προσπαθούν να λύσουν το πανάρχαιο αίνιγμα. Στην Ελβετία χιλιάδες επιστήμονες εργάζονται στο μεγαλύτερο πείραμα του κόσμου και αναζητούν το μποζόνιο του Χιγκς. Η ανακάλυψη του ίχνους του θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο; Θα επηρεάσει την πίστη των ανθρώπων; Τέσσερις χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης αναζήτησης, με τη μυθολογία, τη φιλοσοφία, τις θρησκείες και τις σύγχρονες επιστήμες, και το αιώνιο μυστήριο παραμένει άλυτο…

* Οι περισσότεροι συμμετέχοντες του «The Voice 2» είναι ερασιτέχνες, σε αντίθεση με τον πρώτο διαγωνισμό, στον οποίο είδαμε αρκετούς επαγγελματίες που αναζητούσαν μια δεύτερη ευκαιρία στην καριέρα τους. Αυτό θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους τηλεθεατές, που θα δουν ατόφια ταλέντα, χωρίς κάποια μουσική παιδεία, και η εξέλιξή τους θα κρίνεται ανά επεισόδιο.

* Γυρίστηκε το πρωτοχρονιάτικο «Αλάτι της Γης», με άρωμα από Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη! Σήμερα στη 1 το μεσημέρι ο Λάμπρος Λιάβας από τη ΝΕΡΙΤ μάς καλεί για «Πρωτοχρονιά στης Λωξάνδρας», με 80 τραγουδιστές και μουσικούς, πολίτικες λιχουδιές και ευχές για «καλοσύνη, γεροσύνη και καλά μπερκέτια»! Παράλληλα, ο Αβραάμ Γιαρντίμ, ο αρμένης ζαχαροπλάστης του «Πέραν», μας παρουσιάζει τα γλυκά της πολίτικης κουζίνας. Δεν θα το χάσουμε αυτό το αλάτι με τίποτα…

* Καμία ανησυχία δεν υπάρχει για τη μετάδοση της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας της Βιέννης. Θα μεταδοθεί κανονικά και απευθείας από τη ΝΕΡΙΤ στις 12.15, αφού η ελληνική κρατική τηλεόραση έγινε επίσημο μέλος της EBU. Η διάσημη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης θα ερμηνεύσει στο «Golden Hall» της Musikverein, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Zubin Mehta, έργα των Franz von Suppe, Johann Strauss, Josef Strauss, Eduard Strauss, Jean Sibelius. Τίποτα πιο όμορφο και μελωδικό για το καλωσόρισμα του νέου χρόνου.


Σχολιάστε εδώ