Στα ενδότερα των ομάδων
=Κάποιοι κακοπροαίρετοι, πάντως, έσπευσαν και μίλησαν για «ανεπανάληπτο», διότι δύσκολα θα βρεθεί στην προεδρία της ΕΠΟ άλλος παράγοντας με τόσα λάθη μέσα σε μία διετία. Κατά καιρούς χρεώθηκε πολλά και ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος ενδεχομένως να έκανε περισσότερες γκέλες από τον Σαρρή, αλλά η επιτυχία της Εθνικής στο Euro 2004 πιστώθηκε και στον τότε διοικητικό ηγέτη της Ομοσπονδίας.
=Ο Σαρρής, όμως, κατάφερε και διέλυσε την Εθνική ομάδα με συνέπεια να μην μπορεί να του πιστώσει κάποιος κάτι θετικό. Αυτό είναι και το παράπονο του γιατρού, ο οποίος προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης για την κάρτα υγείας, αλλά αντιμετωπίζει και ο
ίδιος κατηγορίες για την υπόθεση.
=Το πρόβλημα με τον Σαρρή είναι ότι δεν τον εμπιστεύεται η κοινή γνώμη, η οποία θεωρεί ότι ΕΠΟ και αλήθεια δεν έχουν την παραμικρή σχέση, δεν βρίσκονται πουθενά. Ακόμα και οπαδοί ή παράγοντες ομάδων που στηρίζουν τη διοίκηση του γιατρού, καλή κουβέντα δεν μπορούν να πουν.
=Ακόμα και για την παραίτησή του, ο Σαρρής είπε ψέματα ή για να το θέσουμε καλύτερα, στην ομιλία του επικαλέστηκε άλλους λόγους για να εξηγήσει την απόφασή του. Απέδωσε την αποχώρηση στον εμπαιγμό της Πολιτείας και στη στοχοποίησή του από το κράτος.
=Απέφυγε, βέβαια, ο Σαρρής να εξηγήσει για ποιον λόγο πήγε η ΕΠΟ και πήρε φορολογική ενημερότητα από άλλη ΔΟΥ και όχι από εκείνη στην οποία υπάγεται κανονικά. Στάθηκε στην ανάκληση της ενημερότητας δίχως να πει λεπτομέρειες, επειδή προφανώς αντιλαμβανόταν ότι όλοι οι συνεργάτες του είχαν γνώση της κατάστασης.
=Στη μάζωξη που προηγήθηκε της επίσημης συνεδρίασης, ο Σαρρής αποκάλυψε ότι άλλες δύο φορές έφτασε στα πρόθυρα της παραίτησης. Την πρώτη όταν θεώρησε ότι τον κορόιδευε ο Γιάννης Ανδριανός με την πρόταση να κατασκευαστεί το σπίτι των Εθνικών ομάδων στο Σχιστό Κορυδαλλού.
=Σύμφωνα με το περιβάλλον της ΕΠΟ, η έρευνα απέδειξε ότι για την αποχώρηση των καταπατητών απαιτούνται τουλάχιστον δέκα χρόνια. Άρα η πρόταση ήταν ανέφικτη και όπως υποστήριξε ο Σαρρής απλά έγινε για τα μάτια του κόσμου σε μια περίοδο που όλοι ασχολούνταν με την Εθνική ομάδα λόγω της εξαιρετικής παρουσίας της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.
=Οι κακές γλώσσες, πάντως, αποδίδουν τις σκέψεις του γιατρού για παραίτηση εκείνη την εποχή στις κλήσεις του Αριστείδη Κορέα για ανωμοτί καταθέσεις, με τον χαρακτηρισμό «ύποπτοι», που εστάλησαν σε παράγοντες της ΕΠΟ. Ο άλλοτε αθλητικός Εισαγγελέας είχε καλέσει και τον Σαρρή, ο οποίος εξέτασε το ενδεχόμενο της παραίτησης, αλλά μεταπείστηκε από τον συνεργάτη του και κουμπάρο του Γιάννη Παπακωνσταντίνου.
=Ο νυν αντιπρόεδρος και πρώην αναπληρωτής πρόεδρος απέτρεψε και τη δεύτερη παραίτηση του Σαρρή, το βράδυ του εθνικού εξευτελισμού, όταν η Εθνική ηττήθηκε από τα Νησιά Φερόε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι πληροφορίες που διέρρευσαν για σύσκεψη με στόχο την αναίμακτη απόλυση του Κλαούντιο Ρανιέρι ελάχιστα ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
=Οι παράγοντες της ΕΠΟ μαζεύτηκαν για να πείσουν τον Σαρρή να παραμείνει και τα κατάφεραν με το επιχείρημα ότι αν έφευγε εκείνη την ημέρα, θα έδινε αφορμή για σχόλια γύρω από την επίθεση στον Χριστόφορο Ζωγράφο. Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι τα κατάφεραν και έτσι ο γιατρός παρέμεινε για άλλον έναν μήνα στην προεδρία.
=Ήρθαν, όμως, στο μεσοδιάστημα οι ποινικές διώξεις και το πρόβλημα με την επιχορήγηση από την Πολιτεία για να οδηγήσουν τον Σαρρή οριστικά στην πόρτα της εξόδου. Όχι, βέβαια, πως αλλάζουν πολλά πράγματα την επόμενη μέρα στην ΕΠΟ αν παραμείνει το ίδιο διοικητικό σχήμα.
=Οι συνεργάτες του Σαρρή υποστηρίζουν ότι η Πολιτεία ανακάλεσε μια νόμιμη φορολογική ενημερότητα επειδή δεν είχε λεφτά να δώσει στα ερασιτεχνικά σωματεία. Επιχείρημα που κυκλοφόρησε ευρέως μέχρι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού αιφνιδίασε με μια τροπολογία στη Βουλή που του έδωσε τη δυνατότητα να μοιράσει εκείνος άμεσα τα χρήματα της επιχορήγησης.
=Στην ομιλία του ο Σαρρής υποστήριξε ότι ο κρατικός μηχανισμός τον έχει εγκλωβίσει και σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς του οφείλει χρήματα και για έναν περίεργο τρόπο δεν μπορεί να τα εισπράξει. Σε έναν βαθμό είχε δίκιο, αλλά στην παραίτηση τον οδήγησαν οι ποινικές διώξεις και η λεπτομέρεια ότι τη μοιρασιά στα σωματεία θα την έκανε ο Ανδριανός.
=Τόσα χρόνια στην ποδοσφαιρική πιάτσα και στην ΕΠΟ, ο Σαρρής γνωρίζει ένα βασικό στοιχείο: Το αποτέλεσμα των εκλογών
επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από το οικονομικό αλισβερίσι με τους προέδρους των Ενώσεων που ψηφίζουν στις γενικές συνελεύσεις. Μιλάμε για νόμιμο αλισβερίσι που απόλυτα φυσιολογικά καθορίζει τη στάση κάποιων παραγόντων την ώρα της ψήφου.
=Όταν μια ΕΠΣ βρίσκεται στα όρια της διάλυσης από την έλλειψη πόρων και έρχεται η ΕΠΟ να της δώσει οικονομική ένεση με
έγκαιρη καταβολή της επιχορήγησης, οι παράγοντες της Ένωσης σκέφτονται ανθρώπινα και στηρίζουν εκείνον που δείχνει πως τους νοιάζεται. Από τη στιγμή που η κάνουλα της Ομοσπονδίας εμφανίζεται κλειστή, η Πολιτεία έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση με δεδομένη την τροπολογία για άμεση καταβολή της επιχορήγησης από τον υφυπουργό Αθλητισμού.
=Ο Σαρρής, λοιπόν, αισθάνθηκε εγκλωβισμένος και έτσι αποφάσισε να κάνει στην άκρη με την ελπίδα ότι η αποχώρησή του θα ευαισθητοποιήσει κάποιους από τους αντιπάλους του, ίσως και την Πολιτεία. Μόνο τυχαία, άλλωστε, δεν βγήκαν οι πληροφορίες στην πιάτσα για συμμετοχή του γιατρού στις βουλευτικές εκλογές με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και αν ο ίδιος έσπευσε να διαψεύσει οποιαδήποτε εμπλοκή του με την πολιτική.
=Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι οι υπόλοιποι παράγοντες εμφανίζονται αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους ανεξάρτητα από την πρόοδο της δικαστικής έρευνας. Και εκεί ίσως βρίσκεται το κλειδί για τις εξελίξεις στην ΕΠΟ και κατ’ επέκταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.