Ο αδίστακτος Σαμαράς

Η συνταγματικά κατοχυρωμένη διάκριση των εξουσιών -νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής- υπολειτουργεί, με τη δικαστική εξουσία να διαθέτει ορισμένους συστημικούς εισαγγελείς που οργιάζουν, έχοντας παραβεί κατάφωρα τον περί αντικειμενικότητας όρκο τους. Με την τέταρτη εξουσία, παρότι μη θεσμικά κατοχυρωμένη, τον Τύπο, να έχει καταστεί τυφλό όργανο συμφερόντων. Τα τελευταία φυσικά χρόνια ο «Τύπος» συμπεριλαμβάνει, λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων, τη ραδιοτηλεόραση και κυρίως την τηλεόραση ΑΜΙΓΩΣ, η οποία, αντί να ενημερώνει, συσκοτίζει την πραγματικότητα υπέρ των δουλοπρεπώς κρατούντων.

Στη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την περασμένη Δευτέρα η αύξηση των βουλευτών κατά οκτώ που δεν βροντοφώναξαν «παρών», υπήρξε αναμενόμενη. Παρά ταύτα, ο Σαμαράς πανηγυρίζει. Νομίζει ότι οι έλληνες πολίτες τρώνε κουτόχορτο με τη σέσουλα. Γνωρίζουν άριστα τις απόπειρες χρηματισμού και τις φορτικές πιέσεις του ίδιου του Σαμαρά προς συγκεκριμένους αδηφάγους βουλευτές να… εργαστούν για τη διάλυση της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου! Όσοι παρακολούθησαν τη δίωρη συνέντευξη του τελευταίου μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στον Αιμίλιο Λιάτσο κατάλαβαν πολλά. Ιδίως ανατρίχιασαν και εξοργίστηκαν σφόδρα με την «αρχειοθέτηση» των καταγγελιών Χαϊκάλη «περί απόπειρας χρηματισμού του χωρίς καμία έρευνα μετά τη δεκαπενθήμερη ολιγωρία της Δικαιοσύνης». Πρόκειται για ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ μιας Δικαιοσύνης που έπαψε προ πολλού να σέβεται τον εαυτό της.

Ο αδίστακτος Σαμαράς προσπάθησε να τρομοκρατήσει εκ νέου τους Έλληνες και τους εκπροσώπους τους στη Βουλή. Μετά το πέρας της δεύτερης ψηφοφορίας ανακοίνωσε ότι καταργείται το «παρών» κατά την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία και οι αντιτιθέμενοι στην εκλογή του Σταύρου Δήμα θα εκφωνούν το ονοματεπώνυμό τους! Δεν γνωρίζω αν αυτό το προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής -φρονώ ότι ΔΕΝ το προβλέπει-, αλλά το ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΥΦΟΣ του, συνοδευόμενο και από ένα πονηρό γελάκι ικανοποίησης, όταν προέβη σε αυτή την ανακοίνωση, τα λέει όλα. Ο άνθρωπος αυτός, εάν δεν είναι παράφρων, είναι σατανικός. Και μάλιστα πανικοβλήτως σατανικός.

Αν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την προκήρυξη εκλογών -κατά πάσα πιθανότητα την 1η Φεβρουαρίου λόγω της κατάρτισης των εκλογικών καταλόγων- η απάντηση δόθηκε από υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές της συγκυβέρνησης μέσα στην ίδια τη Βουλή των Ελλήνων, με αγρίως πλεονάζοντες τους Νεοδημοκράτες. Οι… εντιμότατοι αυτοί κύριοι και οι… σεμνοτύφως ακόρεστες αυτές κυρίες, κατέθεσαν αληθινό ορυμαγδό τροπολογιών! Άξιος ο μισθός τους!

Η υπόθεση των καταγγελιών του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλη που τέθηκε απαραδέκτως στο αρχείο, όπως προαναφέραμε, από ουδόλως ανεπίληπτους Εισαγγελείς, εξακολουθεί να ρίχνει βαριά τη σκιά της στην άσπιλη και άμωμη κυβέρνηση. Η απόρριψη μάλιστα της αίτησης του δικηγόρου Π. Μαχά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να καταθέσει μήνυση του πρωθυπουργού κατά του κ. Χαϊκάλη -τέτοια και τόση η κατάντια τού ακόμα πρωθυπουργού!- προκάλεσε εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Το Μαξίμου, όμως, έμεινε με τον εκνευρισμό του και κατάπιε τη γλώσσα του. Κι αυτό προκειμένου να μην ανοίξει άλλο μέτωπο αντιπαράθεσης.

Θα περιμένω υπομονετικά την άλλη Δευτέρα -γράφω Τρίτη 23 Δεκεμβρίου- ακούγοντας προσεκτικά τις επόμενες μέρες σενάρια, φληναφήματα, αλλά και σοβαρές απόψεις αξιόλογων ανθρώπων, χωρίς να παραλείπω να διαβάζω και τις εμβριθείς και λιγότερο εμβριθείς αναλύσεις των εφημερίδων. Ό,τι είναι να γίνει μετά από τις εκλογές, θα γίνει. Διότι εκλογές θα διεξαχθούν οπωσδήποτε. Η κοινωνία ασφυκτιά και χρειάζεται αλλαγή κλίματος για να αναπνεύσει. Αρκεί να τρέξουν όλοι στις κάλπες, οδηγώντας αυτούς που τους οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα εκεί που τους αξίζει: Στην αφάνεια πρώτα και στις φυλακές αργότερα.

Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα στον ακόμα διατηρούντα τη θέση του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον αξιότιμο κ. Ανδρέα Γεωργίου, ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ.


Σχολιάστε εδώ