Στον πυρήνα που στήριξε τον Σαμαρά, εφοπλιστές που έβγαλαν έξω τα λεφτά τους

Και μεγαλοεργολάβοι…

Μια άλλη περίπτωση επιχειρηματία, που έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό, είναι αυτή μεγαλοεργολάβου που έχει βάλει τη σφραγίδα του σε μεγάλα δημόσια έργα στην πατρίδα μας εδώ και χρόνια. Κι ενώ οι δουλειές του είναι κρατικές, ενώ απομυζά το Δημόσιο εδώ και χρόνια, ο εν λόγω έχει αποσύρει τα λεφτά του εκτός ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

>Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, φωνάζει ο Αλέξης Τσίπρας πως ο «Αντώνης Σαμαράς είναι ικανός να στήσει ακόμα και bank run για να μείνει στην εξουσία». Κάτι γνωρίζει, εδώ και πολύ καιρό, και γι’ αυτό μιλάει από πριν. Μάλιστα μαθαίνουμε πως υπάρχει σε εξέλιξη ολόκληρο σχέδιο το οποίο έχει ως ημερομηνία εκκίνησης την 29η Δεκέμβρη. Μήπως, άραγε, είναι τυχαίο πως η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως ώρα έναρξης την 12η μεσημβρινή; Ποιους βολεύουν τα ανοικτά dealing rooms και γκισέ; Ποιοι ετοιμάζονται να δημιουργήσουν εντυπώσεις αμέσως μετά την αποτυχία εκλογής του Σταύρου Δήμα;

Λεφτά υπάρχουν

>Κάποιοι θέλουν να μας τρελάνουν. Μαθαίνουμε πως υπάρχει φορέας αξιοποίησης Δέλτα Αξιού ο οποίος, μάλιστα, προχωρεί σε διαγωνισμό για διαφημιστική ταινία ύψους 247.040 ευρώ. Από πού τα βρίσκουν αυτά τα χρήματα και ποιοι βρίσκονται πίσω από τον φορέα αυτό;

Και ο ΟΠΕΚΕΠΕ…

Και μια και ξεκινήσαμε με τα «πεταμένα» λεφτά, ο ΟΠΕΚΕΠΕ (ο επονομαζόμενος -παλιά- και ως αμαρτωλός λόγω σειράς σκανδάλων επί κυβέρνησης Καραμανλή) προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το έργο συντήρησης, υποστήριξης και επέκτασης του πληροφοριακού συστήματος πληρωμών, με κονδύλι 3.000.000 ευρώ, παρακαλώ… Λεφτά υπάρχουν λοιπόν. Εμείς δεν τα βλέπουμε και φυσικά δεν θα τα πάρουμε ποτέ.

>Το ότι η χώρα πηγαίνει φουλ προς τις κάλπες φαίνεται και από άλλες δαπάνες. Ο ΟΑΣΑ λοιπόν αναζητεί συνεργάτη από τον ευρύτερο χώρο της επικοινωνίας, ο οποίος θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες όσον αφορά το πλάνο επικοινωνίας του ομίλου γενικότερα, θα τον βοηθήσει στη διαχείριση των επικοινωνιακών του αναγκών, όπως αυτές διαμορφώνονται από την τρέχουσα επικαιρότητα, καθώς και στην προβολή στο ευρύ κοινό των νέων προϊόντων και υπηρεσιών που ο όμιλος θα υλοποιήσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

>Ταυτόχρονα η ΣΤΑΣΥ διενεργεί πλειοδοτικό διαγωνισμό με αντικείμενο τη διαφημιστική εκμετάλλευση, κατ’ αποκλειστικότητα, των 683 πλαισίων του Μετρό και των 75 πλαισίων του Τραμ. Υπογραμμίζεται πως η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί με την ανάδοχο εταιρεία θα είναι συνολικής διάρκειας τεσσάρων ετών. Το ετήσιο μίσθωμα της σύμβασης ορίζεται στα 500.000 ευρώ και θα αναπροσαρμόζεται κατά 5%, τουλάχιστον, κάθε έτος.

>Αυτό κι αν είναι success story. Για οριστικούς «τίτλους τέλους στη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ», η οποία είχε παύσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα από τον περσινό Μάρτιο, κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Προσθέτουν ότι από την 1η Δεκεμβρίου άρχισαν να κοινοποιούνται στο προσωπικό οι απολύσεις τους. «Μέχρι στιγμής πιθανώς να έχουν ήδη λάβει τα χαρτιά της απόλυσης τα 2/3 των 375 εργαζομένων», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου τους Πολυχρόνης Αποστολίδης.

Χωρίς διεθνή διαγωνισμό…

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αριθμός φύλλου 3379) η απόφαση για την προμήθεια από την Ελληνική Αστυνομία του νέου ψηφιακού τηλεπικοινωνιακού συστήματος Tetra της βρετανικής εταιρείας SEPURA αντί μισθώματος 2.200.000 ευρώ τον χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2014 έληξε η δεκαετής υπενοικίαση του συστήματος ενδοεπικοινωνίας ΤΕΤRΑ της ΕΛΑΣ, κατασκευής της εταιρείας SIEMENS. Οι συζητήσεις των στελεχών της ΕΛΑΣ με τους υπευθύνους του γερμανικού Tetra, για τη διατήρηση του κωδικοποιημένου «Ολυμπιακού Συστήματος», οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο λόγω των υψηλών οικονομικών απαιτήσεων, οι οποίες ανέρχονταν σε 4-5.000.000 ευρώ ετησίως. Βέβαια σε όλα αυτά υπάρχει μια λογική απορία: Γιατί δεν υπήρξε διεθνής διαγωνισμός;

>Περίεργα ραντεβού γίνονται στην ΕΤΑΔ ΑΕ, την εταιρεία που έχει επιφορτιστεί με τη διαχείριση των κρατικών ακινήτων παρέα με το ΤΑΙΠΕΔ. Όπως μάθαμε, υπήρξε ραντεβού μεταξύ εκπροσώπου ενός σχήματος που συμμετέχει σε τρέχοντα διαγωνισμό της εταιρείας με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο αυτής κ. Δημητρίου. Γιατί, άραγε; Και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα τύχουν τέτοιας… τιμής;

>Ποιος από τους νομικούς συμβούλους του εκκαθαριστή της ΑΤΕbank χειρίστηκε την υπόθεση του αιτήματος της προσωρινής διαταγής απαγόρευσης, στο Ταμείο Πρόνοιας, οποιασδήποτε πραγματικής και νομικής μεταβολής οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου μέχρι του ποσού των 158.540.709,04 ευρώ; Έτσι, για να ξέρουμε ποιος χρεώνεται την απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου, που δεν επιβάλει περιορισμούς που θα προκαλούσαν οικονομική ασφυξία.

***

Στην ΑΙΑ Relate της Αλεξίας Μπακογιάννη ανέθεσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία την υλοποίηση του έργου παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα, η ΑΙΑ Relate αναλαμβάνει την εκπόνηση βασικής στρατηγικής εταιρικής επικοινωνίας και μάρκετινγκ, καθώς και την εξειδίκευση στρατηγικής στις επιμέρους δράσεις και υπηρεσίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων έναντι 20.000 ευρώ.

***

Από ό,τι φαίνεται, λεφτά πάντα θα υπάρχουν για κάποιους! Στο αστρονομικό πόσο των 14 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου, έχουν εκτοξευτεί από το ΤΑΙΠΕΔ οι υποχρεώσεις για αμοιβές συμβούλων αποκρατικοποίησης.

Και σαν μην έφθανε αυτό, τα περισσότερα τιμολόγια έχουν εκδοθεί στο όνομα του Ελληνικού Δημοσίου.


Σχολιάστε εδώ