Στα άκρα η πόλωση…

Η αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι χωρίς προηγούμενο και όπως λέγεται χαρακτηριστικά από βουλευτές όλων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο «θα πέσουν κορμιά». Κατά τους δημοσκόπους, η σκληρή πόλωση που θα επικρατήσει θα έχει ως αποτέλεσμα αφενός να ενισχυθούν τα δύο μεγάλα κόμματα και αφετέρου να συρρικνωθούν τα λεγόμενα μικρότερα. Από τις κυλιόμενες έρευνες προκύπτει σταδιακή αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ που θα ενταθεί αμέσως μετά την οριστικοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία «μεγάλη χαμένη» θα είναι η ΔΗΜΑΡ, καθώς το ποσοστό της έχει περιορισθεί πέριξ του 1% κι έχει μπει σε διαδικασία αυτοδιάλυσης, αφού αν πήγαινε αυτόνομα στις εκλογές δεν είχε καμιά πιθανότητα να πιάσει το όριο του 3%.

Δυσοίωνες είναι οι προοπτικές και για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αφού όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα φτάσουν το 3% προκειμένου να είναι στο Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές. Μερίδα δημοσκόπων εκτιμά ότι η υπόθεση Χαϊκάλη αντί να ωφελήσει είναι πολύ πιθανό να ζημιώσει το κόμμα του Π. Καμμένου.

Περαιτέρω συρρίκνωση της δύναμης της Χρυσής Αυγής στο 6% και κάτω δείχνουν τα στοιχεία, ενώ ρευστή είναι η εικόνα και για το Ποτάμι, που κινείται μεταξύ του 5% και του 10%. Το πού θα κάτσει τελικά θα εξαρτηθεί από τα διλήμματα που θα κυριαρχήσουν κατά την προεκλογική περίοδο. Στη λεωφόρο Συγγρού λένε ότι τις τελευταίες ημέρες κλείνει η ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι έχουν στα χέρια τους δημοσκόπηση που δείχνει τη διαφορά στο 2,3%. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι αυτό θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και πως η νίκη στις εκλογές θα κριθεί «στον πόντο», ενώ οι πιο αισιόδοξοι βλέπουν ακόμη και επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας!


Σχολιάστε εδώ